Σάββατο, 20 Απρ, 2024
Ο Κινέζος δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων Τσεν Γκουανγκτσένγκ μιλά στην Ρεπουμπλικανική Εθνική Συνέλευση στις 26 Αυγούστου 2020. (Επιτροπή Οργάνωσης για την Ρεπουμπλικανική Εθνική Συνέλευση μέσω Getty Images)

Κινέζος δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μιλώντας στο RNC, ονομάζει το κινεζικό καθεστώς «εχθρό της ανθρωπότητας»

Ο Τσεν Γκουανγκτσένγκ, ένας τυφλός Κινέζος δικηγόρος ειδικός στα ανθρώπινα δικαιώματα, ο οποίος δραπέτευσε από την Κίνα και έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2012, κάλεσε τις δημοκρατικές χώρες και τους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που θέτει το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ).

«Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα είναι εχθρός της ανθρωπότητας. Τρομοκρατεί τους ανθρώπους του και απειλεί την ευημερία του κόσμου», δήλωσε ο Τσεν ως ένας από τους ομιλητές της Ρεπουμπλικανικής Εθνικής Συνέλευσης (RNC) την Τετάρτη το βράδυ.

Η Τετάρτη σηματοδοτεί την τρίτη βραδιά του RNC, και είχε θέμα την «Γη των Ηρώων», σύμφωνα με δήλωση από την προεκλογική εκστρατεία Τραμπ.

Ο Τσεν πρόσθεσε: «Στην Κίνα, η έκφραση πιστεύω ή ιδεών που δεν έχουν εγκριθεί από το ΚΚΚ — θρησκεία, δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα — μπορεί να οδηγήσει σε φυλάκιση. Το έθνος ζει υπό μαζική παρακολούθηση και λογοκρισία».

Το κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας έχει διώξει εκατομμύρια πιστούς, συμπεριλαμβανομένων χριστιανών, μουσουλμάνων Ουιγούρων, βουδιστών του Θιβέτ και ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ. Το Φάλουν Γκονγκ είναι μια πνευματική άσκηση με ηθικές διδασκαλίες και ασκήσεις διαλογισμού και έχει υποστεί δίωξη σε ολόκληρη την χώρα από τον Ιούλιο του 1999, με δεκάδες χιλιάδες να ρίχνονται σε φυλακές, κέντρα πλύσης εγκεφάλου και στρατόπεδα εργασίας.

Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ για την θρησκευτική ελευθερία Σαμ Μπράουνμπακ είπε ότι ο «πόλεμος κατά της πίστης» του Πεκίνου θα αποτύχει, σε ομιλία του στο Ίδρυμα Κληρονομιάς, έναν οργανισμό think tank των ΗΠΑ.

Πολιτικοί αντιφρονούντες σαν τον Τσεν επικρίνουν την μονοκομματική εξουσία του ΚΚΚ.

«Όταν μίλησα ενάντια στον κανόνα του “ενός παιδιού” της Κίνας και για άλλες αδικίες, διώχθηκα, ξυλοκοπήθηκα, βρέθηκα στην φυλακή και τέθηκα υπό κράτηση από το κινεζικό κομμουνιστικό κόμμα», δήλωσε ο Τσεν.

Το Πεκίνο άρχισε να επιβάλλει τον κανόνα «ενός παιδιού» το 1979 και οι οικογένειες που δεν συμμορφώνονταν δέχονταν σε βαριά πρόστιμα, αναγκαστικές αμβλώσεις και στειρώσεις. Ο κανόνας καταργήθηκε τελικά το 2016.

Ο Τσεν φυλακίστηκε το 2006 μετά από αγωγή κατηγορίας κατά των τοπικών αρχών στην επαρχία Σαντόνγκ της ανατολικής Κίνας για παράλογη επιβολή του κανόνα «ενός παιδιού». Στη συνέχεια καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και τριών μηνών για «ζημιά περιουσίας και διαταραχή της κυκλοφορίας».

Μετά το πέρας της ποινής του, ο Τσεν αφέθηκε ελεύθερος το 2010, αλλά στη συνέχεια τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

«Τον Απρίλιο του 2012, δραπέτευσα και μου δόθηκε άσυλο στην αμερικανική πρεσβεία στο Πεκίνο. Είμαι για πάντα ευγνώμων στον αμερικανικό λαό που καλωσόρισε εμένα και την οικογένειά μου στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου είμαστε τώρα ελεύθεροι», είπε ο Τσεν.

Ο Τσεν είχε ένα μήνυμα για την κυβέρνηση Τραμπ και άλλες δημοκρατικές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.

«Οι ΗΠΑ πρέπει να χρησιμοποιήσουν τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, για να σχηματίσουν έναν συνασπισμό περισσοτέρων δημοκρατιών ώστε να σταματήσουν την επιθετικότητα του ΚΚΚ», δήλωσε ο Τσεν.

Τον Ιούλιο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο κάλεσε τα ελεύθερα έθνη να «προκαλέσουν αλλαγή στην συμπεριφορά του ΚΚΚ» σε ομιλία του στην Προεδρική Βιβλιοθήκη και Μουσείο του Ρίτσαρντ Νίξον στην Καλιφόρνια.

Ο Τσεν πρόσθεσε την Τετάρτη το βράδυ: «Ο πρόεδρος Τραμπ ήταν πρωτοπόρος σε αυτό και χρειαζόμαστε τις άλλες χώρες να τον βοηθήσουν στον αγώνα — έναν αγώνα για το μέλλον μας».

«Χρειάζεται να υποστηρίξουμε, να ψηφίσουμε και να αγωνιστούμε για τον πρόεδρο Τραμπ… για χάρη του κόσμου».

Πριν από την ομιλία του στο RNC, ο Τσεν μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό NTD της Νέας Υόρκης, αδερφό μέσο της Epoch Times.

Ο Τσεν επεσήμανε πως η τρέχουσα πανδημία, η οποία προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ, κοινώς γνωστό ως νέο κορωνοϊό, είναι παράδειγμα του πώς το ΚΚΚ αποτελεί απειλή για ολόκληρο τον κόσμο.

Το Πεκίνο αρχικά προσπάθησε να αποκρύψει την εξάπλωση του ιού του ΚΚΚ, φιμώνοντας οκτώ γιατρούς — μεταξύ των οποίων ο οφθαλμίατρος Λι Γουενλιάνγκ — αφότου χρησιμοποίησαν κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προειδοποιήσουν για μια νέα μορφή πνευμονίας στα τέλη Δεκεμβρίου.

Τον Μάιο, ο Τραμπ είπε σε δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου ότι η πανδημία ήταν η «χειρότερη επίθεση» στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Δεν θα έπρεπε ποτέ να συμβεί. Θα μπορούσε να είχε σταματηθεί στην πηγή της. Θα μπορούσε να είχε σταματηθεί στην Κίνα. Θα έπρεπε να είχε σταματηθεί ακριβώς στην πηγή, και αυτό δεν έγινε», είχε δηλώσει ο Τραμπ.

Ακολουθήστε τον Frank στο Twitter: @HwaiDer

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Αν εκτιμάτε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε. Στηρίξτε την αλήθεια και την παράδοση.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε