Τρίτη, 23 Απρ, 2024
Ο Τζον Ράτκλιφ κάθεται κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας στην αίθουσα της Γερουσίας στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον, στις 5 Μαΐου 2020. (Gabriella Demczuk-Pool / Getty Images)

Ράτκλιφ: Καμία Υπηρεσία Πληροφοριών δεν έχει συνδέσει τα email του Χάντερ Μπάιντεν με ρωσική παραπληροφόρηση

Ο διευθυντής των Υπηρεσιών Πληροφοριών Τζον Ράτκλιφ δήλωσε στο Fox News στις 19 Οκτωβρίου ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν την υπόθεση του φορητού υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν με ρωσική παραπληροφόρηση.

Ο Ράτκλιφ είπε στο κανάλι ότι ο φορητός υπολογιστής «δεν αποτελεί μέρος κάποιας ρωσικής εκστρατείας παραπληροφόρησης», μετά από ισχυρισμούς του Δημοκρατικού προέδρου της Επιτροπής της Βουλής για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών Άνταμ Σιφ που υποστηρίζει το αντίθετο.

Ο Σιφ στις 16 Οκτωβρίου είπε στο «The Situation Room» του CNN ότι οι αποκαλύψεις ενός άρθρου της New York Post σχετικά με μηνύματα μέσα σε έναν φορητό υπολογιστή που φέρεται να ανήκε στον γιο του Δημοκρατικού προεδρικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν είναι μέρος μιας συκοφαντικής εκστρατείας προερχόμενης από το Κρεμλίνο.

«Γνωρίζουμε ότι όλη αυτή η συκοφαντική δυσφήμηση του Τζο Μπάιντεν προέρχεται από το Κρεμλίνο», είπε όταν ρωτήθηκε από τον Γουλφ Μπλίτζερ του CNN αν οι ιστορίες του Χάντερ Μπάιντεν είναι «ρωσική παραπληροφόρηση».

«Αυτό είναι ξεκάθαρο εδώ και ένα χρόνο τώρα ότι προωθούν αυτό το ψευδές αφήγημα σχετικά με τον αντιπρόεδρο και τον γιο του», δήλωσε ο Σιφ.

Η ιστορία της NY Post ισχυρίζεται ότι τα email που βρέθηκαν στον φορητό υπολογιστή υποδηλώνουν ότι ο Τζο Μπάιντεν γνώριζε και φέρεται να εμπλέκεται σε ξένες επιχειρηματικές συναλλαγές του γιου του. Η Epoch Times δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα την αναφορά της NY Post.

Ο Ράτκλιφ αρνήθηκε την ύπαρξη πληροφοριών που συνδέουν την ιστορία του φορητού υπολογιστή με ρωσική παραπληροφόρηση.

«Ο φορητός υπολογιστής του Χάντερ Μπάιντεν δεν αποτελεί μέρος ρωσικής εκστρατείας παραπληροφόρησης», δήλωσε ο Ράτκλιφ στο Fox News.

«Είναι αστείο πως μερικοί από τους ανθρώπους που διαμαρτύρονται περισσότερο για την πολιτικοποίηση των Υπηρεσιών Πληροφοριών είναι οι ίδιοι που πολιτικοποιούν την Υπηρεσία», δήλωσε ο Ράτκλιφ. «Δυστυχώς, σε αυτήν την περίπτωση, είναι ο Άνταμ Σιφ [που] είπε ότι η κοινότητα πληροφοριών πιστεύει ότι ο φορητός υπολογιστής του Χάντερ Μπάιντεν και τα email του είναι μέρος μιας ρωσικής εκστρατείας παραπληροφόρησης.

«Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος: Η κοινότητα των πληροφοριών δεν το πιστεύει αυτό επειδή δεν υπάρχει υπηρεσία που να το υποστηρίζει. Και δεν έχουμε μοιραστεί πληροφορίες με τον πρόεδρο Σιφ ή με οποιοδήποτε άλλο μέλος του Κογκρέσου».

Ο Ράτκλιφ είπε ότι το FBI έχει το φορητό υπολογιστή υπό την δικαιοδοσία του, αλλά, όπως είναι η συνήθης πρακτική, δεν θα επιβεβαιώσει ούτε θα αρνηθεί την παρουσία οποιασδήποτε σχετικής έρευνας. Πρόσθεσε ότι η κοινότητα πληροφοριών δεν έχει εμπλακεί στη διερεύνηση των ισχυρισμών που σχετίζονται με τον φορητό υπολογιστή.

Η διαμάχη σχετικά με την υπόθεση προέρχεται από φερόμενα email του Χάντερ Μπάιντεν, τα οποία φέρεται να βρέθηκαν σε σκληρό δίσκο – το οποίο δόθηκε στην NY Post από τον προσωπικό δικηγόρο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι. Τα email υποδηλώνουν ότι ο Χάντερ Μπάιντεν γνώρισε τον Ουκρανό επιχειρηματία Βαντίμ Ποζάρσκι στον Τζο Μπάιντεν.

Ο Ποζάρσκι είναι σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου της Burisma, μιας ουκρανικής εταιρείας ενέργειας και βρίσκεται στο επίκεντρο του επίμαχου ζητήματος Μπάιντεν – Ουκρανίας.

«Αγαπητέ Χάντερ, σε ευχαριστώ που με προσκάλεσες στο D.C. και έδωσες την ευκαιρία να γνωρίσω τον πατέρα σου και να περάσουμε λίγο χρόνο μαζί. Είναι πραγματικά τιμή μου και ευχαρίστηση», φέρεται να έγραψε ο Ποζάρσκι σε ένα email προς τον Χάντερ Μπάιντεν στις 17 Απριλίου 2015.

Ο τότε αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαιρετάει καθώς βγαίνει έξω από το Air Force Two με την εγγονή του Φινέγκαν Μπάιντεν (Κέντρο) και τον γιο του Χάντερ Μπάιντεν (Δεξιά) κατά την άφιξή τους στο Πεκίνο στις 4 Δεκεμβρίου 2013. (Ng Han Guan / AFP μέσω Getty Εικόνες)

 

Ο Τζουλιάνι είπε στην Epoch Times ότι η ομάδα του χρειάστηκε τρεις εβδομάδες για να πιστοποιήσει τη γνησιότητα του φερόμενου υλικού του Χάντερ Μπάιντεν που βρέθηκε στον σκληρό δίσκο.

Ωστόσο, παρόλο που είναι πεπεισμένος για την αυθεντικότητα του περιεχομένου του δίσκου, ο Τζουλιάνι δεν αποκλείει την πιθανότητα να«είπε ψέματα ο ιδιοκτήτης του καταστήματος» ή ο φορητός υπολογιστής να είχε αφεθεί και να ανήκει σε κάποιον άλλον εκτός του Χάντερ Μπάιντεν.

Οι Δημοκρατικοί, μαζί με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, ισχυρίζονται ότι οι ιστορίες για τον Χάντερ Μπάιντεν που δημοσιεύθηκαν από την NY Post είναι «ρωσική παραπληροφόρηση» και «ψευδές αφήγημα».

Αρκετά άρθρα σχετικά με τις συμφωνίες του Χάντερ Μπάιντεν με ξένες επιχειρήσεις κυκλοφόρησαν πρόσφατα, με τις εκλογές να απέχουν λιγότερο από 20 ημέρες.

Η NY Post δημοσίευσε ένα ξεχωριστό άρθρο στις 15 Οκτωβρίου με περαιτέρω email που φέρεται να δείχνουν ότι ο Μπάιντεν προσπάθησε να βγάλει εκατομμύρια από συμφωνίες με έναν κινεζικό πετρελαϊκό κολοσσό που έχει δεσμούς με τον κινεζικό στρατό. Ένας άγνωστος παραλήπτης σε ένα από αυτά τα email επιβεβαίωσε αργότερα την αυθεντικότητα αυτού του μηνύματος στην Fox News.

Το Breitbart ανέφερε στις 16 Οκτωβρίου ότι ξεχωριστά email δείχνουν ότι ο Χάντερ Μπάιντεν διευκόλυνε μια συνάντηση μεταξύ μιας ομάδας κινεζικής επιχειρηματικής ελίτ και του Τζο Μπάιντεν το 2011.

Η Epoch Times δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις αναφορές των Breitbart και Fox News.

Εν τω μεταξύ, η εκστρατεία Τραμπ καταγγέλει την πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής για τα Προεδρικά Ντιμπέιτ να παραλείψει το θέμα εξωτερικής πολιτικής, καθώς η προσοχή έχει επικεντρωθεί στις εξωτερικές συναλλαγές του Μπάιντεν.

Ο υπεύθυνος στρατηγικής της καμπάνιας Τραμπ, Τζέισον Μίλερ, έγραψε σε ένα tweet στις 19 Οκτωβρίου: «Καλημέρα σε όλους, εκτός από τα μέλη της Επιτροπής για τα Προεδρικά Ντιμπέιτ που μετέφεραν το επίκεντρο του τελικού ντιμπέιτ μακριά από την εξωτερική πολιτική, οπότε ο Τζο Μπάιντεν δεν θα πρέπει να απαντήσει για τον συμβιβασμό του με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, την υποστήριξη ατελείωτων πολέμων και την αποστολή μετρητών σε παλέτες στο Ιράν».

Ο Allen Zhong και ο Ivan Pentchoukov συνέβαλαν σε αυτό το άρθρο.

Ακουλουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Ακολουθήστε τον Tom στο Twitter: @OZImekTOM

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε