Πέμπτη, 18 Απρ, 2024
(Παραχώρηση της SkyDrive)

Η Toyota δοκιμάζει με επιτυχία επανδρωμένο ιπτάμενο αυτοκίνητο για πρώτη φορά, σχεδιάζει να το κυκλοφορήσει το 2023

Από το Wire Service.

Μια ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε την επιτυχή δοκιμαστική πτήση ενός ιπτάμενου αυτοκινήτου.

Η Sky Drive Inc. διεξήγαγε την δημόσια επίδειξη στις 25 Αυγούστου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, στο Toyota Test Field, ένα από τα μεγαλύτερα πεδία δοκιμών στην Ιαπωνία και βάση τεχνολογικής έρευνας της γνωστής εταιρείας αυτοκινήτων. Ήταν η πρώτη δημόσια επίδειξη για ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο στην ιαπωνική ιστορία.

Το αυτοκίνητο, με όνομα SD-03, επανδρωμένο με έναν πιλότο, απογειώθηκε και έκανε μια διαδρομή στο πεδίο για περίπου τέσσερα λεπτά.

«Είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι που επιτύχαμε την πρώτη επανδρωμένη πτήση ιπτάμενου αυτοκινήτου της Ιαπωνίας στα δύο χρόνια από τότε που ιδρύσαμε την SkyDrive… με στόχο την εμπορία τέτοιων αεροσκαφών», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος Τομοχίρο Φουκαζάγουα.

(Παραχώρηση της SkyDrive)

 

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία όπου τα ιπτάμενα αυτοκίνητα είναι ένα προσβάσιμο και βολικό μέσο μεταφοράς και οι άνθρωποι μπορούν να έχουν έναν ασφαλή και άνετο νέο τρόπο ζωής».

Το SD-03 είναι το μικρότερο ηλεκτρικό όχημα κατακόρυφης απογείωσης και προσγείωσης στον κόσμο και καταλαμβάνει τον χώρο στάθμευσης περίπου δύο αυτοκινήτων, σύμφωνα με την εταιρεία. Διαθέτει οκτώ κινητήρες για την εξασφάλιση «ασφάλειας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης».

«Σχεδιάζοντας ένα ανεξερεύνητο, νέο είδος μεταφοράς γνωστό ως ιπτάμενο αυτοκίνητο, επιλέξαμε την λέξη-κλειδί “προοδευτικό” για έμπνευση», δήλωσε ο Διευθυντής Σχεδιασμού Τακούμι Γιαμαμότο.

«Θέλαμε αυτό το όχημα να είναι φουτουριστικό, χαρισματικό και επιθυμητό για όλους τους μελλοντικούς πελάτες, ενσωματώνοντας πλήρως την υψηλή τεχνολογία της SkyDrive».

Η εταιρεία ελπίζει να κάνει το ιπτάμενο αυτοκίνητο μέρος της κανονικής ζωής και όχι απλώς ένα εμπορικό προϊόν. Περισσότερες δοκιμαστικές πτήσεις θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον υπό διαφορετικές συνθήκες για να διασφαλιστεί ότι η ασφάλεια και η τεχνολογία του οχήματος πληρούν τα πρότυπα της βιομηχανίας.

Η επιτυχία αυτής της πτήσης σημαίνει ότι είναι πιθανόν το αυτοκίνητο να ελεγθεί δοκιμαστικά και εκτός του πεδίου δοκιμής της Toyota μέχρι το τέλος του έτους.

Η εταιρεία θα συνεχίσει να αναπτύσσει τεχνολογίες για μια ασφαλή παραχώρηση του ιπτάμενου αυτοκινήτου προς αγορά στο κοινό το 2023, ανέφερε το δελτίο τύπου. Δεν έχει ανακοινωθεί τιμή.

Το CNN συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

 

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Αν εκτιμάτε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε. Στηρίξτε την αλήθεια και την παράδοση.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε