Τρίτη, 01 Δεκ, 2020
Ο ιδρυτής της Huawei Ren Zhengfei με τον Κινέζικο κομμουνιστή ηγέτη Xi Jingpin κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Λονδίνο, 2015 (Getty Images)

Η Huawei, ZTE, βγήκε από τα δίκτυα 5G της Σουηδίας

Οι σουηδικές ρυθμιστικές αρχές απαγόρευσαν τη χρήση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού που κατασκευάστηκε από τους κινέζους γίγαντες της Huawei και ZTE στο δίκτυό της 5G.

Το μέτρο εμφανίζεται πριν από την προσφορά για εξοπλισμό του δικτύου 5G, που έχει προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα.

Η Σουηδική Αρχή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (PTS) δήλωσε στην προκειμένη περίπτωση ότι ο καθορισμός των όρων άδειας έγινε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που πραγματοποίησαν οι Σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις και η Σουηδική Υπηρεσία Ασφαλείας.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν επανεξετάσει το ρόλο των κινεζικών εταιρειών στην οικοδόμηση των δικτύων τους, ως αποτέλεσμα της πίεσης που δέχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν ξεκινήσει μια εκτεταμένη ενημερωτική εκστρατεία σχετικά με τους κινδύνους ασφαλείας που δημιουργούν οι συσκευές που παράγονται από κινεζικές εταιρείες.

Στην Κίνα, σύμφωνα με το νόμο περί ασφάλειας, οι κινεζικές εταιρείες και οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν στο κράτος όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται από τις υπηρεσίες ασφαλείας, που ελέγχονται από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

Τον Ιούλιο, το Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλε την πλήρη αφαίρεση του εξοπλισμού Huawei από το δίκτυο 5G της χώρας έως το 2027, γινόμενη μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που λαμβάνει ένα τέτοιο μέτρο.

Η PTS είπε ότι οι εταιρείες που συμμετέχουν στη δημοπρασία υποβολής προσφορών πρέπει να αφαιρέσουν τον υπάρχοντα εξοπλισμό Huawei και ZTE από τις βασικές περιοχές των δικτύων έως την 1η Ιανουαρίου 2025.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

ΣΧΕΤΙΚΑ

Κεράστε μας έναν καφέ

Προσωπικές Πληροφορίες

Πληροφορίες Κάρτας
Ασφαλής SSL κρυπτογραφημένη πληρωμή

Συνολική Δωρεά: €6,00

Σχολιάστε