Σάββατο, 20 Απρ, 2024
Εξτρεμιστές της ISIS παρελαύνουν σε δρόμο στην Ράκκα, Συρία, στις 14 Ιανουαρίου 2014. (Φωτογραφία μέσω AP)

Η Αλβανία συλλαμβάνει γυναίκα καταζητούμενη στην Ιταλία για υποστήριξη τρομοκρατίας

ΤΙΡΑΝΑ, Αλβανία — Μια καταζητούμενη στην Ιταλία γυναίκα, λόγω προσπαθειών στρατολόγησης στην τρομοκρατική ομάδα ISIS, συνελήφθη στην πρωτεύουσα της Αλβανίας το Σάββατο, δήλωσε η αστυνομία.

Η Λουμπιάνα Γκιετσάι, 43 ετών, θα παραδοθεί στην ιταλική δικαιοσύνη, όπου δικαστήριο στο Μιλάνο την έχει καταδικάσει σε φυλάκιση τριών ετών για συνεργασία με τρομοκρατικές ομάδες, δήλωσε η αλβανική αντιτρομοκρατική αστυνομία. Συνελήφθη στα Τίρανα, όπου διέμενε.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Γκιετσάι, μητέρα τριών παιδιών, βοήθησε να γίνουν γάμοι τόσο στην Αλβανία όσο και στην Ιταλία και στη συνέχεια έστελνε τους ανθρώπους στην Συρία μέσω Τουρκίας για να ενταχθούν στην ISIS.

Πιστεύεται ότι ήταν μέρος ενός τρομοκρατικού κυττάρου που ανακαλύφθηκε το 2014 στην Ιταλία μετά τον γάμο Ιταλίδας με έναν Αλβανό. Δέκα άτομα συνελήφθησαν τότε στην Ιταλία.

Οι αρχές είπαν ότι κανένας Αλβανός δεν έχει ενταχθεί σε εξτρεμιστικές ομάδες στη Συρία και το Ιράκ τα τελευταία τέσσερα έως πέντε χρόνια.

Παλαιότερα, αρκετοί Αλβανοί είχαν προσχωρήσει σε ριζοσπαστικές ομάδες στην Συρία και το Ιράκ, αν και οι θρησκευτικοί επικεφαλής έλεγαν ξεκάθαρα στους πιστούς να μην γίνουν μέλη.

Περίπου τα δύο τρίτα των 2,8 εκατομμυρίων κατοίκων της Αλβανίας είναι μουσουλμάνοι.

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Αν εκτιμάτε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε. Στηρίξτε την αλήθεια και την παράδοση.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε