Τρίτη, 01 Δεκ, 2020
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος συνοδευόμενο από πολεμικά, δυτικά της Αττάλειας, στις 10 Αυγούστου 2020. (Turkish Defense Ministry via AP, Pool)

Η Τουρκία παραβιάζει την ελληνική υφαλοκρηπίδα σε νέα αναζήτηση υδρογονανθράκων

ΑΘΗΝΑ — Η Ελλάδα κάλεσε την Τουρκία την Κυριακή να ακυρώσει μια ναυτική ειδοποίηση που ανακοίνωνε  δραστηριότητα εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Μεσόγειο, αναφέροντας ότι η περιοχή που θέλει να καλύψει είναι εντός των ελληνικών συνόρων.

Αξιωματούχοι του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσαν ότι η νέα ειδοποίηση της Τουρκίας, σχετικά με την χρήση ερευνητικού σκάφους κατά την περίοδο 1-14 Νοεμβρίου, καλύπτει μια περιοχή που περιλαμβάνει την ελληνική υφαλοκρηπίδα λίγα χιλιόμετρα από την Ρόδο και το Καστελόριζο.

«Η Ελλάδα καταδικάζει για άλλη μια φορά αυτήν την παραβατική συμπεριφορά», δήλωσε σε γραπτή δήλωση ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο Δένδιας πρόσθεσε ότι η Αθήνα προετοιμάζει μια επίσημη διπλωματική διαμαρτυρία και θα ενημερώσει τους εταίρους και συμμάχους της στην ΕΕ για το θέμα.

Σε μια σπάνια στιγμή αλληλεγγύης μεταξύ των γειτόνων, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τηλεφωνικά τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν την Παρασκευή, για να εκφράσει συλλυπητήρια μετά από ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε και στις δύο χώρες και σκότωσε πολίτες στην Σμύρνη της Μικράς Ασίας.

Προσωπικό της ελληνικής Epoch Times συνέβαλε στο άρθρο.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

ΣΧΕΤΙΚΑ

Κεράστε μας έναν καφέ

Προσωπικές Πληροφορίες

Πληροφορίες Κάρτας
Ασφαλής SSL κρυπτογραφημένη πληρωμή

Συνολική Δωρεά: €6,00

Σχολιάστε