Παρασκευή, 22 Ιαν, 2021

Η Ταϊβάν και η Δανία ανέπτυξαν ένα γρήγορο τεστ ανίχνευσης του COVID-19

Η Ταϊβανική-Δανική εταιρεία BluSense Diagnostics ανέπτυξε με επιτυχία ένα γρήγορο τεστ που χρησιμοποιεί μόνο μία σταγόνα αίματος για να εντοπίσει τον ιο Wuhan σε ασυμπτωματικούς ασθενείς μέσα σε 12 λεπτά.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία διεξήγαγε μια προκαταρκτική κλινική μελέτη στο Νοσοκομείο Vidovre, το δεύτερο μεγαλύτερο στη Δανία. Η ακρίβεια του τεστ ήταν 90%.

Η BluSense Diagnostics είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε ως μέρος του Προγράμματος Έρευνας και Ανάπτυξης του Υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ταϊβάν το 2014. Η ερευνητική βάση βιομηχανικής της εταιρείας βρίσκεται στην Κοπεγχάγη (Δανία) και το κέντρο ανάπτυξης υλικού και λογισμικού βρίσκεται στο Ταογιουάν (Ταϊβάν).

Το πλεονέκτημα της νέας ταχείας δοκιμής είναι ότι αφαιρεί το φορτίο από τα ιατρικά εργαστήρια και επιπλέον είναι βολικό και εύκολο στη χρήση. Απαιτείται μια σταγόνα αίματος (30 μl) του ασθενούς χωρίς να απαιτείται αρχική θεραπεία.

Εκπρόσωποι του BluSense Diagnostics εξηγούν ότι το τεστ ανιχνεύει την παρουσία αντισωμάτων των τάξεων M (IgM) και G (IgG), τα οποία επιτρέπουν τον προσδιορισμό του σταδίου της μόλυνσης.

Το IgM είναι ένα αντίσωμα που εμφανίζεται σε πρώιμο στάδιο μόλυνσης, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση ύποπτων περιστατικών.

Το αντίσωμα IgG εμφανίζεται στα μεσαία και προχωρημένα στάδια και επιτρέπει να προσδιοριστεί εάν ο ασθενής αναρρώνει ή εξακολουθεί να είναι μολυσμένος.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Κεράστε μας έναν καφέ

Προσωπικές Πληροφορίες

Πληροφορίες Κάρτας
Ασφαλής SSL κρυπτογραφημένη πληρωμή

Συνολική Δωρεά: €6,00

Σχολιάστε