Πέμπτη, 28 Μαρ, 2024
Ο Τζεφ Μπέζος μιλάει στο συνεδριακό κέντρο Walter E. Washington, στην Ουάσιγκτον, 22 Οκτωβρίου 2019. (Mandel Ngan/AFP via Getty Images)

Ο Τζεφ Μπέζος έφτασε την τεράστια περιουσία των $200 δισεκατομμυρίων

Πηγή: Wire Service.

Ο Τζεφ Μπέζος ήταν ήδη ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Τώρα, η καθαρή αξία της περιουσίας του εκτοξεύτηκε για ακόμα μία φορά, θέτοντας ένα νέο ρεκόρ.

Την Τετάρτη, η περιουσία του διευθύνοντα συμβούλου της Amazon, αφότου οι μετοχές της εταιρείας εκτινάχτηκαν, έφτασε το εκτιμώμενο ποσό των $202 δισεκατομμυρίων, σύμφωνα με τον πίνακα των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Η αύξηση ανέρχεται στα περίπου $87 δισεκατομμύρια από τον Ιανουάριο.

Η αλματώδης αύξηση της περιουσίας του Μπέζος οφείλεται στις μετοχές του στην Amazon. Η μετοχή της εταιρείας έχει αυξηθεί κατά 25 τοις εκατό τους τελευταίους τρεις μήνες και κατά 86 τοις εκατό μέχρι στιγμής, για αυτήν την χρονιά, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Ο Μπέζος, που ίδρυσε την Amazon το 1994, συνεχίζει να καταρρίπτει ρεκόρ με το ύψος της περιουσίας του. Το 2017 έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη και τον προηγούμενο μήνα, η καθαρή αξία της περιουσίας του εκτοξεύτηκε στα σχεδόν $172 δισεκατομμύρια, σημειώνοντάς ένα καινούριο ρεκόρ.

Ωστόσο, δεν είναι ο μόνος δισεκατομμυριούχος – και άλλοι μεγιστάνες της τεχνολογίας έχουν γίνει πολύ πιο πλούσιοι κατά την διάρκεια της πανδημίας, όσο η ζήτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των εταιριών τους συνεχίζει να αυξάνεται.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ονομάστηκε «centibillionaire», καθώς η περιουσία του ξεπέρασε τα $100 δισεκατομμύρια. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Ίλον Μασκ, με καθαρή αξία τα $96 δισεκατομμύρια, είναι πολύ κοντά στο να φτάσει αυτόν τον εντυπωσιακό τίτλο. Ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, τα έχει ήδη καταφέρει.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ έχει επίσης πρόσφατα γίνει δισεκατομμυριούχος, όσο οι μετοχές της εταιρείας του – πλέον η πιο πλούσια εταιρεία – εκτινάσσονται. Ο Κουκ είναι ένα σπάνιο παράδειγμα στελέχους που ενώ δεν έχει συμβάλει στην ίδρυση της εταιρείας, εισέρχεται στις τάξεις των εξαιρετικά πλουσίων.

Παρά το ότι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του Μπέζος είναι η Amazon, δεν είναι η μόνη μεγάλη εταιρεία που επιβλέπει. Εκτός της Amazon, ο Μπέζος κατέχει την εταιρεία διαστημικών ταξιδιών, Blue Origin, που ίδρυσε το 2000 και την εφημερίδα Washington Post, που απέκτησε το 2013.

The-CNN-Wire™ & © 2020 Cable News Network, Inc., a WarnerMedia Company. All rights reserved.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε