Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024

Η τραγωδία παιδιών που έχασαν κηδεμόνες, στην επαρχία Χουμπέι

Οι κινεζικές αρχές επέβαλαν απαγόρευση εισόδου και εξόδου στη Wuhan και σε άλλες πόλεις της επαρχίας Hubei στις 23 Ιανουαρίου στην προσπάθειά τους να περιορίσουν τον ιό του ΚΚΚ (Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα).

Πολλοί γονείς που είχαν προσβληθεί από τον ιό ή ήταν ύποπτοι για κρούσματα του ιού απομακρύνθηκαν με τη βία για να μπουν σε καραντίνα, αφήνοντας πίσω τους ανυπεράσπιστους ηλικιωμένους και μικρά παιδιά.

1o βίντεο:
Τοποθεσία: Xiaogan City, Hubei Province

Ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου αποκαλύπτει ότι ένα παιδί πέθανε από την πείνα αφότου εγκαταλείφθηκε στο σπίτι του στη Xiaogan της επαρχίας Hubei. Πιστεύεται ότι το παιδί είχε πεθάνει περισσότερο από δέκα μέρες προτού βρουν το σώμα του οι διαχειριστές του κτιρίου.

Άντρας: Βλέπετε; Ένα παιδί πέθανε από την πείνα στο σπίτι του, στην κοινότητα Lisi. Είναι σε διαδικασία σύψης, το μεταφέρουν μέσα σε μουσαμά. Έφτασαν γιατροί για να απολυμάνουν το μέρος.

2ο βίντεο:
Τοποθεσία: πόλη Huanggang, επαρχία Hubei

Ένας έφηβος με εγκεφαλική παράλυση αφέθηκε μόνος του στο σπίτι στην πόλη Huanggang, επαρχία Hubei, όταν ο πατέρας του μπήκε σε καραντίνα λόγω συμπτωμάτων του κορωνοϊού της Wuhan. Ο 17χρονος Cheng πέθανε λόγω ανεπαρκούς φροντίδας μερικές μέρες αργότερα.

Στο διαδίκτυο, η χρήστης “The Silent Power” περιέγραψε πως ο Yan Cheng πέθανε λόγω άγνοιας του κυβερνώντος κομμουνιστικού καθεστώτος.

Είπε:

“Εκείνες τις τέσσερις μέρες, 23, 24, 25 και 26, ο Yan Cheng έφαγε δύο φορές. Κανείς δεν πήγε να αλλάξει την πάνα του, ήταν μέσα στα κόπρανα και τα ούρα”.

“Στις 27, κανείς δεν πήγε να δει τον Yan Cheng και δεν έφαγε τίποτα. Στις 27, κανείς δεν πήγε να δει τον Yan Cheng και δεν έφαγε τίποτα”.

“Το πρωί της 28ης μέρας, η δεύτερη θεία του Yan Cheng και ο γιατρός του χωριού πήγαν να τον ταΐσουν και να του αλλάξουν τα ρούχα. Ο γιατρός του χωριού καθόταν έξω και δεν πήγε καθόλου μέσα στο σπίτι του Yan Cheng. Καθώς καθάριζε τον Yan Cheng και άλλαζε την πάνα του, η θεία του ανακάλυψε ότι όλο το σώμα του ήταν υγρό γιατί κανείς δεν είχε αλλάξει την πάνα του για έξι μέρες. Ήταν ήδη αδύνατο για αυτόν να φάει οτιδήποτε στις 28, και δεν μπορούσε να καταπιεί ούτε χυλό”.

“Το πρωί της 29ης, κάποιος από ένα προσωρινό σημείο απομόνωσης της μονάδας τοπικής αυτοδιοίκησης πήγε να μαζέψει τον Yan Cheng. Ο επικεφαλής του χωριού και ο διευθυντής του κέντρου υγείας της μονάδας τοπικής αυτοδιοίκησης πήγαν μαζί. Τον πήραν μαζί τους κατά τις 12. Περίπου στις 2 μ.μ., ο επικεφαλής του χωριού πήρε τηλέφωνο τον πατέρα του. Είπε ότι ο Yan Cheng είχε ήδη πεθάνει. Κατά την εξάπλωση αυτής της πνευμονίας, το παιδί δεν έχασε τη ζωή του λόγω του νέου κορωνοϊού. Πέθανε από το κρύο. Πέθανε από την πείνα”.

3ο βίντεο:
Τοποθεσία: πόλη Shiyan, επαρχία Hubei

Μία τραγική ιστορία εκτυλίχθηκε στην πόλη Shiyan της πεαρχίας Hubei. Στις 24 Φεβρουαρίου, ένα αγόρι κάτω των έξι ετών πέρασε αρκετές μέρες μόνο του μαζί με το νεκρό σώμα του παππού του. Τον βρήκε ένας εργαζόμενος για τον κορωνοϊό πήγε στο σπίτι του για να μετρήσει τη θερμοκρασία των ενοίκων του. Ο παππούς βρέθηκε καλυμμένος προσεκτικά με μία κουβέρτα. Το αγόρι είπε ότι επέζησε τρώγωντας μπισκότα.

4ο βίντεο:
Τοποθεσία: πόλη Wuhan, επαρχία Hubei

Ένα κορίτσι στη Wuhan έμεινε μόνο του στο σπίτι αφότου οι γονείς του απομακρύνθηκαν για να μπουν σε καραντίνα. Μία γυναίκα από την κοινότητα, της έστειλε φαγητό και προσπάθησε να την καθησυχάσει, ενώ η ίδια δεν άντεξε.

Γυναίκα: “Να είσαι καλό κορίτσι εκεί μέσα. Μην κλάψεις. Άκουσες; Μην κλάψεις, εντάξει;”

Σχολιάστε