Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024
Casanisa/Shutterstock

Μια Ιταλίδα γιαγιά, δίνει μαθήματα παρασκευής ζυμαρικών στο διαδίκτυο

Η καραντίνα δεν έχει σταματήσει την 84χρονη Νερίνα Ταμάντι (Nerina Tamanti) από το να συνεχίζει τα μαθήματά της με συνταγές ζυμαρικών, που έχουν περαστεί στην οικογένειά της από γενιά σε γενιά

Παλομπάρα Σαμπίνα (Palombara Sabina), Ιταλία – Μια 84χρονη Ιταλίδα γιαγιά, έχει συνδεθεί στο διαδίκτυο για να συνεχίσει τα μαθήματα μαγειρικής της παρά τα μέτρα καραντίνας λόγο του κορωνοϊού.

Η Νερίνα Ταμάντι (Nerina Tamanti) έκανε μαθήματα παρασκευής ζυμαρικών, μέσω της πλατφόρμας Airbnb Experience, αλλά έπρεπε να τα ακυρώσει μετά το ξέσπασμα του ιού.

Παρ’ όλα αυτά με τη βοήθεια της εγγονής της, Κιάρα Νικολάντι (Chiara Nicolanti), ξεκίνησε διαδικτυακά τα μαθήματα της με ζωντανή αναμετάδοση.

«Είχα ανθρώπους κοντά μου [όταν έδινα τα μαθήματα αυτοπροσώπως]. Συνήθιζα να γελάω και να αστειεύομαι μαζί τους, τους αγκάλιαζα και τους φιλούσα. Ένιωθα σαν να ήταν μέλη της οικογένειάς μου», είπε η Ταμάντι. «Φυσικά, τώρα που οι άνθρωποι είναι μακριά, είναι διαφορετικά, αλλά το απολαμβάνω ούτως ή άλλως».

«Είναι όμορφο, είναι όμορφο γιατί μπορείς να μιλάς σε ανθρώπους, να είσαι μαζί τους. Ακόμα κι αν δεν τους βλέπεις από κοντά, μπορείς ακόμα να τους μιλήσεις και είναι όμορφο».

Οι άνθρωποι μπορούν να παρακολουθήσουν ένα από τα μαθήματα της «Nonna Live» για 60 $ και να μάθουν την τέχνη των σπιτικών ζυμαρικών με μια πραγματική Ιταλίδα γιαγιά.

Οι συνταγές της έχουν περαστεί στην οικογένειά της από γενιά σε γενιά.

Μια εβδομάδα πριν από το μάθημα, όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μια λίστα με τα υλικά, σκεύη και προτάσεις κρασιού ώστε να αξιοποιήσουν στο έπακρο την εμπειρία.

Για την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων, η δασκάλα μαγειρικής δίνει ζυμαρικά στον Ερυθρό Σταυρό και σε άτομα που έχουν ανάγκη.

Από τη Vanessa Romeo, Oleksandr Ieltsov, Chiara Rodriquez, Gabriela Boccaccio

Πώς διαφέρει η Epoch Times από τα άλλα μέσα ενημέρωσης;

Προκειμένου να ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας για τα πιο κρίσιμα τρέχοντα ζητήματα, στεκόμαστε έξω από πολιτικά συμφέροντα και την επιδίωξη του κέρδους.
Μια καλά πληροφορημένη κοινωνία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μιας ευημερούσας δημοκρατίας.

Όντας ανεξάρτητοι, διερευνούμε θέματα που άλλα μέσα ενημέρωσης παραβλέπουν ή αποφεύγουν και τούτο διότι πιστεύουμε ότι η δημοσιογραφία πρέπει να είναι πραγματικά υπεύθυνη απέναντι στην κοινωνία, καθότι αυτός είναι ο ρόλος της.

Στόχος μας, να προσφέρουμε έγκυρη πληροφόρηση στους αναγνώστες μας έτσι ώστε να διαμορφώνουν τις δικές τους απόψεις πάνω στα σημαντικότερα ζητήματα της εποχής μας.

Προσπαθούμε να προβάλλουμε λύσεις και ό,τι είναι καλό στην κοινωνία, παρά συγκρούσεις που προκαλούν διχόνοιες ανάμεσά μας. Αναγνωρίζουμε την αξία των παραδοσιακών τεχνών και την ικανότητά τους να εμπνέουν την ανθρωπότητα προς τα υψηλότερα ιδανικά της.

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε