Κυριακή, 24 Ιαν, 2021
Γάλλοι αστυνομικοί κλείνουν την γέφυρα που οδηγεί στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, στις 23 Σεπτεμβρίου 2020. (Michel Euler / AP Photo)

Η αστυνομία του Παρισιού εκκένωσε τον πύργο του Άιφελ μετά από βομβιστική απειλή

ΠΑΡΙΣΙ — Η αστυνομία του Παρισιού εκκένωσε για περιορισμένο χρόνο τον Πύργο του Άιφελ και απέκλεισε την γύρω περιοχή την Τετάρτη μετά από τηλεφωνική απειλή.

Όλοι οι τουρίστες εντός του μνημείου εκκενώθηκαν μετά από μια ανώνυμη τηλεφωνική απειλή στην αστυνομία την Τετάρτη το πρωί στην οποία αναφέρθηκε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα μέσα στον πύργο, σύμφωνα με υπεύθυνο της εταιρείας διαχείρισης του πύργου. Δεν επιτράπηκε να δημοσιευτεί το όνομα του υπαλλήλου.

Μια γυναίκα περπατά μπροστά από αστυνομικούς που κλείνουν τον δρόμο προς την γέφυρα που οδηγεί στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, στις 23 Σεπτεμβρίου 2020. (Michel Euler / AP Photo)

 

Η αστυνομία έκλεισε τους δρόμους κάτω από τον πύργο και την γέφυρα που εκτείνεται κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα μέχρι την πλατεία Τροκαντερό, αλλά άρχισε να αφαιρεί τα οδοφράγματα περίπου δύο ώρες αργότερα. Ένας αστυνομικός επί τόπου είπε στο Associated Press ότι η αστυνομία δεν βρήκε σημάδια ύπαρξης βόμβας.

Μερικοί τουρίστες περπατούσαν ακόμη στην περιοχή κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας που μιλούσε Ρωσικά και είχε ένα μπουκάλι σαμπάνιας.

Ο πύργος των 131 ετών δέχεται περίπου 25.000 τουρίστες καθημερινά σε κανονικές συνθήκες, αλλά οι επισκέψεις μειώθηκαν φέτος λόγω των μέτρων περιορισμού. Ενώ ο Πύργος του Άιφελ προγραμματίζεται να λειτουργεί καθημερινά, κλείνει περιστασιακά λόγω απειλών αυτοκτονίας, βομβιστικών απειλών ή εργατικών απεργιών.

Από τον Michel Euler.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Κεράστε μας έναν καφέ

Προσωπικές Πληροφορίες

Πληροφορίες Κάρτας
Ασφαλής SSL κρυπτογραφημένη πληρωμή

Συνολική Δωρεά: €6,00

Σχολιάστε