Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Αμερικανοί πολίτες συμπληρώνουν τα ψηφοδέλτια τους για να ψηφίσουν στο Όστιν του Τέξας, στις 13 Οκτωβρίου 2020. (Sergio Flores / Getty Images)

Πρόεδρος Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εκλογών: «Υπήρξε εκλογική νοθεία»

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής (FEC) δήλωσε ότι πιστεύει ότι υπάρχουν ενδείξεις εκλογικής νοθείας και άλλων εικαζόμενων παρατυπιών.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη, ο πρόεδρος της FEC, Τρέυ Τρέινορ, δήλωσε ότι οι αναφορές για νοθεία σε ορισμένες διαφιλονικούμενες πολιτείες είναι αξιόπιστες «διαφορετικά θα επέτρεπαν στους [εκλογικούς] παρατηρητές να εισέλθουν», αναφερόμενος σε αναφορές ορισμένων εκλογικών κέντρων που δεν επέτρεπαν στους Ρεπουμπλικάνους παρατηρητές να ελέγχουν την εκλογική διαδικασία την Ημέρα των Εκλογών καθώς και τις επόμενες ημέρες.

«Όταν ακούς ισχυρισμούς, ξέρετε, 10.000 άτομα που δεν ζουν στην πολιτεία της Νεβάδας και έχουν ψηφίσει στη Νεβάδα, έχετε το βίντεο… είτε [οι εκλογικοί υπάλληλοι] αντιγράφουν ένα αλλοιωμένο ψηφοδέλτιο επί τόπου είτε συμπληρώνουν ένα ψηφοδέλτιο που ήρθε κενό για έναν ψηφοφόρο», δήλωσε ο Τρέινορ στο Newsmax. «Αυτή είναι μια διαδικασία που πρέπει να τηρείται από τους εκλογικούς παρατηρητές».

Στη συνέντευξη, συμφώνησε με τις αγωγές της εκστρατείας του Τραμπ, ενώ είπε ότι αμφισβητήσιμες ενέργειες εκλογικών αξιωματούχων σε πολλές πολιτείες θα μπορούσαν να κάνουν τις εκλογές παράνομες.

Ο Τρέινορ, διορισμένος από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, σημείωσε ότι οι νόμοι της πολιτείας επιτρέπουν σε αυτούς τους παρατηρητές να βρίσκονται εκεί, και «αν δεν είναι», τότε πρόκειται για «παράνομες εκλογές».

«Όλο το πολιτικό μας σύστημα βασίζεται στη διαφάνεια για να αποφευχθεί η διαφθορά», είπε στην συνέντευξη ισχυριζόμενος ότι η Πενσυλβάνια και άλλες πολιτείες δεν είχαν διαφάνεια. «Πιστεύω ότι υπήρξε εκλογική νοθεία σε αυτά τα μέρη», πρόσθεσε.

Η Δημοκρατική υπουργός Εξωτερικών της Πενσυλβάνια Κάθι Μπούκβαρ, που είναι υπεύθυνη για τις εκλογές της πολιτείας, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι υπήρξε νοθεία ή παρατυπίες στην πολιτεία της.

«Ορκίζομαι ότι είμαι εδώ για να εκπροσωπώ, να εποπτεύω τις εκλογές — δίκαιες, δωρεάν, ασφαλείς, και εύκολα προσβάσιμες εκλογές», δήλωσε η Μπούκβαρ στην εφημερίδα Morning Call.

«Δεν με νοιάζει ποιος είναι στο ψηφοδέλτιο. Δεν με νοιάζει ποιος κατεβαίνει εναντίον τους. Θέλω να βεβαιωθώ ότι κάθε υποψήφιος έχει την ευκαιρία να κατέβει και να κερδίσει και να βεβαιωθώ ότι κάθε ψήφος υπέρ ή κατά αυτών μετριέται με ακρίβεια». Πρόσθεσε: «Και θα παλέψω μέχρι τέλους εκ μέρους οποιουδήποτε υποψηφίου. Δίχως να με νοιάζει αν συμφωνώ ή δεν συμφωνώ μαζί τους».

Ο Τζο Γκλόρια, γραμματέας της κομητείας Κλαρκ στη Νεβάδα, απέρριψε τους ισχυρισμούς της εκστρατείας Τραμπ για εκλογική νοθεία καθώς και τον ισχυρισμό ότι 10.000 άτομα ψήφισαν εκτός πολιτείας σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα.

Η Διεύθυνση Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών (CISA) στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ κατέληξε την Πέμπτη στο συμπέρασμα ότι οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου «ήταν οι πιο ασφαλείς στην αμερικανική ιστορία», λέγοντας ότι «οι εκλογικοί αξιωματούχοι επανεξετάζουν και ελέγχουν ξανά ολόκληρη την εκλογική διαδικασία πριν να οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε