Τετάρτη, 24 Απρ, 2024
Ford Fiesta ST 2014 (Ευγενική προσφορά του NetCarShow.com)

Η Ford ανακαλεί 2 εκατομμύρια οχήματα επειδή οι πόρτες μπορούν να ανοίξουν εν κινήσει

Η Ford ανακαλεί περισσότερα από 2 εκατομμύρια οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή οι πόρτες θα μπορούσαν να ανοίξουν εν κινήσει.

Αυτά τα οχήματα έχουν ανακληθεί στο παρελθόν για ελαττωματικά μάνδαλα πόρτας, αλλά, σύμφωνα με τη Ford, ορισμένοι αντιπρόσωποι που ισχυρίστηκαν ότι έχουν διορθώσει αυτό το πρόβλημα κατά τις προηγούμενες ανακλήσεις είτε δεν έκαναν τη δουλειά σωστά είτε δεν την έκαναν καθόλου. Η Ford δεν ονόμασε συγκεκριμένες αντιπροσωπείες. Το CNN Business επικοινώνησε με μια ένωση αντιπροσωπειών, αλλά δεν έχει ακόμη λάβει απάντηση.

Η ανάκληση καλύπτει διάφορα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων αυτοκινήτων Ford Fiesta, Focus, Fusion, C-Max και Mustang, Escape SUV, Transit Connect van, καθώς και Lincoln MKZ sedan και MKC SUV, με μοντέλα των ετών 2011 έως 2016. (Το εύρος ετών διαφέρει σε κάθε μοντέλο.)

Το πρόβλημα προκύπτει από ένα τμήμα μανδάλου πόρτας που μπορεί να σπάσει, ειδικά υπό υψηλή θερμοκρασία. Αυτό μπορεί να το δημιουργήσει δυσκολία στο να κλείνει σωστά η πόρτα, έτσι ώστε, καθώς το αυτοκίνητο κινείται, η πόρτα μπορεί να ανοίξει απρόσμενα.

Η Ford δήλωσε σε ανακοίνωση ότι δεν έχει πληροφορθεί για ατυχήματα ή τραυματισμούς από πόρτες που άνοιξαν, αλλά η βάση δεδομένων αναφοράς [από τους πολίτες] θεμάτων δημόσιας ασφάλειας, της Διοίκησης Ασφάλειας Εθνικών Οδών, περιέχει πολλές καταγγελίες για πόρτες που ξαφνικά ανοίγουν κατά την οδήγηση οχημάτων.

Αυτή η ανάκληση ακολουθεί δύο προηγούμενες ανακλήσεις το 2016 και το 2017 που αφορούν το ίδιο πρόβλημα. Κάθε μία από τις προηγούμενες ανακλήσεις κάλυψε ένα διαφορετικό υποσύνολο οχημάτων Ford και Lincoln σε σύγκριση με αυτήν την πιο πρόσφατη ανάκληση.

Όποιος πιστεύει ότι το όχημά του μπορεί να περιλαμβάνεται σε αυτήν την ανάκληση θα πρέπει να κάνει αναζήτηση στη βάση δεδομένων ανάκλησης της Διοίκησης Ασφάλειας Εθνικών Οδών ή να επικοινωνήσει με τον τοπικό αντιπρόσωπο της Ford.

Οι ιδιοκτήτες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να ελέγξουν τους κωδικούς ημερομηνίας μανδάλου πόρτας στο όχημά τους και να υποβάλουν αυτούς τους κωδικούς διαδικτυακά για να ελέγξουν εάν πρέπει να γίνει η ανάκληση.

Η Ford ανακοίνωσε επίσης την ανάκληση περισσότερων από 290.000 φορτηγών F-150 με κινητήρες V6 3,5 λίτρων. Σε ορισμένα από αυτά τα φορτηγά από τα μοντέλα 2014 έως 2017, μια διαρροή στον κύριο κύλινδρο φρένων μπορεί να εξασθενίσει τα μπροστινά φρένα. Το φορτηγό μπορεί να εκπέμψει ένα ηχητικό σήμα προειδοποίησης μέσα στην καμπίνα, να εμφανίσει μια ειδοποίηση στο κέντρο μηνυμάτων του ταμπλό και να εμφανίσει κόκκινη ένδειξη προειδοποίησης φρένων, είπε η Ford.

Υπήρξαν τουλάχιστον επτά συγκρούσεις χαμηλής ταχύτητας που πιθανόν να είναι αποτέλεσμα αυτού του προβλήματος και δύο τραυματισμοί που γνωρίζει η Ford, δήλωσε η εταιρεία σε ανακοίνωση.

Το CNN Wire συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Ακολουθήστε την Epoch Times στο Twitter: @EpochTimesGr

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε