Πέμπτη, 18 Απρ, 2024
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλά για τα πρώτα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020 στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου, στις 4 Νοεμβρίου 2020. (Carlos Barria / Reuters)

Ο Τραμπ λέει ότι κέρδισε στην Πενσυλβάνια, Βόρεια Καρολίνα, Τζόρτζια

Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης νίκη στη Βόρεια Καρολίνα, την Πενσυλβάνια και τη Τζόρτζια.

Είπε επίσης ότι η εκστρατεία του «θα διεκδικήσει την Πολιτεία του Μίσιγκαν, εάν όντως, υπήρξε ένας μεγάλος αριθμός κρυφά πεταμένων ψηφοδελτίων όπως έχει ευρέως αναφερθεί!» Το Twitter τοποθέτησε μια ετικέτα κάτω από τη δημοσίευση του Τραμπ ότι ενδέχεται να χρειαστεί να μετρηθούν οι ψήφοι.

«Έχουμε διεκδικήσει, λόγω των Εκλεκτορικών Ψήφων, την Κοινοπολιτεία της Πενσυλβανίας (η οποία δεν επιτρέπει νόμιμους επιβλέποντες) την πολιτεία της Τζόρτζια και την πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας, καθε μία από τις οποίες έχει ένα ΜΕΓΑΛΟ προβάδισμα Τραμπ», έγραψε ο Τραμπ.

Κανένα πρακορείο ειδήσεων ή οργανισμός δεν έχει ανακοινώσει τις πολιτείες που κέρδισε ο Τραμπ. Διάφοροι οργανισμοί – ανάμεσά τους το Decision Desk και το CNN – έχουν προβάλει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν ως νικητή του Μίσιγκαν.

Η εκστρατεία του Μπάιντεν δεν έχει δώσει ακόμη κάποια απάντηση.

Εάν ο Τραμπ εξασφαλίσει τις τέσσερις πολιτείες, κερδίζει την επανεκλογή με 281 Εκλέκτορες. Η εκστρατεία του Τραμπ νωρίτερα την ίδια μέρα εξέφρασε επίσης αισιοδοξία για τις πιθανότητές του στην Αριζόνα.

Περίπου μια ώρα νωρίτερα, ο Μπάιντεν πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου αλλά δεν ανακοίνωσε νίκη. Ωστόσο, δήλωσε: «Όταν τελειώσει η καταμέτρηση, πιστεύουμε ότι θα είμαστε οι νικητές».

Από την Τρίτη το απόγευμα, οι προσπάθειες καταμέτρησης των ψήφων στη Τζόρτζια, τη Βόρεια Καρολίνα και την Πενσυλβανία προχωράνε με αργούς ρυθμούς, αν και λίγα πράγματα έχουν αλλάξει τις τελευταίες ώρες. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Τραμπ εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο διευθυντής της εκστρατείας του Τραμπ, Μπίλ Στέπεν, δήλωσε ότι ο πρόεδρος κέρδισε στην Πενσυλβάνια.

«Είμαστε σίγουροι για την πορεία μας. Είμαστε σίγουροι για τους υπολογισμούς μας», είπε σε τηλεφωνική διάσκεψη με δημοσιογράφους, κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς αντιπάλους ότι επιδιώκουν να μετρήσουν μη έγκυρα ψηφοδέλτια.

«Γνωρίζουμε ότι οι Δημοκρατικοί πιέζουν στη μέτρηση των καθυστερημένων ψηφοδελτίων», είπε. «Γιατί πιέζουν στη μέτρηση των καθυστερημένων ψηφοδελτίων; Επειδή ξέρουμε και οι δύο ότι εάν μετρήσουμε όλα τα νόμιμα ψηφοδέλτια, κερδίζουμε, κερδίζει ο πρόεδρος».

Η εκστρατεία Τραμπ 2020 υπέβαλε επίσης αγωγή στην πολιτεία.

«Εκτός από τις κινήσεις της καμπάνιας του Τραμπ να παρέμβει στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της Πενσυλβανία εναντίον του Μπούκβαρ αναλαμβάνουμε σήμερα δύο επιπλέον κρίσιμες νομικές ενέργειες για να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα των εκλογών της Πενσυλβανία», ανέφερε η εκστρατεία. «Ασκούμε αγωγή για να εμποδίσουμε τους Δημοκρατικούς εκλογικούς αξιωματούχους από το να αποκρύψουν την καταμέτρηση και την επεξεργασία των ψηφοδελτίων από τους Ρεπουμπλικάνους επιβλέποντές μας – επιβλέποντες των οποίων η μόνη δουλειά είναι να διασφαλίζουν ότι κάθε έγκυρο ψηφοδέλτιο μετριέται και μετριέται μία φορά. Τα μάτια της χώρας είναι όλα στραμένα στην Πενσυλβάνια».

Η εκστρατεία κατέθεσε παρόμοια αγωγή στο Μίσιγκαν, ενώ στο στο Ουισκόνσιν ζήτησε επαναμέτρηση.

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε