Σάββατο, 20 Απρ, 2024
Ένα λογότυπο του TikTok σε ένα τηλέφωνο, 6 Ιανουαρίου 2020. (Dado Ruvic/Reuters)

Η Amazon απαγορεύει το TikTok στα τηλέφωνα υπαλλήλων, λόγω «ασφάλειας»: Ανακοίνωση

Η Amazon ζήτησε από τους υπαλλήλους της να καταργήσουν την εφαρμογή ανάρτησης βίντεο TikTok από τις κινητές συσκευές τους έως τις 10 Ιουλίου λόγω «κινδύνων ασφαλείας», σύμφωνα με ανακοίνωση προς τους υπαλλήλους που είδε το Reuters.

«Λόγω του κινδύνου ασφαλείας, η εφαρμογή TikTok δεν επιτρέπεται πλέον να υπάρχει σε κινητές συσκευές που έχουν πρόσβαση στο email της Amazon. Εάν έχετε το TikTok στη συσκευή σας, πρέπει να το καταργήσετε έως τις 10 Ιουλίου για να διατηρήσετε την πρόσβαση μέσω κινητού στο email της Amazon. Προς το παρόν, επιτρέπεται η χρήση του TikTok από το πρόγραμμα περιήγησης φορητού υπολογιστή Amazon», σύμφωνα με το email.

Οι εκπρόσωποι της Amazon δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχόλιο.

«Ενώ η Amazon δεν επικοινώνησε μαζί μας πριν από την αποστολή του email και εξακολουθούμε να μην καταλαβαίνουμε τις ανησυχίες τους, καλωσορίζουμε έναν διάλογο για να αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα που μπορεί να έχουν και να επιτρέψουν στην ομάδα τους να συνεχίσει να συμμετέχει στην κοινότητά μας», απάντησε το TikTok σε δήλωση.

Πινακίδα σε εγκατάσταση της Amazon στο Μπέθπεϊτζ στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, 17 Μαρτίου 2020. (Andrew Kelly/Reuters)

 

Η κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok, μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ψηφιακές πλατφόρμες στην ιστορία, αντιμετωπίζει έντονο έλεγχο εκτός της Κίνας. Η Ινδία απαγόρευσε το TikTok και άλλες κινεζικές εφαρμογές τον Ιούνιο.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο μιλά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ουάσινγκτον, την 1η Ιουλίου 2020. (Manuel Balce/Pool/AFP via Getty Images)

 

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης του TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ερωτηθείς αν θα υπήρχε πρόβλημα να το κατεβάσουν οι Αμερικανοί, είπε στο Fox News: «Μόνο αν θέλετε να βάλετε τις προσωπικές σας πληροφορίες στα χέρια του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος».

Δύο Ρεπουμπλικανικοί γερουσιαστές παρουσίασαν τον Μάρτιο νομοσχέδιο με στόχο την απαγόρευση της χρήσης του TikTok από ομοσπονδιακούς υπαλλήλους σε τηλέφωνα που δίνονται από την κυβέρνηση, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών εθνικής ασφαλείας σχετικά με τη συλλογή και διαμοίραση δεδομένων των Αμερικανών πολιτών με το κινεζικό κομμουνιστικό καθεστώς.

Πέρυσι, το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών απαγόρευσε το TikTok σε κινητές συσκευές που δίνονταν από την κυβέρνηση, λέγοντας ότι η εφαρμογή σύντομων βίντεο αποτελούσε «απειλή για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο».

Τον περασμένο Νοέμβριο, η αμερικανική κυβέρνηση ξεκίνησε μια επανεξέταση εθνικής ασφαλείας σχετικά με την εξαγορά της αμερικανικής εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης Musical.ly από την ιδιοκτήτρια του TikTok, Beijing ByteDance Technology Co, με κόστος $1 δισεκατομμυρίου, ανέφερε πρώτο το Reuters πέρυσι.

Από τους Echo Wang και Krystal Hu

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε