Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024

Δύο καλλιτέχνες εμπνέονται από το λουλούδι του Λωτού

Η Μάρλεν Καρλετίδου και η Ναταλία Μπασδέκη ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν Τ-Shirts και κοσμήματα με θέμα το λουλούδι του Λωτού.

«Θυμάμαι την πρώτη φορά που είχα γνωρίσει την Μάρλεν στην ατομική έκθεσή της ‘In Harmony’ στο Φυτώριο στη Λευκωσία της Κύπρου το 2014. Eίχα εντυπωσιαστεί πολύ με τη θεματολογία της και τα φωτεινά χρώματα των έργων της, θυμάμαι ακόμα τη μικρή τεχνητή λίμνη στον εξωτερικό χώρο του Φυτώριου όπου η Μάρλεν μου είπε ότι είχε ρίξει μια συνάδελφός της σπόρους λωτού. Εμπνέεται πολύ από το λουλούδι αυτό όπως και εγώ και έτσι της ζήτησα να δημιουργήσουμε κάτι μαζί με αυτή τη θεματική», λέει η Ναταλία.

Η Μάρλεν γεννημένη στην Κύπρο το 1961, είναι μια βραβευμένη ζωγράφος, πτυχιούχος στις Καλές Τέχνες / ζωγραφική, με θεωρητικές και ιστορικές σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης / Αρχιτεκτονική και Εκπαιδευτική Ψυχολογία στη Σχολή Καλών Τεχνών, Αθήνα.

Η ζωγράφος Μάρλεν Καρλετίδου στην έκθεσή της Summer Breeze στον χώρο τέχνης Γκαράζ

 

Εμπνευσμένη από τη σειρά της ‘My Lotus Garden’ 2020 δημιούργησε μια συλλογή με T-Shirt, με ανατυπωμένα σχέδια των έργων της.

T-Shirt εμνευσμένο από το έργο της Μάρλεν Καρλετίδου – Kindness.

 

Kindness 2020 – Μάρλεν Καρλετίδου

 

Η Ναταλία είναι γεννημένη στην Αθήνα το 1983, έχει σπουδάσει Αρχιτεκτονική Εσωτερικού Χώρου και Καλές Τέχνες στη σχολή Βακαλό και Σχεδιασμό Κοσμήματος στο Saint Martins, Λονδίνο. Τα κοσμήματά της έχουν εκτεθεί στο πωλητήριο του μουσείου Μπενάκη και άλλους χώρους τέχνης. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με την πλατφόρμα A Jewel Made in Greece.

Δημιουργεί κοσμήματα και T-shirts εμπνευσμένα από το λουλούδι του λωτού.

 

Η Ναταλία κάνει διαλογισμό, την 5η άσκηση του Φάλουν Ντάφα, μιας αρχαία πρακτική για το νου και το σώμα που την ηρεμεί πολύ και της δίνει έμπνευση.

 

Μπορείτε να δείτε όλη την συλλογή τους στο Lotus Flower Art Shop

Εναλλακτικά μπορείτε επισκεφτείτε τον εκθεσιακό τους χώρο κατόπιν ραντεβού: Μιλτιάδου 11 Αθήνα 10560

Η ιστορία του λουλουδιού του Λωτού

Το λουλούδι του Λωτού είναι το σύμβολο της αγνότητας, της πνευματικής αφύπνισης και της πίστης. Το λουλούδι αυτό θεωρείται αγνό, διότι μπορεί να αναδυθεί από το βρώμικο νερό και να είναι εντελώς καθαρό και άθικτο.

Στην παραδοσιακό κινεζικό πολιτισμό, το λουλούδι του λωτού συμβολίζει την απόλυτη καθαρότητα της καρδιάς και του νου, την πνευματική ανάπτυξη και την αφύπνιση.

Οι βουδιστές αναγνωρίζουν τον λωτό σαν να σηματοδοτεί την ιερότητα και την αγνότητα ενός Βούδα (Φωτισμένος στα σανσκριτικά), το προσέχουν και το εκτιμούν με ευλάβεια.

Στους ανατολικούς πολιτισμούς υπάρχουν πολλά έργα τέχνης, όπως αγάλματα και πίνακες ζωγραφικής, που απεικονίζουν έναν Βούδα καθισμένο πάνω σε ένα λουλούδι Λωτού.

Το λουλούδι του λωτού είναι μοναδικό καθώς αναδύεται μέσα από λασπώδη και πολύ βρώμικα νερά, αλώβητο και πεντακάθαρο!! Είναι ένα όμορφο λουλούδι που μπορεί να βρεθεί σε όλο τον κόσμο.

Η αρχή της ζωής του λουλουδιού είναι αρκετά δύσκολη! Καθώς αρχίζει να φυτρώνει, βρίσκεται κάτω από το νερό μιάς λίμνης. Το νερό μπορεί να φαίνεται ακίνητο στην επιφάνεια, αλλά κάτω από την επιφάνεια, ο λωτός περιβάλλεται από λάσπη, ψάρια, έντομα και γενικά δύσκολες συνθήκες.

Παρά τις αντιξοότητες, διατηρεί τη δύναμη να σπάει κάθε ένα από αυτά τα εμπόδια καθώς βγαίνει στην επιφάνεια.

Με την πάροδο του χρόνου, καθώς συνεχίζει να αναπτύσσεται, ο κορμός επεκτείνεται αργά πάνω από το νερό, απελευθερώνοντας τον εαυτό του από τις σκληρές συνθήκες ζωής κάτω από το νερό.

Ακριβώς τότε, ανοίγει τα όμορφα πέταλά του προς τον ήλιο, και ακτινοβολεί και εκείνος με λάμψη!

Από το παραμύθι του Λωτού

Γνωρίζατε ότι είμαστε ανεξάρτητοι;

Η Epoch Times είναι ανεξάρτητη από οποιαδήποτε επιρροή από εταιρείες, κυβερνήσεις ή πολιτικά κόμματα. Ο μόνος μας στόχος είναι να δίνουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι προς το κοινό.

[give_form id=”3924″]

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε