Σάββατο, 16 Ιαν, 2021
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης φτάνει σε ειδική σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες στις 20 Φεβρουαρίου 2020. (Kenzo Tribouillard / AFP μέσω Getty Images)

Μητσοτάκης – Δεν θα δεχθεί αυστηρούς όρους από την ΕΕ σχετικά με το πακέτο βοήθειας COVID-19

Η Ελλάδα δεν θα δεχτεί αυστηρούς όρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τη χρήση του πακέτου έκτακτης ανάγκης για τον κορωνοϊό, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Financial Times.

«Οι Έλληνες έχουν ωριμάσει πολύ. Και θέλουμε να κάνουμε τις δικές μας μεταρρυθμίσεις», είπε.

Μια εξαμηνιαία αξιολόγηση των οικονομικών επιδόσεων που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν αρκετή και δεν υπήρχε ανάγκη για «πρόσθετες αυστηρές προϋποθέσεις», είπε.

Ο πρωθυπουργός είπε στην FT ότι η Ελλάδα έχει μια πολύ «επιθετική ατζέντα μεταρρυθμίσεων» η οποία επικεντρώνεται στην «πράσινη μετάβαση», «την ψηφιακή μετάβαση» και ενθαρρύνει τις επενδύσεις εν μέρει μέσω ενός προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

Την Παρασκευή, ενώ μίλησε στο κοινοβούλιο, ανακοίνωσε νέα μέτρα αξίας 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την καραντίνα που επιβλήθηκε για τον περιορισμό της εξάπλωσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Η Ελλάδα βγήκε μέσα από μια δεκαετία κρίσης του 2018 και ελπίζει για ισχυρή ανάπτυξη το 2020. Ωστόσο, το εθνικό κλείδωμα που επιβλήθηκε τον Μάρτιο με σκοπό την πρόληψη των μολύνσεων από τον κορωνοϊό έχει ανατρέψει αυτές τις προσδοκίες.

Η ελληνική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί περίπου 8-10% φέτος πριν ανακάμψει το 2021.

Της Kanishka Singh

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Κεράστε μας έναν καφέ

Προσωπικές Πληροφορίες

Πληροφορίες Κάρτας
Ασφαλής SSL κρυπτογραφημένη πληρωμή

Συνολική Δωρεά: €6,00

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

Κεράστε μας έναν καφέ

Προσωπικές Πληροφορίες

Πληροφορίες Κάρτας
Ασφαλής SSL κρυπτογραφημένη πληρωμή

Συνολική Δωρεά: €6,00

Σχολιάστε