Πέμπτη, 18 Απρ, 2024
Ένας Κινέζος φρουρός φοράει προστατευτική μάσκα καθώς στέκεται στην είσοδο της Απαγορευμένης Πόλης η οποία άνοιξε ξανά για περιορισμένους επισκέπτες για τις διακοπές του Μαΐου, στο Πεκίνο την 1η Μαΐου 2020. (Kevin Frayer / Getty Images)

Η συγκάλυψη της πανδημίας υποδηλώνει το μοτίβο εξαπάτησης του Πεκίνου: Έκθεση

Η αποτυχία της Κίνας να περιορίσει τον ιό του ΚΚΚ, έχει εκθέσει τον παραπλανητικό χαρακτήρα του καθεστώτος στον κόσμο και απέδειξε ότι μπορεί να επιφέρει θανατηφόρες συνέπειες, σύμφωνα με έκθεση μιας ομάδας ιατρικής δεοντολογίας που κυκλοφόρησε στις 5 Μαΐου.

Η κακή διαχείριση για την αντιμετώπιση του ιού, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην κεντρική πόλη Γουχάν της Κίνας, συνάδει με τις τακτικές που έχει αναπτύξει στο παρελθόν το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ): άρνηση, απόκρυψη, διάδοση προπαγάνδας παραπληροφόρησης και στη συνέχεια κεφαλαιοποίηση επί των κερδών, όπως δηλώνει η ομάδα δεοντολογίας με έδρα στις ΗΠΑ, Γιατροί Ενάντια στη Βίαιη Συγκομιδή Οργάνων (Doctors Against Forced Organ Harvesting) (DAFOH), χαρακτηρίζοντας τέτοιες δράσεις με τον όρο «πρωτόκολλο εξαπάτησης».

Αυτό το μοτίβο έχει επαναληφθεί τις τελευταίες δεκαετίες καθώς το Κινεζικό καθεστώς διαπράττει κατ’ εξακολούθηση παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εν γνώσει της διεθνούς κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας, «ο αντίκτυπος των ενεργειών του ΚΚΚ σε σχέση με τον ιό, φαίνεται ξεκάθαρα σε κάθε γωνιά του κόσμου», σύμφωνα με την έκθεση.

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται με τον COVID-19, αλλά με πολύ μεγαλύτερες και πολύ πιο σοβαρές συνέπειες», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του DAFOH, Ρομπ Γκραβ, στην σχετική εκδήλωση της διαδικτυακής κυκλοφορίας της έκθεσης την Τρίτη.

 Δύο Ιοί

Ο οφθαλμίατρος Λι ΟυενλιάνγκLi, παρενοχλήθηκε σφοδρώς από την αστυνομία για «κακόφημες δηλώσεις» αφού δημοσίευσε προειδοποιήσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης σχετικά με τον ιό, αλλά μάλλον δεν ήταν ο τελευταίος πληροφοριοδότης που στόχευσε η δρακόντεια λογοκρισία του Πεκίνου, σημείωσε η έκθεση. Ο Λι μολύνθηκε από τον ιό από έναν ασθενή που θεράπευε και αργότερα πέθανε.

Παρομοίως με την τρέχουσα κρίση, Κινέζοι αξιωματούχοι απέκρυψαν πληροφορίες κατά τις πρώτες εβδομάδες της επιδημίας του SARS (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο) το 2002 και δεν προειδοποίησαν το κοινό για μήνες. Ο διάσημος Κινέζος στρατιωτικός χειρουργός Τζιανγκ Γιανγιόνγκ κρατήθηκε 45 ημέρες στη φυλακή για τις προσπάθειές του να δημοσιοποιήσει την συγκάλυψη των αρχών. Μετά το ξέσπασμα που εξαπλώθηκε σε δεκάδες χώρες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας άλλαξε τους Διεθνείς Υγειονομικούς Κανονισμούς, προκειμένου να ενισχύσει την επικοινωνία σχετικά με τον κίνδυνο για την υγεία και να απαιτήσει από τις χώρες να ειδοποιούν την Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τυχούσες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που αφορούν τη δημόσια υγεία.

Ο Τζιανγκ, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο Ramon Magsaysay για την ειλικρίνεια του, αντιμετωπίζει συνεχή παρενόχληση από τις αρχές τα τελευταία χρόνια. Τώρα στην ηλικία των 88 ετών, παραμένει υπό κράτηση από τον Απρίλιο του 2019, αφού ζήτησε εγγράφως «επανεκτίμηση»  από τις αρχές, πάνω στο θέμα των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας στην πλατεία Τιενανμέν το 1989, τις οποίες το καθεστώς συνέτριψε με άρματα μάχης και όπλα.

«Φαίνεται πως το να εκφράζει κανείς την άποψή του ενάντια στη ρητορική του ΚΚΚ κατά τα αρχικά στάδια μίας επιδημίας ή πανδημίας, καταλήγει σε ισόβια κάθειρξη με τη μία ή την άλλη μορφή», ανέφερε η έκθεση.

Ιατρικές Καταχρήσεις

Παρόμοια συστηματική υπεκφυγή και εξαπάτηση επανεμφανίστηκαν στον ιατρικό τομέα της Κίνας τις τελευταίες δύο δεκαετίες και θα μπορούσαν να προκαλέσουν περαιτέρω ζημία σε περίπτωση που εξακολουθήσουν να συμβαίνουν αμείωτα, σύμφωνα με την έκθεση.

