Σάββατο, 27 Απρ, 2024

Ρόφημα μέντας και τα οφέλη του

Η μέντα είναι ένα  αρωματικό φυτό με μοναδικό άρωμα και ήπια γλυκιά και δροσερή γεύση. Το όνομά της προέρχεται από το λατινικό mentha, το οποίο με τη σειρά του προέρχεται από το αρχαιοελληνικό μίνθη.  Είναι ένα βότανο ευρέως γνωστό στην αρχαία Ελλάδα, όπου θεωρούνταν αναζωογονητική για το μυαλό και φάρμακο για τον πονοκέφαλο. Ο Πλίνιος υποστήριζε ότι η μέντα αναζωογονεί το πνεύμα και την σύστηνε στους ασθενείς του για να διευκολύνει την ανάρρωσή τους. Ο Ιπποκράτης και ο Γαληνός χρησιμοποιούσαν τη μέντα κατά της δυσπεψίας, των νευρικών διαταραχών, των ιλίγγων, της αϋπνίας, της γαστρίτιδας, του βήχα, του κρυολογήματος, του πονόλαιμου και ως αντισπασμωδικό.

Έχει αποδειχτεί ότι τονώνει την παραγωγή της χολής και τη λειτουργία του συκωτιού. Το βασικό συστατικό της μέντας, η μενθόλη, βοηθά σημαντικά στα αναπνευστικά προβλήματα, τους αεραγωγούς του σώματος και ανακουφίζει ολόκληρο το πεπτικό σύστημα· έχει επίσης θετική επίδραση κατά των συμπτωμάτων του πολυ-κυστικού συνδρόμου ωοθηκών.
Η μέντα αποτελεί μια εξαιρετική πηγή μεταλλικών στοιχείων, έχει βιταμίνη Α, C, Β12, Β3, σίδηρο, ασβέστιο, φολικό οξύ, μαγνήσιο, μαγγάνιο και ισχυρά αντιοξειδωτικά όπως το ροσμαρινικό οξύ. Φαίνεται ότι το άρωμά της είναι ευεργετικό και για τη μνήμη και συνιστάται σε περιόδους εξετάσεων.

Για να φτιάξετε ένα ρόφημα μέντας προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα μέντας σε μια κούπα με ζεστό νερό (μπορείτε να προσθέστε και ένα μικρό κομματάκι τζίντζερ), αφήστε το εκεί για τρία λεπτά και μετά στραγγίξτε το. Εάν θέλετε, ρίξτε από πάνω λίγο χυμό λεμονιού και απολαύστε το!

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε