Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024
Λαθρομετανάστες μάχονται με Γάλλους αστυνομικούς καθώς η αστυνομία διαλύει έναν αυτοσχέδιο χώρο παραμονής στο Καλαί, Γαλλία, 10 Ιουλίου 2020. (Pascal Rossignol/Reuters)

Η γαλλική αστυνομία καταργεί χώρο παραμονής λαθρομεταναστών σε σημείο μετάβασης προς Βρετανία

ΚΑΛΑΙ, Γαλλία — Η γαλλική αστυνομία κατήργησε την Τρίτη έναν χώρο παραμονής λαθρομεταναστών και προσφύγων στο βόρειο λιμάνι της Καλαί, από όπου χιλιάδες παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι επιθυμούν να ζητήσουν άσυλο, προσπαθούν να περάσουν την θάλασσα και να φτάσουν στις βρετανικές ακτές.

Αρκετές χιλιάδες λαθρομεταναστών προσπάθησαν το επικίνδυνο ταξίδι φέτος, συχνά πληρώνοντας διακινητές για βοήθεια στην διάσχιση μιας από της πιο πολυσύχναστες ναυτικές διαδρομές εμπορίου, πάνω σε υπερπλήρεις φουσκωτές βάρκες.

Η Βρετανία έχει επανειλημμένα πιέσει την κυβέρνηση του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν να κάνει περισσότερα για να αποτρέπει τους λαθρομετανάστες να φεύγουν από την Γαλλία. Η βρετανική κυβέρνηση ονόμασε τους υψηλούς αριθμούς που έκαναν την παράνομη διάσχιση αυτό το καλοκαίρι, απαράδεκτους.

Η Γαλλία λέει ότι έχει εντείνει τις περιπολίες.

Πολλοί εκ των λαθρομεταναστών είναι από το Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, και Αφρική. Υπάρχουν επίσης και κάποιοι Σύριοι πρόσφυγες.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε