Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Ο Τόνι Μπομπουλίνσκι, ο οποίος λέει ότι ήταν συνεργάτης του Χάντερ Μπάιντεν, μιλά σε δημοσιογράφους σε ένα ξενοδοχείο στο Νάσβιλ του Τενεσί στις 22 Οκτωβρίου 2020. (Mandel Ngan / AFP μέσω Getty Images)

Οικογένεια Μπάιντεν η συνέχεια – Ο Μπομπουλίνσκι λέει ότι έχει καταχωρηθεί από το FBI ως «ουσιώδης μάρτυρας»

Ο Τόνι Μπομπουλίσνκι, πρώην επιχειρηματικός συνεργάτης του Χάντερ Μπάιντεν, δήλωσε ότι έχει καταχωρηθεί από το FBI ως «ουσιώδης μάρτυρας» σε «συζητήσεις» σχετικά με την οικογένεια Μπάιντεν και τις επιχειρηματικές της συναλλαγές με μια κινεζική κρατική εταιρεία.

Ο Μπομπουλίνσκι είπε στο Sinclair Broadcast Group σε μια συνέντευξη που κυκλοφόρησε αργά την Πέμπτη ότι ανακρίθηκε για πέντε ώρες από έξι πράκτορες του FBI στις 23 Οκτωβρίου παρουσία δικηγόρου και ότι τον έχουν καταχωρήσει ως «ουσιώδη μάρτυρα» σχετικά με τον Χάντερ Μπάιντεν και τους συνεργάτες του. Ο Χάντερ Μπάιντεν είναι γιος του προεδρικού υποψηφίου και πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπομπουλίνσκι είπε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, οι πράκτορες του FBI εξέτασαν τα τρία κινητά τηλέφωνα που είχε διαθέσει και είπαν ότι θα επικοινωνούσαν μαζί του για περαιτέρω ερωτήσεις.

Τρία κινητά τηλέφωνα που ανήκουν στον Τόνι Μπομπουλίνσκι, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ήταν συνεργάτης του Χάντερ Μπάιντεν, καθώς μιλά σε δημοσιογράφους σε ένα ξενοδοχείο στο Νάσβιλ του Τενεσί, στις 22 Οκτωβρίου 2020. (Mandel Ngan / AFP μέσω Getty Images)

 

«Όντως με καταχώρησαν ως ουσιώδη μάρτυρα σε ολόκληρο το FBI μέσα στα υπολογιστικά τους συστήματα, και είχαμε μια βαθιά συνεργασία στην ανάλυση όλων των γεγονότων εκείνης της χρονικής περιόδου… σε σχέση με τη συζήτηση για την οικογένεια Μπάιντεν, την CEFC και άλλων επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο στις οποίες είναι εμπλεκόμενες και άλλες χώρες», δήλωσε ο Μπομπουλίνσκι στο Sinclair.

Ο δημοσιογράφος του Sinclair Broadcast Group, Τζέιμς Ρόζεν, ανέφερε επίσης την Πέμπτη ότι ο Χάντερ Μπάιντεν φέρεται να αποτελεί αντικείμενο ενεργής έρευνας του FBI, λέγοντας ότι ένας ανώνυμος αξιωματούχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης «επιβεβαίωσε» ότι μια εγκληματική έρευνα που ξεκίνησε το 2019 για τον «Χάντερ Μπάιντεν και τους συνεργάτες του» σχετικά με ισχυρισμούς για ξέπλυμα χρήματος, συνεχίζεται.

Το FBI είπε στην Epoch Times σε δήλωσή του αργά την Πέμπτη ότι δεν θα παραχωρούσε κάποιο σχόλιο σχετικά με τον ισχυρισμό.

«Δεν έχουμε κανένα σχόλιο, σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική μας ούτε επιβεβαίωσης ούτε άρνησης για την ύπαρξη έρευνας», γράφει η δήλωση.

Οι τελευταίες αναφορές έρχονται αφότου η Fox News ανέφερε στις 21 Οκτωβρίου ότι ένας φορητός υπολογιστής και ένας σκληρός δίσκος, που φέρεται ότι ανήκαν στον Χάντερ Μπάιντεν, κλήθηκε από το FBI ως μέρος μιας έρευνας ξεπλύματος χρημάτων που ξεκίνησε το 2019. Εκείνη την εποχή, το κανάλι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει αν η έρευνα ήταν σε εξέλιξη ή σχετιζόταν άμεσα με τον Χάντερ Μπάιντεν. Η The New York Post νωρίτερα αυτό το μήνα δημοσίευσε ιστορίες σχετικά με email που αποκτήθηκαν από το φορητό υπολογιστή και δείχνουν συμφωνίες του Χάντερ Μπάιντεν και των συνεργατών του με σημαίνοντα πρόσωπα στην Ουκρανία και την Κίνα.

Ο Μπομπουλίνσκι είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Νάσβιλ στις 22 Οκτωβρίου ότι ο Χάντερ Μπάιντεν και οι συνεργάτες του τον ένταξαν σε μια συμφωνία με τον κινεζικό ενεργειακό όμιλο CEFC China Energy το 2017. Ο Μπομπουλίνσκι είπε επίσης ότι συναντήθηκε με τον Τζο Μπάιντεν τον Μάιο του 2017 και πέρασε μια ώρα συζητώντας για την συμφωνία. Παρουσίασε τρία κινητά τηλέφωνα με στοιχεία σχετικά με τη συμφωνία και είπε ότι θα παραδώσει τα τρία τηλέφωνα στο FBI την επόμενη μέρα.

«Είμαι ο διευθύνων σύμβουλος της Sinohawk Holdings, η οποία ήταν μια συνεργασία μεταξύ των Κινέζων που λειτουργούσαν μέσω της CEFC / προέδρου Ye [Jianming] και της οικογένειας Μπάιντεν. Στην εταιρεία με έφεραν οι Τζέιμς Γκιλιάρ και Χάντερ Μπάιντεν για να αναλάβω ως διευθύνων σύμβουλος, δήλωσε ο Μπομπουλίνσκι στην Epoch Times.

Ο τότε αντιπρόεδρος Joe Biden και ο γιος του Χάντερ Μπάιντεν παρακολουθούν ένα παιχνίδι μπάσκετ NCAA μεταξύ του Πανεπιστημίου Georgetown και του Πανεπιστημίου Duke στην Ουάσινγκτον στις 30 Ιανουαρίου 2010. (Jonathan Ernst / Reuters)

 

Ο Μπομπουλίνσκι είπε ότι ο Χάντερ Μπάιντεν και οι συνεργάτες του τον έφεραν στη συμφωνία για να υπηρετήσει ως διευθύνων σύμβουλος της SinoHawk LLC, μια επιχειρηματική οντότητα που δημιουργήθηκε για να επισημοποιήσει την επενδυτική συνεργασία Μπάιντεν-CEFC. Η SinoHawk υποτίθεται ότι είχε αρχικά χρηματοδοτηθεί με 10 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία στη συνέχεια θα αυξάνονταν σε δισ. δολάρια μέσα από επενδυτικά κεφάλαια, πρόσθεσε ο Μπομπουλίνσκι.

Ο όμιλος CEFC China Energy με έδρα τη Σαγκάη ήταν η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία πετρελαίου της Κίνας, προτού ο ιδρυτής της, Ye Jianming, μπει στο στόχαστρο του Πεκίνου το 2018.

Ο Ye θεωρείται αγνοούμενος από τις αρχές του 2018 αφού τέθηκε υπό έρευνα από το κινεζικό καθεστώς για «ύποπτα οικονομικά εγκλήματα» και στη συνέχεια προφυλακίστηκε. Μια κρατική επιχείρηση ανέλαβε τον έλεγχο της CEFC τον Μάρτιο του 2019 και η εταιρεία κήρυξε πτώχευση στις αρχές του έτους, σύμφωνα με το κινεζικό μέσο ενημέρωσης Caixin.

Ο όμιλος πετρελαίου έβγαλε δισεκατομμύρια δολάρια στη Ρωσία, την Ανατολική Ευρώπη και σε μέρη της Αφρικής, ενώ ο ιδρυτής της, ο πρόεδρος Ye Jianming ενίσχυσε τους φιλικούς δεσμούς του με υψηλούς αξιωματούχους του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ).

«Είχατε την αίσθηση ότι το FBI είχε ασχοληθεί με αυτά τα σχετικά ζητήματα προτού κάνετε αυτή τη δημόσια δήλωση στο Νάσβιλ;», ρώτησε ο Ρόζεν τον Μπομπουλίνσκι.

«Η εντύπωσή μου είναι ότι όλοι αυτοί μέσα στο δωμάτιο γνώριζαν πολύ καλά πόσο ευαίσθητο θέμα είναι η ιστορία των εμπλεκόμενων μερών και τις πιθανές πολλαπλές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν σε αυτήν τη χώρα», απάντησε ο Μπομπουλίνσκι.

Σύμφωνα με τα αρχεία του Υπουργείου Εξωτερικών του Ντέλαγουερ, η SinoHawk ιδρύθηκε στις 15 Μαΐου 2017. Ο Μπομπουλίνσκι είπε ότι λίγο μετά την ίδρυση της εταιρείας, άρχισε να διαφωνεί με τον Χάντερ Μπάιντεν σχετικά με τον τρόπο χρήσης των κεφαλαίων που είχε λάβει η νεοσυσταθείσα εταιρεία. Είπε ότι ο Χάντερ Μπάιντεν επέμενε να πάρει 5 εκατ. δολάρια από τα πρώτα 10 εκατ. για την οικογένεια Μπάιντεν, ενώ αυτός επέμεινε «να εφαρμοστούν οι κατάλληλες διαδικασίες εταιρικής διοίκησης». Αλλά ο Χάντερ Μπάιντεν υποστήριξε ότι οι Κινέζοι «στην πραγματικότητα επενδύουν στην οικογένεια Μπάιντεν». Ο Μπομπουλίνσκι είπε ότι στις 17 Μαΐου 2017, ο Χάντερ Μπάιντεν του είπε ότι η CEFC «ήθελε να γίνει ο συνεργάτης μου… να συνεργαστεί με τους Μπάιντενς».

Ο Μπομπουλίνσκι είπε ότι τα επενδυτικά κεφάλαια ύψους 10 εκατ. δολαρίων που επρόκειτο να μεταφερθούν στη SinoHawk δεν έφτασαν ποτέ στην εταιρεία.

«Αντ ‘αυτού, ανακάλυψα από την έκθεση του γερουσιαστή Τζόνσον τον Σεπτέμβριο ότι τα 5 εκατ. δολάρια στάλθηκαν τον Αύγουστο του 2017 σε οντότητες που είναι συνδεδεμένες με τον Χάντερ», δήλωσε ο Μπομπουλίνσκι.

Η εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν είπε στις 22 Οκτωβρίου ότι ο πρώην αντιπρόεδρος «ούτε έχει σκεφτεί ποτέ να συνεργαστεί επιχειρηματικά με την οικογένειά του, ούτε σε καμία άλλη επιχείρηση στο εξωτερικό», σημειώνοντας ότι «δεν κατείχε ποτέ μετοχές σε τέτοιου είδους επιχειρηματικές συνεργασίες ούτε οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογένειας ή οποιοδήποτε άλλο άτομο κράτησε ποτέ μετοχές για τον ίδιο».

Ο Μπάιντεν είπε ότι οι αναφορές σχετικά με τις συναλλαγές του Χάντερ σε άλλες χώρες αποτελούν μέρος μιας «συκοφαντικής εκστρατείας». Αυτός και η εκστρατεία του δεν έχουν αμφισβητήσει κατηγορηματικά την αυθεντικότητα των στοιχείων στο φορητό υπολογιστή και στα κινητά τηλέφωνα.

Η εκστρατεία Μπάιντεν δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα της Epoch Times για σχολιασμό.

Οι αναφορές του Sinclair έρχονται αφού ο δημοσιογράφος του One America News, Τζακ Ποσόμπιετς, έγραψε στις 25 Οκτωβρίου ότι μια ανώνυμη πηγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης ενημέρωσε το μέσο ενημέρωσης ότι το FBI είχε εγκαταλείψει την έρευνα για το φορητό υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν, «επειδή πίστευαν ότι η ιστορία του ιδιοκτήτη του καταστήματος επισκευής Η/Υ δεν θα έστεκε στο δικαστήριο, αν και ο Μακ Ισαάκ τους παρείχε αποδεικτικά στοιχεία. Δεν βρήκαν κανένα στοιχείο ξένης εμπλοκής».

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος επισκευής Η/Υ, Τζον Πολ Μακ Ισαάκ, είπε ότι παρέδωσε το φορητό υπολογιστή στο FBI τον Δεκέμβριο του 2019 σύμφωνα με φερόμενη κλήτευση.

«Αυτό πρέπει να ξέφυγε από αυτόν [Διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι] καθώς τίθενται ερωτήματα σχετικά με τον χειρισμό του. Ο Δεκέμβριος του 2019 ήταν λίγο πριν ξεκινήσουν οι κύριες ψήφοι του DNC και αυτό σαφώς θα αποτελούσε σημαντικό παράγοντα. Ο Ρέι δεν είπε ποτέ στον Λευκό Οίκο κάτι τέτοιο», έγραψε ο Ποσόμπιετς.

Ο Ivan Pentchoukov και ο Jack Phillips συνέβαλαν σε αυτό το άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε