Σάββατο, 20 Απρ, 2024
Οι υπότιτλοι από το ντοκιμαντέρ εμφανίζουν ένα σύνθημα των ακροαριστερών εξτρεμιστών, που ζητά τον τερματισμό των Ηνωμένων Πολιτειών και της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ. (Στιγμιότυπο μέσω CAPITAL RESEARCH CENTER/YOUTUBE)

Η Antifa συνδέεται με κομμουνιστικές επαναστατικές ομάδες, δείχνει ντοκιμαντέρ

Το «America Under Siege: Antifa» αποκαλύπτει τους δεσμούς της ακροαριστερής εξτρεμιστικής ομάδας.

Γράφει ο Joshua Philip.

Ένα ντοκιμαντέρ του 2017 εκθέτει την ακροαριστερή εξτρεμιστική ομάδα Antifa και τους δεσμούς της με κομμουνιστικές επαναστατικές ομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δείχνει ότι η ομάδα των μασκοφόρων, ντυμένων στα μαύρα διαδηλωτών που είναι γνωστοί για τη χρήση βίας και εκφοβισμού για τη φίμωση συντηρητικών, μπορεί να έχει μια ατζέντα που ωθείται από τα παρασκήνια.

Το ντοκιμαντέρ των 37 λεπτών, «America Under Siege: Antifa» (Η Αμερική υπό πολιορκία: Αντίφα), κυκλοφόρησε στις 25 Σεπτεμβρίου 2017 από το Capital Research Center και το Cohesion Films. Σύμφωνα με τον παραγωγό της ταινίας και συντηρητικό συγγραφέα Τρέβορ Λόντον, τα καθιερωμένα ΜΜΕ (mainstream media) έχουν χαρακτηρίσει σε μεγάλο βαθμό την Antifa ως μια ομάδα παιδιών που βγάζουν κάπου τον θυμό τους, αλλά μετά από λίγη έρευνα, «καταλάβαμε ότι αυτό δεν ισχύει».

Η Antifa προωθεί ένα μείγμα αναρχίας και κομμουνισμού, και ιδρύθηκε στη Γερμανία τη δεκαετία του 1920 ως πτέρυγα βίας και εκφοβισμού του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γερμανίας (KPD).

Σε προηγούμενο άρθρο, η Epoch Times αποκάλυψε την προέλευσή της, σημειώνοντας ότι η Antifa, τότε γνωστή ως Antifaschistische Aktion («Αντιφασιστική Δράση»), δημιουργήθηκε υπό την άμεση καθοδήγηση του ρωσικού σοβιετικού καθεστώτος — μιας βάναυσης δικτατορίας που, σύμφωνα με την «Μαύρη βίβλο του κομμουνισμού», δολοφόνησε περισσότερους από 20 εκατομμύρια ανθρώπους.

Ο Λόντον είπε ότι αυτός και οι συνεργαζόμενοί του ερευνητές προσπάθησαν να μάθουν αν η Antifa εξακολουθούσε να διατηρεί δεσμούς με το Κομμουνιστικό Κόμμα. Όχι μόνο βρήκαν πως αυτό ισχύει, αλλά επίσης διαπίστωσαν ότι πολιτικοί δεσμοί με καθιερωμένους πολιτικούς, έχουν δώσει «άδεια διάπραξης βίας» στην Antifa.

Στις προηγούμενες βίαιες συγκρούσεις της ομάδας στο Μπέρκλεϋ, στο Σάρλοτσβιλ και στο Όκλαντ, η τοπική αστυνομία που ήταν παρούσα στα περιστατικά λέγεται ότι πήρε εντολές να μην παρέμβει. Στο Σάρλοτσβιλ, η αστυνομία έφτασε ακόμη και να οδηγήσει δεξιούς διαδηλωτές να περάσουν μέσω του πλήθους των διαδηλωτών της Antifa, όπου στη συνέχεια διαπράχθηκε βία.

«Διαπιστώσαμε ότι η βία στην Antifa ήταν πιο διαδεδομένη σε πόλεις που ελέγχονται από Δημοκρατικά δημοτικά συμβούλια, στις οποίες η αστυνομία ήταν υπό τον έλεγχο των συμβουλίων», δήλωσε ο Λόντον.

Είπε ότι στο Μπέρκλεϋ, η Antifa συνδέεται με την ακροαριστερή εξτρεμιστική ομάδα By Any Means Necessary (BAMN), και αρκετές ανώτερες πολιτικές προσωπικότητες του Μπέρκλεϋ — συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου του Μπέρκλεϋ Τζέσε Αρεγκουίν — είναι μέλη της ομάδας BAMN στο Facebook.

Η BAMN, σημειώνει ο Λόντον, ήταν ένα παρακλάδι της Τροτσκιστικής Επαναστατικής Ομάδας Εργατών.

Οι δεσμοί της Antifa με τις κομμουνιστικές και εξτρεμιστικές ομάδες διαφέρουν ανάλογα με το πού λειτουργεί. Ο Λόντον είπε ότι στο Ορλάντο, η Antifa είναι πολύ κοντά στους Δημοκρατικούς Σοσιαλιστές της Αμερικής. Η Antifa του Τέξας συνδέεται με την τοπική Ερυθρά Φρουρά, μια μαοϊκή οργάνωση. Ένας άλλος κλάδος Antifa, με όνομα Refuse Fascism, είναι μια οργάνωση μετώπου του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ένας από τους κύριους υποστηρικτές της Refuse Fascism, αναφέρει ο Λόντον, είναι ο Μπιλ Έιερς, πρώην επικεφαλής της Weather Underground, μιας κομμουνιστικής οργάνωσης που πραγματοποίησε τρομοκρατικές επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1970. Η οργάνωση είχε προγραμματίσει να σκοτώσει 25 εκατομμύρια Αμερικανούς εάν η κομμουνιστική επανάσταση πετύχαινε.

«Η Antifa σήμερα είναι σαν μια επιχείρηση με υποκαταστήματα», είπε ο Λόντον, προσθέτοντας ότι «σε πολλές περιπτώσεις» έχει επίσης στενούς δεσμούς με το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ.

Η Antifa έχει συγκεντρώσει υποστήριξη από την καθεστηκυία τάξη καθώς ισχυρίζεται ότι αντιτίθεται στον φασισμό και ισχυρίζεται ότι η βία της είναι ένα μέσο καταστολής του φασισμού. Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Λόντον, όσον αφορά τις πράξεις και τις πεποιθήσεις της, «η Antifa είναι βασικά η πιο ενεργή φασιστική ομάδα στην Αμερική αυτή τη στιγμή».

Συγκρίνει την Antifa με την «Φαιά πουκάμισα» του Αδόλφου Χίτλερ, η οποία επίσης χρησιμοποίησε βία για να επιτεθεί και να εκφοβίσει τους εχθρούς του Εθνικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Γερμανών Εργατών (Ναζί) του Χίτλερ. Και οι δύο πλευρές, είπε, «πιστεύουν στην κατάργηση της ελευθερίας του λόγου, πιστεύουν στο να αναγκάσουν τους άλλους να δεχτούν τη θέλησή τους».

Τόσο η Antifa όσο και τα ναζιστικά φαιά πουκάμισα, πρόσθεσε, είναι ουσιαστικά «συμμορίες του δρόμου» που προωθούν ολοκληρωτικά συστήματα.

Ο Λόντον σημείωσε ότι ακόμη και ιστορικά, όταν οι Ναζί κέρδισαν στη Γερμανία, πολλά πρώην μέλη του κομμουνιστικού KPD, το οποίο δημιούργησε την Antifa, έγιναν μέλη των φαιών πουκαμίσων του Χίτλερ.

«Υπήρχε μια εσωτερική αναφορά από τα φαιά πουκάμισα ότι το 55 τοις εκατό των μελών τους ήταν πρώην Γερμανοί κομμουνιστές», είπε.
«Τους ονόμασαν “μπριζόλες Ναζί” —καφέ στο εξωτερικό, κόκκινοι μέσα».

Ακολουθήστε τον Joshua στο Twitter: @JoshJPhilipp

Γνωρίζατε ότι είμαστε ανεξάρτητοι;

Η Epoch Times είναι ανεξάρτητη από οποιαδήποτε επιρροή από εταιρείες, κυβερνήσεις ή πολιτικά κόμματα. Ο μόνος μας στόχος είναι να δίνουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι προς το κοινό.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε