Πέμπτη, 21 Ιαν, 2021

Ιάπωνας ειδικός διεθνούς στρατηγικής καλεί για συντονισμένη προσπάθεια για την σωτηρία του Χονγκ Κονγκ

Στις 28 Μαΐου, το Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο της Κίνας ενέκρινε μονομερώς πρόταση για την επιβολή νέας νομοθεσίας «εθνικής ασφάλειας» στο Χονγκ Κονγκ. Ο ειδικός διεθνούς στρατηγικής Χιντετόσι Ίσιι, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελεύθερου Ινδο-Ειρηνικού, δήλωσε ότι η αιματοχυσία πιθανότατα θα συνεχίσει να συμβαίνει στο Χονγκ Κονγκ πριν από την εφαρμογή του νόμου τον Αύγουστο. Καλεί για συνένωση δυνάμεων ώστε να αποφευχθεί η επιδείνωση της κατάστασης. Ο Ίσιι έχει συνεισφέρει σε διάφορες δραστηριότητες για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Χονγκ Κονγκ, το Θιβέτ, την Σιντζιάνγκ και για θέματα όπως η ελευθερία της πίστης και η παράνομη μεταμόσχευση οργάνων για 25 χρόνια.

 

Μπορείτε να παρακολουθήστε το βίντεο στα Αγγλικά εδώ.

«Εάν τεθεί σε ισχύ ο Νόμος περί “Εθνικής Ασφάλειας” τον Αύγουστο, η ελευθερία του λόγου θα καταργηθεί εντελώς και το “μία χώρα, δύο συστήματα” θα εξαφανιστεί. Η μόνη φορά που μπορούν να τον καταργήσουν είναι τώρα, πριν από την εφαρμογή του νόμου», ανέφερε ο Ίσιι.

Είπε επίσης ότι τα πράγματα είναι πιθανό να συνεχίσουν να κλιμακώνονται.

«Από τον Ιούνιο έως την 1η Ιουλίου, ανησυχώ ότι ενδέχεται να υπάρξουν σοβαρές συγκρούσεις. Αυτό είναι το τελευταίο σωστό μέρος της Κίνας. Ο λαός του Χονγκ Κονγκ σίγουρα θα πολεμήσει ενάντια στο ΚΚΚ και δεν μπορούμε απλώς να βολευτούμε στην καρέκλα μας και να τους αγνοήσουμε».

Διάφορες ομάδες οργάνωσαν διαδηλώσεις και κάλεσαν τους ανθρώπους να δώσουν προσοχή στην κακόβουλη φύση του ΚΚΚ.

Ο Ίσιι είπε: «Το ΚΚΚ όχι μόνο σκότωσε ανθρώπους στην πλατεία Τιενανμέν πριν από τριάντα χρόνια. Διώκει τους Κινέζους και καταστρέφει τα ανθρώπινα δικαιώματα μέχρι τώρα. Το ΚΚΚ είναι ένας κοινός εχθρός της ανθρωπότητας, οπότε όλοι πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους».

Ιαπωνικοί κοινωνικοί και κοινοβουλευτικοί οργανισμοί ξεκίνησαν εκκλήσεις για την υποστήριξη του Χονγκ Κονγκ και πολλά μέλη του Κογκρέσου υπέγραψαν για να δείξουν την υποστήριξή τους.

Ο Ίσιι είπε: «Αυτός είναι ένας σκληρός αγώνας».

Κόσμος στην Ιαπωνία επίσης δήλωσε: «Ο επόμενος στόχος του ΚΚΚ μετά το Χονγκ Κονγκ θα είναι η Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ, κράτα γερά!»

Ο αντιπρόεδρος Ίσιι είπε επίσης ότι εάν ο Σι Τζινπίνγκ επισκεφθεί την Ιαπωνία, θα συνεχίσει να συνεργάζεται με όλα τα κοινωνικά στρώματα για να διαδηλώσει και να κάνει ό,τι μπορεί για να αφυπνίσει τον κόσμο.

 

Αμερόληπτα και ανεξάρτητα νέα

Η Epoch Times είναι αμερόληπτη και βασίζεται σε αξίες. Πιστεύουμε ότι η αληθινή δημοσιογραφία στηρίζεται σε ηθικές αρχές. Επικεντρωνόμαστε σε σημαντικά ζητήματα και σε πολιτικές και τον αντίκτυπό τους, όχι σε κομματική μεροληψία. Δεν ακολουθούμε την ανήθικη τάση της δημοσιογραφίας που υπηρετεί μια ατζέντα, αλλά αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα για να γράφουμε με ειλικρίνεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Κεράστε μας έναν καφέ

Προσωπικές Πληροφορίες

Πληροφορίες Κάρτας
Ασφαλής SSL κρυπτογραφημένη πληρωμή

Συνολική Δωρεά: €6,00

Σχολιάστε