Από το 2006, έχουν δημοσιευτεί αναφορές που ισχυρίζονται, ότι το Κινεζικό καθεστώς συλλέγει όργανα από κρατουμένους αντιρρησίες συνείδησης, για να πραγματοποιεί κερδοσκοπικές χειρουργικές επεμβάσεις μεταμόσχευσης οργάνων.

Τον περασμένο Ιούνιο, ένα ανεξάρτητο δικαστήριο με έδρα το Λονδίνο κατέληξε στο συμπέρασμα, αφού εξέτασε γραπτά αποδεικτικά στοιχεία και καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, ότι τέτοιες πρακτικές που έχουν εγκριθεί από το κράτος γίνονται εδώ και χρόνια «σε σημαντική κλίμακα» – μια ενέργεια «ενδεικτική» γενοκτονίας.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η κύρια πηγή οργάνων προέρχεται από φυλακισμένους ασκούμενους της πνευματικής πρακτικής του Φάλουν Γκονγκ, οι οποίοι έχουν υποστεί σοβαρές διώξεις σε εθνική κλίμακα από το 1999.

Ο Αντνάν Σαρίφ, γραμματέας του DAFOH, επεσήμανε επίσης τα πρόσφατα νέα, δύο ηλικιωμένων ασθενών που είχαν μολυνθεί με τον ιό στην Κίνα οι οποίοι υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση πνευμόνων.

«Αυτό που πραγματικά ήθελε να δείξει το ΚΚΚ ήταν η επιστημονική ικανότητα της χώρας που κατάφερε να διεξάγει μεταμόσχευση πνευμόνων κάτω από αυτές τις συνθήκες, αλλά αυτό που πραγματικά κάνει, είναι να εγείρει περισσότερα ερωτηματικά σχετικά με την πηγή των οργάνων», είπε στην εκδήλωση της Τρίτης ο κ. Σαρίφ, εφιστώντας την προσοχή στους ύποπτα σύντομους χρόνους αναμονής – τρεις ημέρες – προκειμένου να βρεθούν ταιριαστά όργανα για τους ηλικιωμένους ασθενείς.

Από το 2015, το Κινεζικό καθεστώς υποστηρίζει, ότι όλες οι μεταμοσχεύσεις οργάνων πραγματοποιούνται με όργανα που συλλέγονται μέσω ενός συστήματος εθελοντικής δωρεάς. Ωστόσο, μια μελέτη ιατρικής ηθικής του BMC του 2019 διαπίστωσε, ότι το Κινεζικό καθεστώς πιθανότατα παραποίησε τα δεδομένα δωρεάς οργάνων χρησιμοποιώντας μια παραβολική εξίσωση. Ήταν απλώς ένα άλλο παράδειγμα των ελιγμών της παραποίησης των δεδομένων του καθεστώτος, είπε ο Σαρίφ.

Δύο παιδιά που φορούν μάσκες προσώπου ξεκουράζονται κατά την επίσκεψή τους στο Σινικό Τείχος της Κίνας στο Πεκίνο στις 18 Απριλίου 2020. (Wang Zhao / AFP μέσω Getty Images)

 

Προειδοποίηση Κατά της Σιωπής

Ο DAFOH είπε ότι η σιωπή απέναντι σε τέτοιες τραγωδίες ανθρωπίνων δικαιωμάτων – η οποία από μόνη της αποτελεί μια μορφή υπεκφυγής – έχει τις συνέπειές της: την μαζική φυλάκιση Ουϊγούρων στη βορειοδυτική περιοχή της Σινγιάνγκ της Κίνας η οποία φέρει τα χαρακτηριστικά της δίωξης του Φάλουν Γκονγκ, την επιζήμια τεχνολογία παρακολούθησης της Κίνας που επεκτείνεται στο εξωτερικό και τα ψευδή δεδομένα που δημοσιεύονται κατά τη διάρκεια της τρέχουσας πανδημίας, σημειώνει η έκθεση.

Η στατιστική μοντελοποίηση, οι καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και η διαρροή εγγράφων που προσκόμισαν οι The Epoch Times, κατέδειξαν ότι οι Κινεζικές αρχές δεν είναι ακριβείς στα νούμερα που αναφέρουν για τα κρούσματα και τους θανάτους από τον ιό.

Μετά την αποτυχία του να συγκρατήσει τον ιό εντός των συνόρων του, το Κινεζικό καθεστώς προσπάθησε στη συνέχεια να δώσει την εικόνα του παγκόσμιου ηγέτη στον χώρο της υγείας, εξάγοντας ελαττωματικές ιατρικές προμήθειες στις χώρες, ενώ παράλληλα διεξήγαγε μια επιθετική εκστρατεία παραπληροφόρησης στα κοινωνικά μέσα και στα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, για να εκτρέψει την ευθύνη.

«Η φύση, η πρόθεση και οι ενέργειες του ΚΚΚ δεν πρέπει πλέον να επιτρέπεται να συνεχίζονται έτσι χωρίς έλεγχο», ανέφερε η έκθεση. «Το ΚΚΚ είναι ο μεγαλύτερος και σοβαρότερος ιός», είπε, αναφέροντας ένα απόσπασμα ομιλίας του Τσεν Γκουανγκτσένγκ, ενός τυφλού Κινέζου δικηγόρου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που δραπέτευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2012 εν μέσω στενής επιτήρησης των αρχών.

Ακολουθήστε την Eva στο Twitter: @EvaSailEast

 

Γνωρίζετε ότι είμαστε ανεξάρτητοι;

Οι The Epoch Times είναι ανεξάρτητοι από οποιαδήποτε επιρροή από εταιρείες, κυβερνήσεις ή πολιτικά κόμματα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στο κοινό.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε