Πέμπτη, 28 Μαρ, 2024
Συλλογή δειγμάτων αντισώματος COVID-19 από εξέταση στο Miami International Mall στο Ντόραλ της Φλόριντα, στις 18 Ιουνίου 2020. (Jason Koerner/Getty Images for BioReference Laboratories)

Η θεραπεία Regeneron παρέχει λίγους μήνες ανοσίας στον κορωνοϊό

Αρκετούς μήνες ανοσίας στον κορωνοϊό παρέχει η πειραματική θεραπεία της εταιρείας Regeneron, δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Λέοναρντ Σλάιφερ στο CBS σε συνέντευξή του που προβλήθηκε την Κυριακή.

Ο Σλάιφερ ρωτήθηκε στην εκπομπή «Face the Nation» σχετικά με το εάν το λεγόμενο κοκτέιλ αντισωμάτων Regeneron, επίσημα γνωστό ως REGN-COV2, δημιουργεί ανοσία στην COVID-19, την ασθένεια που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ.

«Ναι δημιουργεί. Όταν ο ιός εισέρχεται στο σύστημά σας, το ανοσοποιητικό σας σύστημα προσπαθεί να δημιουργήσει ανοσία. Προσπαθεί να δημιουργήσει αυτά τα πράγματα που ονομάζονται αντισώματα, τα οποία θα κολλήσουν πάνω στον ιό και θα σας παρέχουν ανοσία από την ασθένεια», απάντησε.

Ο Σλάιφερ πρόσθεσε ότι με ένα εμβόλιο COVID-19, «ελπίζουμε να μπορεί να διαρκέσει για χρόνια», ενώ «αν το πάρετε από το φιαλίδιο μας, αν το προτιμήσετε, αυτό πιθανότατα να διαρκέσει για μήνες».

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε την θεραπεία ως καθοριστική για την ανάρρωσή του από τον ιό, λέγοντας ότι θα κάνει την θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα διαθέσιμη στους Αμερικανούς «δωρεάν» και ορκίστηκε ότι η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) θα προχωρήσει γρήγορα στην έγκριση του πειραματικού φαρμάκου.

Η Regeneron στις 7 Οκτωβρίου υπέβαλε αίτηση για άδεια έκτακτης ανάγκης από την FDA για τη θεραπεία, λέγοντας ότι εάν εγκριθεί, «η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να διαθέσει αυτές τις δόσεις στον αμερικανικό λαό άνευ κόστους και θα είναι υπεύθυνη για την διανομή του».

Την ώρα της αίτησης, η εταιρεία δήλωσε ότι είναι διαθέσιμα 50.000 δόσεις, αλλά ότι μέσα στους επόμενους μήνες, αναμένει να έχει αρκετές δόσεις για 300.000 ασθενείς.

Ο Σλάιφερ είπε στο CBS ότι, βάσει συμβολαίου 450 εκατομμυρίων δολαρίων, η κυβέρνηση «αγόρασε από εμάς αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες, ίσως περίπου 300.000 δόσεις, τις οποίες πρόκειται να τις προσφέρει δωρεάν».

Ερωτηθείς για τον καθορισμό του ποιος θα λάβει τις δόσεις, είπε ότι οι ομοσπονδιακές αρχές θα συντονιστούν με τις τοπικές υγειονομικές αρχές για να διαμορφώσουν ένα σχέδιο διανομής.

«Νομίζω ότι αυτό θα επιλυθεί από την κυβέρνηση, σε συνεργασία με την FDA, σε συνεργασία με ειδικούς δεοντολογίας. Δημιουργώντας ένα σύστημα διανομής όπου παίρνουμε ό,τι είναι περιορισμένο και προσπαθούμε να το δώσουμε στους ανθρώπους που το χρειάζονται περισσότερο, που θα επωφεληθούν περισσότερο από αυτό. Οι ευάλωτοι άνθρωποι, οι ηλικιωμένοι, οι άνθρωποι που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο, ίσως και οι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με τα νοικοκυριά. Πρέπει να βρούμε τρόπους να το κατανοήσουμε», είπε ο Σλάιφερ.

Ο επικεφαλής της Regeneron είπε επίσης ότι το φάρμακο δεν κατασκευάζεται με χρήση εμβρυϊκών κυττάρων, ισχυρισμός που έχει πρόσφατα εμφανιστεί σε διάφορες αναφορές μέσων.

Μέσα στην αίτηση για χρήση έκτακτης ανάγκης στην FDA, η εταιρεία δηλώνει, «Για να αναπτυχθεί το REGN-COV2, οι επιστήμονες της Regeneron αξιολόγησαν χιλιάδες πλήρη αντισώματα ανθρώπου που παράγονται από τα ποντίκια VelocImmune® της εταιρείας, τα οποία έχουν γενετικά τροποποιηθεί ώστε να έχουν ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως καθώς και αντισώματα που εντοπίζονται σε ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από την COVID-19».

Η τεχνολογία της Regeneron λειτουργεί ουσιαστικά με την έγχυση του ιού του ΚΚΚ σε ειδικά τροποποιημένα ποντίκια και τη συλλογή των αντισωμάτων τους που παράγονται με αυτόν τον τρόπο.

Ένας αναλυτής στο Guggenheim, ο Γιάτιν Σουνέτζα, είπε στην Financial Times ότι «αυτοί οι τύποι έχουν  τεχνολογία αιχμής πάνω στην ανάπτυξη αντισωμάτων. Κανείς άλλος δεν μπορεί να κάνει ό,τι έχουν κάνει».

Οι μετοχές της Regeneron έχουν αυξηθεί πάνω από 60% από τον Ιανουάριο. Στις 30 Ιανουαρίου, οι μετοχές της Regeneron Pharmaceuticals Inc. διαπραγματεύονταν στα 373,35 $ και στις 9 Οκτωβρίου στα 602,07 $.

Ακολουθήστε τον Tom στο Twitter: @OZImekTOM

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε