Τρίτη, 23 Απρ, 2024
Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), παρευρίσκεται σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη της Ελβετίας, στις 25 Ιουνίου 2020. (Denis Balibouse / Reuters)

Ο ΠΟΥ τώρα λέει ότι η Κίνα δεν ανέφερε ποτέ το ξέσπασμα του ιού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) τώρα λέει ότι αξιωματούχοι του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) δεν ανέφεραν το ξέσπασμα του ιού του ΚΚΚ στα τέλη του περασμένου έτους στον οργανισμό.

Αξιωματούχοι του ΠΟΥ έλεγαν εδώ και μήνες ότι αξιωματούχοι του ΚΚΚ αποκάλυψαν την ύπαρξη του ξεσπάσματος στον ΠΟΥ και επανειλημμένα επαίνεσαν τις κινεζικές αρχές για την υποτιθέμενη διαφάνεια.

Ωστόσο, ένα νέο, επίσημο χρονοδιάγραμμα που δημοσιεύτηκε αυτήν την εβδομάδα αναιρεί τους προηγούμενους ισχυρισμούς του.

Ο ΠΟΥ λέει τώρα ότι το γραφείο του στην Κίνα «έμαθε για μια δήλωση σε ένα μέσο ενημέρωσης από τη Δημοτική Επιτροπή Υγείας της Γουχάν από τον ιστότοπό της» σχετικά με περιπτώσεις λεγόμενης ιογενούς πνευμονίας στην κινεζική πόλη.

Στη συνέχεια, το γραφείο αναμετάδοσε τις πληροφορίες για την ύπαρξη του ιού.

Μια γενική θέα του νότιου πύργου στο νοσοκομείο Wuhan Jinyintan στη Γουχάν της επαρχίας Χουμπέι της Κίνας, όπου στεγάστηκαν οι πρώτοι ασθενείς που πέθαναν από COVID-19, στις 10 Ιανουαρίου 2020. (Getty Images)

 

Μια προηγούμενη εκδοχή του χρονοδιαγράμματος ισχυρίστηκε ότι η επιτροπή υγείας «ανέφερε μια ομάδα κρουσμάτων πνευμονίας στη Γουχάν, στην επαρχία Χουμπέι.”

Ο ΠΟΥ δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Αμερικανοί νομοθέτες τον περασμένο μήνα είπαν ότι μια έρευνα δείχνει ότι ο ΠΟΥ «επέτρεψε την κάλυψη του ΚΚΚ αποτυγχάνοντας να ερευνήσει και να δημοσιοποιήσει αναφορές που έρχονταν σε διένεξη με την επίσημη στάση του ΚΚΚ, ενώ ταυτόχρονα επαινούσε την αντίδραση του ΚΚΚ»

Ο εκπρόσωπος Μάικλ ΜακΚολ (Ρ-Τέξας), ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας του Κογκρέσου, είπε σε μια δήλωση πως ήταν χαρούμενος ότι ο ΠΟΥ και το ΚΚΚ «διάβασαν και οι δύο την έκθεσή μου σχετικά με την προέλευση της πανδημίας και επιτέλους παραδέχονται την αλήθεια στον κόσμο—το ΚΚΚ δεν ανέφερε ποτέ το ξέσπασμα του ιού στον ΠΟΥ κατά παράβαση των κανονισμών του ΠΟΥ.»

«Το ερώτημα τώρα είναι εάν το ΚΚΚ θα συνεχίσει την εκστρατεία ψευδούς προπαγάνδας που συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι προειδοποίησε τον κόσμο ή αν θα μιλήσει καθαράν και θα αρχίσει να συνεργάζεται με την παγκόσμια κοινότητα υγείας για να φτάσει στα αίτια αυτής της θανατηφόρας πανδημίας», πρόσθεσε.ν

Χρωματισμένη ηλεκτρονική μικρογραφία σάρωσης κυττάρου (πράσινη) βαριά μολυσμένη με σωματίδια του ιού του ΚΚΚ (μωβ), κοινώς γνωστά ως SARS-CoV-2, απομονωμένη από δείγμα ασθενούς στις 16 Μαρτίου 2020. (NIAID)

 

Σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα του ΠΟΥ, ο οργανισμός ζήτησε πληροφορίες από τις κινεζικές αρχές σχετικά με το ξέσπασμα κρουσμάτων την 1η Ιανουαρίου, την ημέρα που το γραφείο του έμαθε για την ύπαρξη της ασθένειας μέσω της ανακοίνωσης των μέσων ενημέρωσης. Στις 2 Ιανουαρίου, ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Κίνα έγραψε στην Εθνική Επιτροπή Υγείας [της Κίνας] ζητώντας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κρούσματα.

Κινέζοι αξιωματούχοι δεν παρείχαν πληροφορίες μέχρι τις 3 Ιανουαρίου

Οι ηγέτες του ΠΟΥ έχουν στενές σχέσεις με τους κομμουνιστές αξιωματούχους και δέχτηκαν σκληρή κριτική από χώρες σε όλο τον κόσμο για αναμετάδοση της προπαγάνδας από το κινεζικό καθεστώς. Κινέζοι αξιωματούχοι έκρυβαν λεπτομέρειες για τον ιό και παραποίησαν στοιχεία κατά τις πρώτες μέρες της πανδημίας, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα που ελήφθησαν από την The Epoch Times.

Αξιωματούχοι του ΚΚΚ αρνούνται τις ευθύνες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες τερμάτισαν επίσημα τη σχέση τους με τον ΠΟΥ, επειδή ο οργανισμός δεν έλαβε σημαντικά μέτρα για να αποδείξει την ανεξαρτησία του από το ΚΚΚ, δήλωσε ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Η Αμερική παρείχε περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια στον οργανισμό ετησίως, καθιστώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες τη μεγαλύτερη πηγή χρηματοδότησης του ΠΟΥ.

Αυτά τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε άλλες ομάδες, όπως ο Ερυθρός Σταυρός και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε