Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων έξω από τον Λευκό Οίκο στις 9 Σεπτεμβρίου 2019. (Nicholas Kamm/AFP/Getty Images)

Ο Μνούτσιν λέει ότι η αποσύνδεση ΗΠΑ-Κίνας θα συμβεί εάν οι εταιρείες δεν μπορούν να ανταγωνίζονται δίκαια

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ — Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε την Τρίτη ότι η αποσύνδεση των οικονομιών ΗΠΑ-Κίνας θα συμβεί εάν στις αμερικανικές εταιρείες δεν επιτραπεί να ανταγωνίζονται σε δίκαιη και ισότιμη βάση στην οικονομία της Κίνας.

Μιλώντας σε μια εξ αποστάσεως εκδήλωση με χορηγούς το Bloomberg και την Invesco, ο Μνούτσιν είπε ότι είχε επίσης «κάθε προσδοκία» ότι η Κίνα θα τηρούσε τους όρους της εμπορικής συμφωνίας Φάσης 1, που απαιτεί η Κίνα να αυξήσει μαζικά την αγορά αμερικανικών αγαθών, ενέργειας και υπηρεσιών.

«Εάν μπορούμε να ανταγωνιστούμε την Κίνα σε δίκαιες και ισότιμες συνθήκες ανταγωνισμού, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ και τους εργαζόμενους των ΗΠΑ, καθώς η Κίνα έχει μια μεγάλη, αναπτυσσόμενη μεσαία τάξη», είπε. «Αλλά αν δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε και να ανταγωνιστούμε σε δίκαιη βάση, τότε θα δείτε μια αποσύνδεση να αρχίζει».

Μεταβαίνοντας στην επιδημία του ιού του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα) στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Μνούτσιν είπε ότι ελπίζει να περάσει το επόμενο πακέτο βοήθειας και από τα δύο τμήματα του Κογκρέσου τον Ιούλιο και ότι ενώ είχαν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις, δεν υπήρχε ανάγκη βιασύνης γιατί υπήρχαν ακόμη εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια προς διάθεση από τον τελευταίο νόμο, που ψηφίστηκε τον Μάρτιο.

Το επόμενο νομοσχέδιο για τον ιό θα είναι πιο στοχευμένο σε επιχειρήσεις που χρειάζονται την περισσότερη βοήθεια και προς την επιστροφή πολλών ανθρώπων στην δουλειά το συντομότερο δυνατόν.

Ενώ τα έργα υποδομής θα είναι μέρος αυτών των συζητήσεων, ο Μνούτσιν είπε ότι το επόμενο νομοσχέδιο πιθανότατα θα επικεντρωθεί σε άλλες προτεραιότητες.

«Το πρόβλημα με τα έργα υποδομής είναι ότι συνήθως, δεν έργα που μπορούν να αρχίσουν άμεσα», δήλωσε ο Μνούτσιν. «Ακόμα κι αν περάσουμε κάτι, αυτό δεν θα σχετίζεται με την επιστροφή των εργαζομένων στην δουλειά τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο».

Ο Μνούτσιν πρόσθεσε ότι ο Επικεφαλής Προσωπικού του Λευκού Οίκου Μαρκ Μέντοους θα συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης Τραμπ και των επικεφαλής του Κογκρέσου.

Ρεπορτάζ από τον Ντέιβιντ Λόντερ.

Προσωπικό της Epoch Times συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Αμερόληπτα και ανεξάρτητα νέα

Η Epoch Times είναι αμερόληπτη και βασίζεται σε αξίες. Πιστεύουμε ότι η αληθινή δημοσιογραφία στηρίζεται σε ηθικές αρχές. Επικεντρωνόμαστε σε σημαντικά ζητήματα και σε πολιτικές και τον αντίκτυπό τους, όχι σε κομματική μεροληψία. Δεν ακολουθούμε την ανήθικη τάση της δημοσιογραφίας που υπηρετεί μια ατζέντα, αλλά αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα για να γράφουμε με ειλικρίνεια.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε