Τρίτη, 23 Απρ, 2024
Αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας φτάνουν σε περιοχή όπου ακούστηκαν εκρήξεις και πυροβολισμοί, στην πόλη Τζαλαλαμπάντ του Αφγανιστάν, στις 28 Ιουλίου 2018. (REUTERS / Parwiz)

Μαζική απόδραση μαχητών του ISIS στο Αφγανιστάν

ΤΖΑΛΑΛΑΜΠΑΝΤ, Αφγανιστάν—Τρομοκράτες του ISIS πραγματοποίησαν μια μαζική απόδραση και δραπέτευσαν μετά από επίθεση σε φυλακή της Τζαλαλαμπάντ. Για μια νύχτα μάχονταν τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας στην ανατολική πόλη τη Δευτέρα το πρωί, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η επίθεση ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής με μια βόμβα που εκπυρσοκρότησε στην είσοδο της φυλακής, ακολουθούμενη από πολλές άλλες εκρήξεις που ακούστηκαν καθώς οι ένοπλοι μαχητές του ISIS άνοιξαν πυρ εναντίον αφγανών φρουρών ασφαλείας.

Δύο αξιωματούχοι της επαρχίας Νανγκαχάρ δήλωσαν ότι μέσα στη νύχτα τουλάχιστον πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν και περίπου 40 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της αρχικής επίθεσης, καθώς οι ειδικές δυνάμεις του Αφγανιστάν έφταναν για να υποστηρίξουν την αστυνομία.

Μέσα στο χάος που ακολούθησε, περισσότεροι από 75 κρατούμενοι διέφυγαν, αναγκάζοντας την αστυνομία να διασπάσει το ανθρώπινο δυναμικό της για να προσπαθήσει να τους ξανασυλλάβει, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε μια ημέρα αφότου η αφγανική υπηρεσία πληροφοριών δήλωσε ότι οι ειδικές δυνάμεις σκότωσαν έναν ανώτερο διοικητή της ομάδας κοντά στην Τζαλαλαμπάντ, την επαρχιακή πρωτεύουσα του Νανγκαρχάρ.

Περίπου 80 μίλια ανατολικά της Καμπούλ, η Τζαλαλαμπάντ βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο πέρασμα Κάιμπερ και την πόλη του Πακιστάν, Πεσαουάρ.

Μια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών τον περασμένο μήνα εκτιμά ότι υπάρχουν περίπου 2.200 μαχητές του ISIS στο Αφγανιστάν και ότι ενώ η ομάδα βρίσκεται σε εδαφική υποχώρηση και η ηγεσία της έχει εξαντληθεί, παραμένει ικανή να πραγματοποιεί επιθέσεις.

Από τον Αχμέντ Σουλτάν

 

Σε τι διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Αν εκτιμάτε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε. Στηρίξτε την αλήθεια και την παράδοση.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε