Πέμπτη, 28 Μαρ, 2024
Ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα Mi-28N πετούν σε σχηματισμό πάνω από το Κρεμλίνο κατά τη διάρκεια της παρέλασης στη Μόσχα της Ρωσίας, στις 24 Ιουνίου 2020. (Φωτογραφικό πρακτορείο/Nina Zotina μέσω Reuters)

Η Ρωσία, λόγω κορωνοϊού, συζητά για περικοπές στρατιωτικών δαπανών

ΜΟΣΧΑ — Η Ρωσία σκέφτεται να μειώσει τις δαπάνες για τον στρατό καθώς οι χαμηλές τιμές πετρελαίου και η κρίση του ιού έπληξαν την οικονομία της, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο πρότεινε στην κυβέρνηση να μειώσει τις κρατικές δαπάνες για τον στρατό κατά 5% μεταξύ 2021 και 2023. Η πρόταση, που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα, περιλαμβάνει επίσης περικοπές δαπανών προϋπολογισμού 10 τοις εκατό για το δικαστικό σύστημα, την εξυπηρέτηση του χρέους της Ρωσίας και τους μισθούς δημοσίων υπαλλήλων.

Η Ρωσία, η οποία ενίσχυσε την στρατιωτική της θέση με την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 στην Ουκρανία, και την επέμβαση στις συγκρούσεις της Συρίας, βγήκε από την λίστα των πέντε κρατών με τις μεγαλύτερες στρατιωτικές δαπάνες το 2018, αφού οι δαπάνες της μειώθηκαν 3,5%.

Πέρυσι επέστρεψε στην τέταρτη θέση στον κόσμο και αύξησε τις στρατιωτικές της δαπάνες κατά 4,5% σε $65,1 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης. Αυτό το ποσό αντιστοιχούσε στο 3,9% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της, ανέφερε.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι ήθελε ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο και επενδύσεις στην υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση. Ορισμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ζήτησαν μείωση των στρατιωτικών δαπανών για την απελευθέρωση κεφαλαίων για τέτοιες πρωτοβουλίες.

Οι στρατιωτικές δαπάνες έχουν αυξηθεί υπό τον Πούτιν, αλλά το Κρεμλίνο δήλωσε το 2018 ότι η Ρωσία θα μειώσει τον αμυντικό προϋπολογισμό της σε λιγότερο από 3 τοις εκατό του ΑΕΠ μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Τα ακριβή στοιχεία για τη στρατιωτική χρηματοδότηση θεωρούνται κρατικό μυστικό στη Ρωσία, αλλά το 2018 το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι 20 τρισεκατομμύρια ρούβλια ($282 δισεκατομμύρια) είχαν διατεθεί για την κατασκευή στρατιωτικής υποδομής στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος εξοπλισμού για την περίοδο 2018-2027.

Η Παγκόσμια Τράπεζα αναμένει ότι η ρωσική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 6% φέτος.

 

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε