Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Ο Μοχάμεντ Άλι Τζούνιορ, γιος του θρύλου του μποξ Μοχάμεντ Άλι, μιλά σε ένα φόρουμ για τις συνέπειες των μεταναστευτικών πολιτικών του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον στις 9 Μαρτίου 2017. (MANDEL NGAN / AFP μέσω Getty Images)

Μοχάμεντ Άλι Τζ.: Ο πατέρας μου θα ήταν ενάντια στο κίνημα ‘Black Lives Matter’

Από την Paula Liu

Ο Μοχάμεντ Άλι Τζούνιορ, ο μόνος βιολογικός γιος του αείμνηστου μποξέρ, δήλωσε ότι ο πατέρας του θα ήταν ενάντια στο κίνημα ‘Black Lives Matter’, σύμφωνα με μια συνέντευξή του στη New York Post.

Στη συνέντευξή του, η οποία πραγματοποιήθηκε την τέταρτη επέτειο του θανάτου του πατέρα του, ο Μοχάμεντ Άλι Τζούνιορ είπε ότι πίστευε πως ο πατέρας του θα χαρακτήριζε το κίνημα ρατσιστικό και θα αναφερόταν στους διαδηλωτές του κινήματος ως «διαβόλους».

Ο Μοχάμεντ Άλι Τζούνιορ δήλωσε περαιτέρω ότι παρόλο που ο πατέρας του αντιστάθηκε ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού, θα απογοητευόταν στην εικόνα ανθρώπων να καταφεύγουν σε βία και λεηλασίες μετά το θάνατο του Τζόρτζ Φλόυντ, ανέφερε η NY Post.

Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Άλι Τζούνιορ, είναι μια χαρά να διαμαρτύρεται κάποιος ειρηνικά, αλλά δεν είναι σωστό να χρησιμοποιούμε βία και να καταστρέφουμε περιουσίες.

Όπως επισημαίνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο Μοχάμεντ Άλι Τζούνιορ -ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του- είναι μουσουλμάνος, και θεωρεί πως το κίνημα είναι ρατσιστικό.

«Δεν είναι μόνο μαύρες ζωές, λευκές ζωές, κινεζικές ζωές. Όλες οι ζωές έχουν σημασία. Η ζωή του καθενός έχει σημασία. Ο Θεός αγαπά όλους – ποτέ δεν ξεχώρισε κανέναν. Η δολοφονία είναι λάθος ανεξάρτητα από το ποιος είναι», είπε ο Μοχάμεντ Άλι Τζούνιορ.

Δήλωσε επίσης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στη NY Post ότι το κίνημα είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει διαμάχες μεταξύ των μαύρων και όλων των υπόλοιπων, λέγοντας: «βάζει τους μαύρους ενάντια όλων των υπόλοιπων. Δίνει έναυσμα στο να συμβαίνουν φυλετικά πράγματα. Το μισώ.»

Είπε επίσης ότι οι ενέργειες αυτών των βίαιων διαδηλωτών δεν είναι διαφορετικές από αυτές των ισλαμιστών τρομοκρατών, και πρέπει να θεωρηθούν και να επισημανθούν ως τέτοιες.

«Είναι τρομοκράτες – τρομοκρατούν την κοινότητα. Συμφωνώ με τις ειρηνικές διαμαρτυρίες… Το Black Lives Matter δεν είναι μια ειρηνική διαμαρτυρία. Η Antifa δεν ήθελε ποτέ να είναι ειρηνική. Θα τους κατέπνιγα όλους», είπε ο Μοχάμεντ Άλι Τζ. στη συνέντευξη.

Ο γιος του θρυλικού μποξέρ είπε ότι πιστεύει πως ο αστυνομικός, ο οποίος κατηγορήθηκε για δολοφονία για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, δεν πήγε να αντιμετωπίσει το περιστατικό με τον σωστό τρόπο, αλλά υπερασπίστηκε τους αστυνομικούς γενικότερα, λέγοντας ότι κάνουν μόνο τη δουλειά τους.

«Ο αστυνομικός έκανε λάθος με τη δολοφονία αυτού του ατόμου, αλλά οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι υπήρχαν περισσότερα πλάνα από αυτό που έδειξαν. Αυτός ο άντρας αντιστάθηκε στη σύλληψη, ο αξιωματικός έκανε τη δουλειά του, αλλά χρησιμοποίησε λανθασμένη τακτική», δήλωσε ο Μοχάμεντ Άλι Τζ. κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Επιπλέον είπε πως δεν πιστεύει ότι οι αστυνομικοί ξυπνούν κάθε πρωί πιστεύοντας ότι πηγαίνουν στη δουλειά για να σκοτώσουν κάποιον.

«Προσπαθούν απλώς να επιστρέψουν στο σπίτι τους στην οικογένειά τους σώοι», είπε.

Ωστόσο, αφού υπερασπίστηκε γενικά τους αξιωματικούς επιβολής του νόμου, αναγνώρισε την ύπαρξη αξιωματικών, οι οποίοι μπορεί να μην είναι τόσο έντιμοι όσο οι υπόλοιποι.

«Δεν είναι όλη η αστυνομία κακή, υπάρχουν μόνο λίγοι. Υπάρχει μια χούφτα αστυνομικών που είναι διεφθαρμένοι και θα πρέπει να φυλακιστούν», είπε ο Μοχάμεντ Άλι Τζ.

Προχώρησε περαιτέρω για να πει ότι δεν είχε ποτέ κακή εμπειρία με αστυνομικούς – κι αυτό παρά το γεγονός ότι κλειδώθηκε και απελευθερώθηκε δύο φορές από αξιωματικούς της TSA που τον είχαν ρωτήσει βάσει των νέων κανόνων για την απαγόρευση ταξιδιού για τα μουσουλμανικά έθνη.

Ο Μοχάμεντ Άλι Τζ. αφέθηκε ελεύθερος και τις δύο φορές και είπε ότι είχε υποστεί καλή μεταχείριση και πάντα πίστευε ότι οι αξιωματικοί έκαναν απλώς τη δουλειά τους για να τον προστατεύσουν.

Ακολουθήστε την Epoch Times στο Twitter: @EpochTimesGr

Το γνωρίζατε;

Η Epoch Times είναι η πρώτη και μοναδική εφημερίδα που εκθέτει την πραγματική φύση, τον αντίκτυπο και τον τελικό στόχο του κομμουνισμού. Εξηγούμε τη ζημιά του στα ηθικά μας θεμέλια και στις ανατολικές και δυτικές παραδόσεις. Συζητάμε επίσης τα αποτελέσματα του σοσιαλισμού και τον αντίκτυπό του στην οικονομική και πολιτική σταθερότητα των χωρών.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε