Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024
Ψηφοδέλτια μέσω ταχυδρομείου εμφανίζονται στους δίσκους διαλογής ταχυδρομικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, τα κεντρικά γραφεία των εκλογών King County στο Ρέντον, Ουάσιγκτον, νότια του Σιάτλ, στις 5 Αυγούστου 2020. (Ted S. Warren / AP Photo)

ΗΠΑ: Περισσότεροι από 349.000 θανόντες παραμένουν ως εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι

Ενημέρωση: 23 Σεπτεμβρίου

Σχεδόν 350.000 θανόντες παραμένουν ως  εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι σε 41 πολιτείες, σύμφωνα με έλεγχο (pdf) που διενεργήθηκε από το Νομικό Ίδρυμα Δημοσίου Συμφέροντος (PILF).

Ο αριθμός αποτελεί μια σημαντική βελτίωση από την τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε τέτοιου είδους αξιολόγηση το 2012, όταν μια έκθεση της Pew Research αποκάλυψε 2 εκατομμύρια νεκρούς ψηφοφόρους.

Στις εκλογές του 2016 και του 2018, οι πολιτείες αναγνώρισαν 14.608 εγγεγραμμένους που «ψήφισαν μετά θάνατον», σύμφωνα με την έκθεση του PILF. Το ίδρυμα δεν υπολόγισε περιπτώσεις όπου οι ψήφοι θα μπορούσαν να είχαν γίνει από εν ζωή εγγεγραμμένους κατά τη διάρκεια των περιόδων πρόωρης και κατ’ εξουσιοδότησης ψηφοφορίας.

Η Βόρεια Καρολίνα ηγήθηκε των ΗΠΑ τόσο το 2016 όσο και το 2018 στον αριθμό των ψήφων που πιστώθηκαν σε θανόντες εγγεγραμμένους. Η δεύτερη χειρότερη πολιτεία και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις κατέγραψε τρεις φορές λιγότερες ψήφους από νεκρούς εγγεγραμμένους.

Με λιγότερο από δύο μήνες πριν από την ημέρα των εκλογών τον Νοέμβριο, η έκθεση συμβάλει σημαντικά στο επιχείρημα σχετικά με την επιστολική ψήφο. Οι υποστηρικτές της επιστολικής ψήφου λένε ότι είναι πιο απαραίτητες από ποτέ το 2020 λόγω ανησυχιών σχετικά με την εξάπλωση της COVID-19. Οι αντετιθέμενοι λένε ότι η καθολική εφαρμογή της επιστολικής ψήφου πιθανόν να ανοίξει «τις στρόφιγγες» της νοθείας και να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στο αποτέλεσμα των εκλογών.

«Η χρονική στιγμή είναι κρίσιμη. Οι κομματικοί υποστηρικτές αγωνίστηκαν για αυτόματα συστήματα επιστολικής ψήφου με τα οποία στέλνονται ψηφοδέλτια σε όλους τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους. Αυτές οι προσπάθειες υποθέτουν ότι ο αριθμός των ψηφοφόρων είναι αρκετά ακριβείς για να διατηρήσουν αυτό το είδος ριζικής μεταμόρφωσης στον τρόπο διεξαγωγής εκλογών. Δεν είναι,» έγραψε ο πρόεδρος του PILF Κρίστιαν Άνταμς στην εισαγωγή της έκθεσης.

Περίπου 100 εκατομμύρια ψηφοφόροι θα λάβουν είτε ψηφοδέλτια είτε έντυπα αιτήσεων ψηφοφορίας μέσω ταχυδρομείου, σύμφωνα με μια καταμέτρηση που έγινε από την The Washington Post. Η πρόωρη και κατ’ εξουσιοδότηση ψηφοφορία έχει ήδη ξεκινήσει σε ορισμένες πολιτείες.

Ο έλεγχος PILF συνδύασε τα δεδομένα ψηφοφορίας από 42 πολιτείες σε μια βάση δεδομένων όπου κάθε εγγεγραμμένος και ψήφος θα μπορούσαν να ελέγχονται για την ανίχνευση διπλών ψήφων από την ίδια διεύθυνση και εγγεγραμμένους που φαίνεται να έχουν ψηφίσει περισσότερες από μία φορές στην πολιτεία τους ή σε άλλες πολιτείες.

Το 2016, υπήρχαν 43.760 διπλές ψήφοι. Το 2018, ο αριθμός μειώθηκε σε 37.889. Δεκάδες χιλιάδες από τις εμφανείς διπλές ψήφους πραγματοποιήθηκαν μέσω επιστολικής ψήφου, σύμφωνα με την έκθεση.

Στην έκθεση βρέθηκαν επίσης 8.360 ψηφοφόροι που φαίνεται να είναι εγγεγραμμένοι σε δύο πολιτείες και ψήφισαν και στις δύο. Προφανώς, 5.500 ψηφοφόροι εγγράφηκαν σε δύο διευθύνσεις στην ίδια πολιτεία και ψήφισαν και από τις δύο, σύμφωνα με το PILF.

Η κυβέρνηση Τραμπ ξεκίνησε παρόμοιο έλεγχο το 2018 με τη σύσταση της Προεδρικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Ακεραιότητα των Εκλογών. Η επιτροπή αναγκάστηκε να διαλυθεί αφού αντιμετώπισε συντονισμένη αντίσταση από πολιτειακούς αξιωματούχους που αρνήθηκαν να δώσουν τα δεδομένα ψηφοφόρων. Ο Άνταμς, ο οποίος ήταν μέλος της επιτροπής, το 2019 ξεκίνησε εκεί απ’ όπου είχε σταματήσει η επιτροπή.

Τρεις πολιτείες άσκησαν αγωγή για να αποτρέψουν την κυκλοφορία των δεδομένων τους: Ιλινόις, Μέιν και Μέριλαντ.

Οι πιο πυκνοκατοικημένες πολιτείες τείνουν να έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, σύμφωνα με την έκθεση. Η Νέα Υόρκη, το Τέξας, το Μίσιγκαν, η Φλόριντα και η Καλιφόρνια αντιπροσωπεύουν το 51% όλων των νεκρών εγγεγραμμένων σε εθνικό επίπεδο.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει επανειλημμένα επικρίνει την πιθανότητα νοθείας σε μαζικές εκλογές μέσω επιστολικής ψήφου. Έχει δώσει οδηγίες στους ψηφοφόρους της Βόρειας Καρολίνας να ψηφίσουν ταχυδρομικώς και στη συνέχεια να παρευρεθούν στο εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών για να ελέγξουν εάν η επιστολική ψήφο τους καταμετρήθηκε και, εάν όχι, να ψηφίσουν αυτοπροσώπως. Η έκθεση PILF διαπίστωσε ότι το 22% των πιστώσεων διπλής ψήφου στις εκλογές της Αριζόνα το 2016 οφείλονταν στην ταυτόχρονη επιστολική και -κατ’εξακολούθηση- αυτοπροσώπως ψήφο.

Ακολουθήστε τον Ivan στο Twitter: @ivanpentchoukov

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε