Σάββατο, 20 Απρ, 2024
Η Άγκνες Τσόου μιλάει σε δημοσιογράφους μετά την εμφάνισή της σε δικαστήριο στο Χονγκ Κονγκ, στις 6 Ιουλίου 2020. (Song Bilung/The Epoch Times)

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ συλλαμβάνει την Άγκνες Τσόου βάσει του νόμου «εθνικής ασφάλειας»

Από την Yinyin Liao.

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ συνέλαβε ακόμα μία γνωστή υπέρμαχο της δημοκρατίας, την Άγκνες Τσόου, την Δευτέρα το βράδυ στην κατοικία της. Η αστυνομία συνέλαβε τον Τζίμι Λάι, ακτιβιστή του Χονγκ Κονγκ και δημοφιλή επιχειρηματία των μέσων μαζικής ενημέρωσης, και 6 άλλους, με κατηγορίες βάσει του νόμου «Εθνικής Ασφάλειας» την ίδια ημέρα.

Ο τηλεοπτικός σταθμός του Χονγκ Κονγκ, Television Broadcasts Limited (TVB), ανέφερε ότι οι συλλήψεις έγιναν λόγω κατηγοριών που βασίζονταν στον νόμο «Εθνικής Ασφάλειας». Η Τσόου επιβεβαίωσε ότι η σύλληψή της πραγματοποιήθηκε βάσει του νέου νόμου για «υποκίνηση απόσχισης» σε μια ανάρτηση στο Facebook. Δεν είναι σαφές τι ακριβώς δικαιολογούσε την κατηγορία.

Χθες, στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, η εξέχουσα ακτιβίστρια ανέφερε ότι περίεργοι, άγνωστοι άντρες στέκονταν έξω από την κατοικία της από το πρωί μέχρι το βράδυ. Η ανάρτηση περιγράφει πολλές ομάδες 3-4 ανδρών που έκαναν βάρδιες για να περιπολούν έξω από το σπίτι της.

【好多個可疑男子由朝到晚企喺我屋企附近,仲要不斷影我屋企】啱啱出街拍拍下youtube片,有人通知我,原來今日有好多個可疑男子,由朝早到夜晚都企喺我住緊嘅屋苑閘口出面。好似輪班制咁,四個人等左幾個鐘,然後有架車接佢哋走,再換另外三四個男…

Gepostet von 周庭 Agnes Chow Ting am Sonntag, 9. August 2020

Η Τσόου ανέφερε λεπτομερώς την ιδιαιτερότητα της κατάστασης, καθώς ζει σε ένα συγκρότημα κατοικιών σε αγροτική περιοχή.

«Είναι σοκαριστικό, αλλά θα συνεχίσω να κάνω ό,τι πιστεύω», έγραψε η Τσόου στην ανάρτησή της στο Facebook.

Η Τσόου είναι πολύπειρη ακτιβίστρια του Χονγκ Κονγκ. Η συμμετοχή της στην υπεράσπιση της δημοκρατίας του Χονγκ Κονγκ ξεκίνησε το 2014 όταν εντάχθηκε στην ομάδα Scholarism, μια ομάδα φοιτητών του Χονγκ Κονγκ που υποστηρίζει μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των νέων. Η ομάδα ιδρύθηκε σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η επιρροή του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (Κ.Κ.Κ.) στο εκπαιδευτικό σύστημα του Χονγκ Κονγκ.

Είναι επίσης πρώην μέλος του Demosistō, ενός πολιτικού κόμματος υπέρ της δημοκρατίας. Το Demosistō διαλύθηκε την παραμονή του ψηφίσματος του νόμου «εθνικής ασφάλειας».

Το ΚΚΚ θέσπισε έναν σαρωτικό νόμο «Εθνικής Ασφάλειας» την 1η Ιουλίου. Ο νόμος καταδικάζει την απόσχιση, την ανατροπή της κρατικής εξουσίας, την τρομοκρατία και την συνεργεία με ξένες χώρες, με μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης στη φυλακή.

Νωρίτερα την Δευτέρα, ο δημοφιλής επιχειρηματίας των μέσων ενημέρωσης και ακτιβιστής υπέρ της δημοκρατίας, Τζίμι Λάι, συνελήφθη επίσης με κατηγορία βάσει του νόμου «Εθνικής Ασφάλειας». Λεπτομέρειες σχετικά με αυτό που προκάλεσε την κατηγορία εξακολουθούν να μην αποκαλύπτονται, παρά τη μαζική αστυνομική επιδρομή στην ειδησεογραφική εταιρεία του, Apple Daily.

Η Apple Daily είναι ένας από τους λίγους οργανισμούς ΜΜΕ του Χονγκ Κονγκ που επικρίνουν ανοιχτά το ΚΚΚ και την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ.

 

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε