Τρίτη, 23 Απρ, 2024
Η Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜκΕνάνι πραγματοποιεί ενημέρωση τύπου στον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον, στις 22 Σεπτεμβρίου 2020. (Saul Poeb/AFP μέσω Getty Images)

Θετική στην COVID-19 η Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Κέιλι ΜακΕνάνι

Θετική στην COVID-19 αλλά ασυμπτωματική βρέθηκε η Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜκΕνάνι, όπως γνωστοποίησε με δήλωσή της.

Σε μια ανακοίνωσή της στο Twitter, η ΜκΕνάνι έγραψε ότι «κανένας δημοσιογράφος, παραγωγός ή μέλος του Τύπου δεν αναφέρεται ως στενή επαφή από την Ιατρική Μονάδα του Λευκού Οίκου».

Η τελευταία φορά που δέχτηκε ερωτήσεις δημοσιογράφων ήταν έξω από τον Λευκό Οίκο στις 2 Οκτωβρίου.

«Επιπλέον, δεν γνώριζα τίποτα για την διάγνωση της Χόουπ Χικς πριν από τη διεξαγωγή ενημέρωσης τύπου του Λευκού Οίκου την Πέμπτη», είπε, προσθέτοντας ότι «ως απαραίτητη εργαζόμενη, έχω εργαστεί σκληρά για να παρέχω τις απαραίτητες πληροφορίες στον αμερικανικό λαό αυτή τη χρονική στιγμή».

«Με το πρόσφατο θετικό τεστ μου», πρόσθεσε, «θα ξεκινήσω τη διαδικασία αυτο-απομόνωσης και θα συνεχίσω να εργάζομαι εξ ονόματος του αμερικανικού λαού από απόσταση».

Η διάγνωσή της ήρθε αφότου ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, η πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ και τρεις γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος βρέθηκαν θετικοί στον ιο τις τελευταίες ημέρες. Ο Τραμπ, 74 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γουόλτερ Ριντ στο Μοντγκόμερι Κάουντι, Μέριλαντ, το Σαββατοκύριακο, ενώ η Μελάνια έγραψε τη Δευτέρα ότι «αισθάνεται καλά» και θα συνεχίσει την ανάρρωσή της στο σπίτι.

Ο πρόεδρος Τραμπ έκανε μια ξαφνική επίσκεψη-έκπληξη το βράδυ της Κυριακής στους υποστηρικτές του έξω από το Γουόλτερ Ριντ, χαιρετώντας τους μέσα από ένα αυτοκίνητο ενώ φορούσε μάσκα προσώπου.

«Εκτιμώ πραγματικά όλους τους οπαδούς και τους υποστηρικτές έξω από το νοσοκομείο. Το γεγονός είναι ότι αγαπούν πραγματικά τη χώρα μας και βλέπουν πώς την φτιάχνουμε ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!» έγραψε στο Twitter. Σε ένα βίντεο λίγο πριν από το γεγονός, ο πρόεδρος είπε ότι «έμαθα πολλά για την COVID… και την καταλαβαίνω, και την καταλαβαίνω».

«Αυτό είναι πραγματικό σχολείο … αυτό δεν είναι το  “ας διαβάσουμε-το-βιβλίο“ σχολείο», είπε, προσθέτοντας «εν τω μεταξύ, αγαπάμε τις ΗΠΑ και αγαπάμε ότι συμβαίνει».

Την Κυριακή, ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου, απηχώντας τις δηλώσεις των γιατρών του Τραμπ, δήλωσε ότι υπάρχει περίπτωση ο Τραμπ να βγει από το νοσοκομείο τη Δευτέρα.

«Αυτή η απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμα. Προφανώς, συνέχισε η βελτίωσή του κατά τη διάρκεια της νύχτας και η υγεία του συνεχίζει να βελτιώνεται», είπε ο Μέντοουζ στο «Fox & Friends». Οι γιατροί του «θα έχουν πράγματι μια εκτίμηση της κατάστασης κάποια στιγμή αργά το πρωί και στη συνέχεια ο πρόεδρος, σε συνεννόηση με τους γιατρούς, θα αποφασίσει σχετικά με το αν θα πάρει εξιτήριο αργότερα σήμερα», συμπλήρωσε ο Μέντοουζ. «Είμαστε ακόμα αισιόδοξοι,  με βάση την απίστευτη πρόοδό του και πόσο δυνατός είναι όσον αφορά τον αγώνα του ενάντια σε αυτήν την COVID-19 ασθένεια, ότι θα πάρει εξιτήριο, αυτή η απόφαση όμως θα ληφθεί αργότερα σήμερα».

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε