Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024
Εκλογικοί υπάλληλοι μετρούν ψηφοδέλτια στη Φιλαδέλφεια, 4 Νοεμβρίου 2020. (Spencer Platt / Getty Images)

ΗΠΑ: Το Ανώτατο δικαστήριο διέταξε να διαχωριστούν ψηφοδέλτια που ελήφθησαν καθυστερημένα στην Πενσιλβάνια

Ο δικαστής Σάμουελ Αλίτο διατάζει «όλα αυτά τα ψηφοδέλτια, αν μετρηθούν, να μετρηθούν χωριστά»

Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ Σάμουελ Αλίτο αργά την Παρασκευή διέταξε τους εκλογικούς αξιωματούχους της Πενσυλβανία να διαχωρίσουν τα ψηφοδέλτια που έφτασαν μετά την Ημέρα των Εκλογών.

Ο Αλίτο δέχτηκε αίτημα από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα της πολιτείας για το διαχωρισμό των επιστολικών ψήφων που ελήφθησαν μεταξύ 8 μ.μ. 3  Νοεμβρίου και 5 μ.μ. 6 Νοεμβρίου από εκείνα που έφτασαν πριν τις 8 μ.μ. 3 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την καθοδήγηση της πολιτείας.

Διέταξε (pdf) ότι αυτά τα διαχωρισμένα ψηφοδέλτια πρέπει να φυλάσσονται «σε ένα ασφαλές και σφραγισμένο δοχείο ξεχωριστό από τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια».

Η δικαιοσύνη, ωστόσο, δεν διέταξε τις κομητείες να σταματήσουν να μετράνε, αλλά αντίθετα διέταξε «όλα αυτά τα ψηφοδέλτια, αν μετρηθούν, να μετρηθούν χωριστά».

Ο Αλίτο ζήτησε επίσης απαντήσεις στο αίτημα έως τις 2 μ.μ. 7 Νοεμβρίου.

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της Πενσυλβανία είχε υποβάλει αίτηση (pdf) νωρίτερα την Παρασκευή ζητώντας από το δικαστήριο να διατάξει την καταγραφή, το διαχωρισμό και να μην προβεί σε κάποια ενέργεια σχετικά με τα ψηφοδέλτια που ελήφθησαν μετά την Ημέρα των Εκλογών.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ισχυρίστηκαν ότι η διαταγή ήταν απαραίτητη επειδή δεν ήταν σαφές εάν και οι 67 εκλογικές περιφέρειες των κομητειών ακολουθούσαν την καθοδήγηση του Μπούκβαρ που εκδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου (pdf) σχετικά με τον διαχωρισμό των ψηφοδελτίων. Η αίτηση δήλωνε ότι ενώ 42 κομητείες επιβεβαίωσαν ότι θα ακολουθήσουν την καθοδήγηση, οι 25 υπόλοιπες κομητείες δεν απάντησαν στο εάν διαχωρίζουν τα καθυστερημένα ψηφοδέλτια.

Επιπλέον, οι οδηγίες του Μπούκβαρ δεν είναι νομικά δεσμευτικές στα εκλογικά συμβούλια της κομητείας, πράγμα που σημαίνει ότι οι κομητείες ενδέχεται να επιλέξουν να μην ακολουθήσουν την καθοδήγηση, πρόσθεσε το κόμμα.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε