Τρίτη, 23 Απρ, 2024
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην Βόρεια Στοά του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον, 7 Σεπτεμβρίου 2020. (Tasos Katopodis/Getty Images)

Ο Τραμπ λέει ότι οι αρχηγοί του Πενταγώνου είναι δεσμευμένοι στους κατασκευαστές όπλων

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε στις 7 Σεπτεμβρίου ότι οι ηγέτες του Υπουργείου Άμυνας δεν τον εκτιμούν, επειδή συνεργάζονται με τα συμφέροντα των εταιρειών όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού.

«Δεν λέω ότι ο στρατός με αγαπά. Οι στρατιώτες μόνο», είπε ο πρόεδρος κατά την διάρκεια ομιλίας την Ημέρα Εργασίας στον Λευκό Οίκο. «Οι κορυφαίοι άνθρωποι στο Πεντάγωνο πιθανότατα δεν [με υποστηρίζουν] διότι δεν θέλουν να κάνουν τίποτα άλλο παρά να πολεμούν, έτσι ώστε όλες αυτές οι υπέροχες εταιρείες που φτιάχνουν τις βόμβες και τα αεροπλάνα και όλα τα υπόλοιπα, να είναι ευτυχισμένες».

«Αλλά βγαίνουμε από τους ατελείωτους πολέμους», πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Ο πρόεδρος έκανε τις παρατηρήσεις καθώς ο Λευκός Οίκος συνέχισε να ασχολείται με ένα θέμα που κέντρισε το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης, μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου ανώνυμου συγγραφέα από την Atlantic, το οποίο ισχυρίστηκε ότι ο Τραμπ εκφράστηκε υποτιμητικά σε μέλη του στρατού κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Γαλλία. Περισσότεροι από δέκα σημερινοί και πρώην αξιωματούχοι που βρίσκονταν στο ταξίδι έχουν αρνηθεί τους μη επαληθεύσιμους ισχυρισμούς.

Αργότερα την ίδια μέρα, ο Τραμπ έκανε κάποιες αναρτήσεις, που περιελάμβαναν την τελική ομιλία του προέδρου Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, την οποία αφιέρωσε για την προειδοποίηση του έθνους για την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη της αμερικανικής βιομηχανίας όπλων.

«Εξαναγκαστήκαμε να δημιουργήσουμε μια μόνιμη βιομηχανία όπλων τεράστιας κλίμακας. Επιπλέον, 3,5 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες ασχολούνται άμεσα με τις αμυντικές υπηρεσίες. Ετησίως δαπανούμε για στρατιωτική ασφάλεια περισσότερο από το καθαρό εισόδημα όλων των επιχειρήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών», είχε δηλώσει ο Αϊζενχάουερ εκείνη την εποχή.

«Αυτός ο συνδυασμός μιας αχανούς στρατιωτικής υπηρεσίας και μιας μεγάλης βιομηχανίας όπλων είναι κάτι νέο στην αμερικανική εμπειρία. Η συνολική επιρροή — οικονομική, πολιτική, ακόμη και πνευματική — γίνεται αισθητή σε κάθε πόλη, σε κάθε κυβερνητικό κτήριο, σε κάθε γραφείο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Αναγνωρίζουμε την επιτακτική ανάγκη για αυτήν την ανάπτυξη. Ωστόσο, δεν πρέπει να αποτύχουμε να κατανοήσουμε τις σοβαρές συνέπειές της. Η προσπάθειές μας, οι πόροι και τα προς το ζην μας διακυβεύονται. Το ίδιο και η ίδια η δομή της κοινωνίας μας».

Το Πεντάγωνο δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

  • Διαβάστε περισσότερα

Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον παθητικές προς την Κίνα, λέει σύμβουλος του Λευκού Οίκου

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα τονίσει ότι αύξησε τον στρατιωτικό προϋπολογισμό και ανοικοδόμησε τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ. Το Υπουργείο Άμυνας χρηματοδοτείται με 721,5 δισεκατομμύρια δολάρια με χρήματα φορολογουμένων στο οικονομικό έτος 2020, από 686,1 δισεκατομμύρια δολάρια του προηγούμενου έτους.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας της Ημέρας Εργασίας, ο Τραμπ επεσήμανε πανηγυρικά την ήττα του τρομοκρατικού χαλιφάτου ISIS επί της προεδρίας του.

«Και είπα: “Είναι εντάξει τώρα. Ας φέρουμε τους στρατιώτες μας πίσω στο σπίτι.” Μερικοί άνθρωποι δεν τους αρέσει να επιστρέφουν στο σπίτι. Μερικοί άνθρωποι επιθυμούν να συνεχίζουν να ξοδεύουν χρήματα», δήλωσε ο πρόεδρος. «Η μια ψυχρή προδοσία παγκοσμιοποιητών μετά την άλλη, αυτό ακριβώς ήταν».

Ακολουθήστε τον Ivan στο Twitter: @ivanpentchoukov

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Αν εκτιμάτε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε. Στηρίξτε την αλήθεια και την παράδοση.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε