Πέμπτη, 28 Μαρ, 2024
Ο κυβερνήτης της Τζώρτζια Μπράιαν Κέμπ ακούει μια ερώτηση από τον Τύπο κατά τη διάρκεια περιοδείας σε ένα προσωρινό νοσοκομείο στο Παγκόσμιο Συνεδριακό Κέντρο της Τζώρτζια στην Ατλάντα στις 16 Απριλίου 2020. (Ron Harris / AP Photo)

Ο κυβερνήτης της Τζώρτζια κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στέλνει στρατεύματα της Εθνικής Φρουράς στην Ατλάντα

Από τον Jack Phillips

Έως και 1.000 στρατεύματα της Εθνικής Φρουράς θα αναπτυχθούν στην Ατλάντα ύστερα από εβδομάδες ταραχών μετά τη θανατηφόρα δολοφονία του Ρέισαρντ Μπρούκς από αστυνομικούς, που κορυφώθηκε με ένα ιδιαίτερα βίαιο Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου.

Ο κυβερνήτης της Τζώρτζια Μπράιαν Κέμπ υπέγραψε ένα διάταγμα κηρύττοντας έτσι κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη Δευτέρα, επιτρέποντας την ανάπτυξη των στρατευμάτων.

Υποστήριξε ότι τα στρατεύματα χρειάζονται για την προστασία των κρατικών κτιρίων, συμπεριλαμβανομένου του κρατικού Kαπιτωλίου, της έδρας του Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας, την βίλα του κυβερνήτη και του Παγκόσμιου Συνεδριακού Κέντρου της Τζώρτζια. Αυτά τα στρατεύματα θα απελευθερώσουν από αυτές τις τοποθεσίες τους ντόπιους αστυνομικούς, για να αρχίσουν να περιπολούν τους δρόμους της Ατλάντα.

«Ειρηνικές διαμαρτυρίες σφετερίστηκαν από εγκληματίες με μια επικίνδυνη, καταστροφική ατζέντα. Τώρα, αθώοι κάτοικοι της Τζώρτζια στοχεύονται, πυροβολούνται και αφήνονται να πεθάνουν», δήλωσε ο Κέμπ σε δήλωση τη Δευτέρα. «Αυτή η ανομία πρέπει να σταματήσει και να αποκατασταθεί η τάξη στην πρωτεύουσά μας».

Ο Κεμπ είπε ότι κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης «επειδή η ασφάλεια των πολιτών μας έρχεται πρώτη», προσθέτοντας ότι «θα επιτρέψω στα στρατεύματα να προστατεύσουν την κρατική περιουσία και θα στείλω τους ντόπιους αστυνομικούς να περιπολούν τους δρόμους μας.»

«Αρκετά με τη σκληρή συζήτηση», κατέληξε ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης. «Πρέπει να προστατεύσουμε τις ζωές και τα προς το ζην όλων των κατοίκων της Τζώρτζια».

Σε όλη την Ατλάντα το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου, πυροβολήθηκαν 31 άτομα και πέθαναν 5 άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός κοριτσιού 8 ετών. Τα κεντρικά γραφεία της Πολιτειακής Περιπολίας της Τζώρτζια βανδαλίστηκαν επίσης από διαδηλωτές κατά την ίδια χρονική περίοδο, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

«Ήταν οπλισμένοι με τούβλα, βόμβες μολότοφ, πυροτεχνήματα. Η μόνη αποστολή τους ήταν να καταστρέψουν περιουσιακά στοιχεία και αυτό ακριβώς έκαναν», δήλωσε η Στέφανι Στάλλινγκς, εκπρόσωπος του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Τζώρτζια, στο WSB-TV, προσθέτοντας ότι μεταξύ 60 και 100 βανδάλων ντυμένοι με σκούρα ρούχα ήρθαν στα κεντρικά γραφεία τις πρώτες πρωινές ώρες να προκαλέσουν καταστροφή.

Η δήμαρχος της Ατλάντα, Κέισα Λανς Μπότομς μιλά στην Ουάσινγκτον το 2019. (Andrew Harnik / AP Photo)

 

Τον περασμένο μήνα, μετά το θάνατο του Μπρουκς, οι διαδηλώσεις των Black Lives Matter έγιναν βίαιες στην Ατλάντα, με αποτέλεσμα ένα εστιατόριο Wendy’s να καεί ολοκληρωτικά.

Η δήμαρχος της Ατλάντα, Κέισα Λανς Μπότομς, δημοκράτης, δήλωσε ότι το 8χρονο παιδί δεν σκοτώθηκε από αστυνομικούς και αναφέρθηκε στις πρόσφατες εκκλήσεις για μεταρρύθμιση της αστυνομίας.

«Λοιπόν, τώρα απαιτούμε δράση για τη Σεκοριέαν Τέρνερ και για όλους τους άλλους ανθρώπους που πυροβολήθηκαν στην Ατλάντα χθες το βράδυ και τις τελευταίες εβδομάδες, επειδή η πραγματικότητα είναι η εξής – δεν είναι αστυνομικοί που πυροβολούν ανθρώπους στους δρόμους της Ατλάντα, είναι μέλη της κοινότητας που πυροβολούν ο ένας τον άλλον», είπε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα.

«Εάν θέλετε οι άνθρωποι να μας πάρουν στα σοβαρά και δεν θέλετε να χάσουμε αυτό το κίνημα, τότε δεν μπορούμε να χάσουμε ο ένας τον άλλον», δήλωσε η δήμαρχος, προσθέτοντας ότι «δεν μπορείτε να ρίξετε το φταίξιμο σε έναν αστυνομικό, δεν μπορείτε να πείτε ότι πρόκειται για μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης».

«Αυτό αφορά μερικούς ανθρώπους που κουβαλούν όπλα και πυροβόλησαν ένα αυτοκίνητο με ένα 8χρονο μωρό μέσα».

Γνωρίζατε ότι είμαστε ανεξάρτητοι;

Η Epoch Times είναι ανεξάρτητη από οποιαδήποτε επιρροή από εταιρείες, κυβερνήσεις ή πολιτικά κόμματα. Ο μόνος μας στόχος είναι να δίνουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι προς το κοινό.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε