Παρασκευή, 01 Ιούλ, 2022

Εκστρατεία για την ανάπτυξη της αστικής ποδηλασίας από τον ΜΚΟ Πόλεις για Ποδήλατο

Natalia-Basdeki-Jewelry

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, ο MKO «Πόλεις για Ποδήλατο», επίσημο μέλος της European Cyclists Federation, με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την απαρχή μιας Εκστρατείας που αποσκοπεί στην ανάπτυξη της αστικής ποδηλασίας στην Ελλάδα, για την επίτευξη ενός βιώσιμου τρόπου ζωής.

Η πρόσφατη πανδημία έκανε την ανθρωπότητα να βιώσει πρωτόγνωρες συνθήκες. Ο απόηχός της αφήνει ήδη πολλές επιπτώσεις, στην κοινωνική συμπεριφορά, στις οικονομικές δυνατότητες του κόσμου, αλλά και στην αφύπνιση που πολλοί βιώνουν για την ανάγκη διαφύλαξης του περιβάλλοντος, τώρα περισσότερο από ποτέ.
Μια πολύ-επίπεδη αλλαγή στον τρόπο ζωής, μοιάζει όχι απλά σαν επιτακτική ανάγκη, αλλά σαν αυτονόητη εξέλιξη. Ήρθε η ώρα να φροντίζουμε περισσότερο για τον εαυτό μας, να μεριμνούμε πιο υπεύθυνα για τους γύρω μας και να συμβάλλουμε έμπρακτα σε ένα πιο βιώσιμο μοντέλο διαβίωσης.

Στόχοι της Εκστρατείας Time for Plan B είναι:

• Η ενημέρωση των πολιτών για τα οφέλη της αστικής ποδηλασίας και η δημιουργία πολλαπλών κινήτρων για τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης.

• Η έμπρακτη συμμετοχή των επιχειρήσεων για τη δημιουργία υποδομών που ενισχύουν τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης των υπαλλήλων τους, μέσω της ευρωπαϊκής πιστοποίησης Cycle Friendly Employer (CFE).

• Η άρτια εκπαίδευση της νέας γενιάς για τη σωστή χρήση του ποδηλάτου, όχι μόνο ως μέσο άθλησης και ψυχαγωγίας αλλά και ως μελλοντικό μέσο μετακίνησης.

• Η συνεργασία με Δήμους και Περιφέρειες για την δημιουργία προγραμμάτων που ενισχύουν την αστική ποδηλασία.

Η Εκστρατεία Time for Plan B ξεκινά το καλοκαίρι του 2020, με ένα διετή ορίζοντα δράσεων που θα υλοποιηθούν, τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και σε μικρότερες πόλεις της περιφέρειας. Το αναλυτικό πρόγραμμα των κύριων δράσεων του Time for Plan B αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στον Ιούλιο 2020, το οποίο θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες συμπληρωματικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα.

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το ποδήλατο μέσο αστικής μετακίνησης. Είναι η φυσική εξέλιξη για ένα πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

Λίγα λόγια για τον ΜΚΟ  «ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ»

O μη κερδοσκοπικός οργανισμός “ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ” ιδρύθηκε το 2013 με στόχο την προώθηση του ποδηλάτου στην Ελλάδα και τη δημιουργία μιας πλατφόρμας ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών σχετικά με το ποδήλατο, ανάμεσα στις ελληνικές και τις Ευρωπαϊκές πόλεις. Στόχος του είναι η προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στην Ελλάδα, η βελτίωση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος, η ανάπτυξη της οικονομίας και η γενικότερη ενδυνάμωση της αισθητικής των ελληνικών πόλεων με όχημα το ποδήλατο.
Ως επίσημο  μέλος της European Cyclists’ Federation, διαθέτει τα κατάλληλα μέσα για να επιτύχει τους στόχους του, ανάμεσά τους υψηλή τεχνογνωσία, εξειδικευμένους συνεργάτες και διεθνείς συνεργασίες.
Αποτελεί αντιπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Πιστοποίησης CYCLE FRIENDLY EMPLOYER και είναι ο Εθνικός Συντονιστής του EUROVELO για την Ελλάδα.

citiesforcycling.gr

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε