Παρασκευή, 26 Απρ, 2024

Ομάδα δικηγόρων έτοιμη να βοηθήσει θύματα του ιού του ΚΚΚ να μηνύσουν την κυβέρνηση της Γουχάν

Αποκλειστικό ρεπορτάζ της Epoch Times.

Ο ιός του ΚΚΚ (COVID-19) έχει εξαπλωθεί, μέχρι στιγμής, σε 184 χώρες. Ορισμένες χώρες αναλαμβάνουν δράση για να καταστήσουν το κινεζικό κομμουνιστικό καθεστώς υπεύθυνο για την απόκρυψη της πραγματικής κατάστασης της επιδημίας. Τα θύματα στην επαρχία Χουμπέι, το επίκεντρο της επιδημίας, επιθυμούν επίσης να μηνύσουν την κυβέρνηση. Ο Γιανγκ Τζαντσίνγκ, ένας Κινέζος επισκέπτης ερευνητής στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος εστιάζεται σε ζητήματα διαβίωσης στην Κίνα, δημοσίευσε πρόσφατα ένα πρότυπο αγωγής για να βοηθήσει τις οικογένειες των θυμάτων.

Το πρότυπο 14 σελίδων, που ονομάζεται Νομικό Πρότυπο για Αποζημίωση από τον Νέο Κορωνοϊό, μαζί με έναν διαδικαστικό οδηγό για την κατάθεση της αγωγής, ετοιμάστηκε από μια ομάδα δικηγόρων 18 μελών που βρίσκονται εκτός Κίνας.

Γιανγκ: Τα θύματα πρέπει απλώς να συμπληρώσουν το πρότυπο με βάση τις συγκεκριμένες καταστάσεις τους. Αρκετοί ενάγοντες έχουν συμπληρώσει τη φόρμα, αλλά πρέπει επίσης να παράσχουν πρόσθετες λεπτομέρειες, όπως τα ονόματα των νοσοκομείων και τα συγκεκριμένα συμπτώματα που εμφανίστηκαν πριν πεθάνει το άτομο κλπ. Αποφασίσαμε να αφήσουμε αυτές τις λεπτομέρειες προς το παρόν και να προσπαθήσουμε να καταθέσουμε πρώτα τις υποθέσεις. Θα ταχυδρομήσουν τα έγγραφα αγωγής. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, εάν επισκεφθούν ένα δικαστήριο αυτοπροσώπως, το προσωπικό του δικαστηρίου πιθανότατα θα τους απορρίψει χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε δικαιολογία μπορεί να βρει. Ωστόσο, εάν η υπόθεση κατατεθεί ταχυδρομικώς, το δικαστήριο πρέπει να αναγνωρίσει την αποδοχή της επιστολής μόλις παραδοθεί. Το δικαστήριο θα αισθανθεί τότε πίεση εάν δεν αποδεχτεί την υπόθεση.

Δημοσιογράφος: Πόσες οικογένειες το κάνουν αυτό τώρα;

Γιανγκ: Οικογένειες έξι θυμάτων. Δύο από αυτούς ολοκλήρωσαν μια δική τους εκδοχή καταγγελίας πριν από αρκετές εβδομάδες. Ωστόσο, δίστασαν να το στείλουν αφότου το έγραψαν. Δεν είμαστε σίγουροι αν απειλήθηκαν από τις αρχές ή αν ανησυχούσαν ακόμη και πριν απειληθούν. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε ότι πρέπει να βρούμε ένα πρότυπο για να ενθαρρύνουμε περισσότερα θύματα να υποβάλουν αγωγή. Μέχρι το περασμένο Σαββατοκύριακο, τέσσερις άλλες οικογένειες χρησιμοποίησαν το πρότυπό μας για να προετοιμάσουν το έγγραφο.

Δημοσιογράφος: Αν κάποιος συντάσσει τέτοιες αγωγές, θα έχει θετικό αντίκτυπο και θα χρησιμεύσει ως παράδειγμα προς μίμηση.

Γιανγκ: Σωστά. Στην πραγματικότητα, οι τοπικές κυβερνήσεις στην επαρχία Χουμπέι και στην πόλη Γουχάν φοβούνται αυτές τις αγωγές. Θα πιέσουν και θα απειλήσουν όποιον αναλαμβάνει δράση για να καταθέσει αγωγή.

Δημοσιογράφος: Όταν το πρότυπό σας δημοσιεύεται, οι ενάγοντες μπορεί να το συμπληρώσουν και να κάνουν μόνοι τους τα επόμενα βήματα. Λοιπόν, πώς ασχολείστε με την υποβολή των αγωγών; Παρέχετε καθοδήγηση ή βοήθεια;

Γιανγκ: Μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πρότυπό μας και να υποβάλουν οι ίδιοι την αγωγή. Εάν οι οικογένειες των θυμάτων μπορούν να δουν το πρότυπό μας, μπορεί να θέλουν να το υποβάλουν μόνοι τους, χωρίς να ζητήσουν περαιτέρω βοήθεια από εμάς.

Παρέχουμε τα στοιχεία επικοινωνίας μας στον Οδηγό. Εάν κάποιος από αυτούς χρειάζεται τη βοήθειά μας, σίγουρα θα θέλαμε να βοηθήσουμε.

Η βασική μου ανησυχία είναι ότι πολλές από αυτές τις οικογένειες θυμάτων θα αντιμετωπίσουν τεράστια πίεση. Εάν το κάνουν οι ίδιοι πηγαίνοντας απευθείας σε δικαστήριο ή εάν επικοινωνήσουν μαζί μας στο WeChat, το οποίο παρακολουθείται από τις κινεζικές αρχές, η τοπική τους κυβέρνηση θα τους απειλήσει τότε να μην υποβάλουν την αγωγή. Τους διευκολύνουμε να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους παρέχοντας το πρότυπο και καθοδηγώντας τους στη διαδικασία.

Δημοσιογράφος: Από τη μία πλευρά, εάν η ομάδα σας είναι το σημείο επαφής για όλους αυτούς τους ενάγοντες, η κινεζική κυβέρνηση θα σας δημιουργήσει πρόβλημα. Από την άλλη πλευρά, εάν ο κάθε ενάγων προσπαθεί να το κάνει μόνος του, ενδέχεται να μην πετύχει.

Γιανγκ: Σωστά. Είναι αδύνατον να συναντηθούν όταν βρίσκονται μέσα στην Κίνα. Εάν δημιουργήσουμε μια ομάδα WeChat, η ομάδα μπορεί να «διασκορπιστεί» από τις κινεζικές αρχές ανά πάσα στιγμή. Τέλος πάντων, είναι πολύ δύσκολο να παρέχεις νομική βοήθεια σε αυτήν την ομάδα ανθρώπων.

Δημοσιογράφος: Αναφέρατε ότι ένας από τους ενάγοντες, ο Γου Σουτσίν, προσεγγίστηκε από τους διευθυντές της εταιρείας του.

Γιανγκ: Μου είπε ότι ένας διευθυντής της εταιρείας τον κάλεσε, λέγοντας ότι έκανε πολιτικό λάθος και ότι η έκθεση που ετοίμασε ο Γου ισοδυναμούσε με επίθεση στο κράτος. Στην πραγματικότητα, η δήλωση του Γου ήταν δύο απλές παράγραφοι. Πρώτα περιέγραψε την ασθένειά του και την έλλειψη θεραπείας, στη συνέχεια απέδωσε την εξάπλωση του ιού στο γεγονός ότι οι απλοί πολίτες κρατούνταν στο σκοτάδι. Αυτό ήταν. Πώς θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι είναι πολιτικού χαρακτήρα;

Γιανγκ: Στην περίπτωση του Γου, θίγονται επίσης τα βασικά δικαιώματα του ασθενούς για ενημέρωση. Ζήτησε θεραπεία σε νοσοκομείο, αλλά του απαγόρευσαν την πρόσβαση στα ιατρικά αρχεία του και στα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεών του! Στην πραγματικότητα, αυτό που προσπαθούν να κάνουν οι αρχές είναι να εμποδίσουν τους ανθρώπους να παρουσιάσουν αυτό το υλικό σε συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης ή να το χρησιμοποιήσουν για να υποβάλουν αγωγές για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Ο Γου μου είπε ότι ο διευθυντής της εταιρείας του τον απείλησε. Ο διευθυντής είπε, ότι εάν ο Γου συνεχίσει να αναζητά δικαιοσύνη από το νοσοκομείο, είτε θα υποβληθεί σε διοικητική τιμωρία είτε η εταιρεία θα αρνηθεί να πληρώσει τα ιατρικά του έξοδα.

Δημοσιογράφος: Έχετε αντιμετωπίσει ο ίδιος πίεση ή απειλή από την κινεζική κυβέρνηση;

Γιανγκ: Ναι. Ένας στενός φίλος μου, εντός της Κίνας, κλήθηκε από την τοπική κρατική ασφάλεια την 1η Απριλίου και την 18η Απριλίου. Τον ρώτησα τι ήθελαν. Μου είπε ότι δεν μπορούσε να αποκαλύψει λεπτομέρειες επειδή αναγκάστηκε να υπογράψει συμφωνία μη αποκάλυψης. Το μόνο που μπορεί να μου πει είναι ότι το προσωπικό κρατικής ασφάλειας με στόχευε και έκαναν πολλές ερωτήσεις για εμένα.

Η συνέντευξη έγινε στις 21 Απριλίου από την Χονγκ Νινγκ της κινεζικής έκδοσης της Epoch Times.

Το γνωρίζατε;

Η Epoch Times είναι η πρώτη και μοναδική εφημερίδα που εκθέτει την πραγματική φύση, τον αντίκτυπο και τον τελικό στόχο του κομμουνισμού. Εξηγούμε τη ζημιά του στα ηθικά μας θεμέλια και στις ανατολικές και δυτικές παραδόσεις. Συζητάμε επίσης τα αποτελέσματα του σοσιαλισμού και τον αντίκτυπό του στην οικονομική και πολιτική σταθερότητα των χωρών.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε