Κυριακή, 06 Δεκ, 2020
Άνθρωποι στέκονται δίπλα στον φράχτη των συνόρων Τουρκίας-Ελλάδας κοντά στην πύλη διέλευσης του Παζάρκουλε, Αδριανούπολη, 7 Μαρτίου 2020. (Ozan Kose/AFP via Getty Images)

Η Ελλάδα επεικτείνει τον φράχτη στα σύνορα με Τουρκία

ΑΘΗΝΑ — Η Ελλάδα θα προχωρήσει σε σχέδια επέκτασης ενός φράκτη τσιμέντου και συρματοπλέγματος που ανήγειρε αρχικά το 2012 κατά μήκος των βορείων συνόρων της με την Τουρκία για να αποτρέψει την είσοδο μεταναστών στην χώρα, δήλωσε η κυβέρνηση την Δευτέρα.

Η ελληνική κυβέρνηση έλαβε την απόφαση φέτος, δήλωσε ο εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αφού δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι προσπάθησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν η Άγκυρα είπε ότι δεν θα τους εμποδίσει πλέον να το πράξουν.

Η Ελλάδα, η οποία είναι σε αντίθεση με την γειτονική Τουρκία για μια σειρά θεμάτων, υπήρξε πύλη προς την Ευρώπη για ανθρώπους της Μέσης Ανατολής και πέραν αυτής, με περισσότερους από ένα εκατομμύριο να διέρχονται από την χώρα το 2015-2016.

Το έργο υπό την ηγεσία τεσσάρων ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών θα ολοκληρωθεί εντός οκτώ μηνών με εκτιμώμενο κόστος 63 εκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε ο Πέτσας σε ενημέρωση.

Ο φράκτης μήκους 12 χιλιομέτρων χτίστηκε πριν από οκτώ χρόνια για να εμποδίσει τους λαθρομετανάστες να περάσουν στην Ελλάδα. Θα επεκταθεί σε περιοχές που υποδεικνύονται από την ελληνική αστυνομία και τον στρατό, είπε ο Πέτσας, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. Τον Μάρτιο, είπε ότι θα επεκταθεί στα 40 χιλιόμετρα.

Οι εντάσεις μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ, Ελλάδας και Τουρκίας, πρόσφατα κλιμακώθηκαν περαιτέρω σε αναζήτηση πόρων υδρογονανθράκων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Κεράστε μας έναν καφέ

Προσωπικές Πληροφορίες

Πληροφορίες Κάρτας
Ασφαλής SSL κρυπτογραφημένη πληρωμή

Συνολική Δωρεά: €6,00

Σχολιάστε