Παρασκευή, 26 Απρ, 2024
Οι εκλογικοί αξιωματούχοι μετρά ψηφοδέλτια που απουσιάζουν στο Μιλγουόκι της Wis, στις 4 Νοεμβρίου 2020. (Scott Olson / Getty Images)

Στατιστικές ‘ανωμαλίες’ στις ψήφους του Μπάιντεν, υποδεικνύουν αναλύσεις

Με τις εκλογές του 2020 να επηρεάζονται από νομικές προσφυγές και ισχυρισμούς για νοθεία, ορισμένοι προσπαθούν μέσω στατιστικής ανάλυσης να προσδιορίσουν εάν εμπλέκονται παρατυπίες. Σε πολλές πολιτείες, οι αναλύσεις των εκλογικών δεδομένων δείχνουν πραγματικά πολύ περίεργα στατιστικά φαινόμενα στις ψηφοφορίες για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ένα από τα πιο κοινά επιχειρήματα είναι ότι σε ορισμένες περιοχές, οι καταμετρήσεις ψήφων για τον Μπάιντεν παραβιάζουν τον Νόμο του Μπέντφορντ.

Με απλούς όρους, ο νόμος αναφέρει ότι σε πολλά σύνολα δεδομένων του πραγματικού κόσμου, όπως δημογραφικά δεδομένα, γεωγραφικά δεδομένα ή ακόμη και στατιστική στον αθλητισμό, το πρώτο ψηφίο των αριθμών είναι πιθανότερο να είναι 1 από 2 και 2 πιθανότερο από 3, κ.λπ. ακολουθώντας τη λογαριθμική κλίμακα. Εάν η κατανομή του πρώτου ψηφίου αποκλίνει σημαντικά από αυτόν τον κανόνα, θα μπορούσε να είναι απόδειξη τεχνητού χειρισμού των δεδομένων.

Ο νόμος έχει χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό δόλιων οικονομικών αρχείων και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων. Ο Walter Mebane, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, χρησιμοποίησε το νόμο για να στηρίξει τους ισχυρισμούς για το «φούσκωμα» των αποτελεσμάτων στις εκλογές του 2009 στο Ιράν (pdf). Ορισμένοι ερευνητές χρησιμοποίησαν επίσης το νόμο για να ελέγξουν αν υπάρχουν παρατυπίες στις εκλογές του 2016 στο Ουισκόνσιν (pdf).

Ένας χρήστης του GitHub δημοσίευσε μια ανάλυση των αποτελεσμάτων των εκλογών του 2020 στην κομητεία Φούλτον της Τζόρτζια· Μαϊάμι-Ντέιντ, Φλόριντα· Μιλγουόκι· Σικάγο· και κομητεία Αλεγκένι, Πενσυλβάνια.

Ενώ το αποτέλεσμα στη Τζόρτζια και τη Φλόριντα τηρούσε σε γενικές γραμμές τον νόμο του Μπένφορντ, υπήρξαν σημαντικές αποκλίσεις στις ψήφους υπέρ του Μπάιντεν στο Ουισκόνσιν, το Ιλινόις και την Πενσυλβάνια.

Ο Mebane αναγνώρισε κάποιες «ανωμαλίες» στα δεδομένα, αλλά προειδοποίησε να μην χρησιμοποιηθεί η ανάλυση του πρώτου ψηφίου για τα αποτελέσματα των εκλογών.

«Το πρώτο ψηφίο καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τον αριθμό των ψηφοφόρων σε κάθε περιφέρεια, όπως συνήθως – και ειδικά σε μέρη με μικρές δικαιοδοσίες, όπως μεμονωμένες πόλεις και κομητείες – το μερίδιο των ψήφων που έλαβαν κόμματα και υποψήφιοι δεν ποικίλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό», είπε σε έγγραφο της 9ης Νοεμβρίου (pdf).

Αναλύοντας τα αποτελέσματα του Σικάγου, δεν βρήκε ανωμαλίες. «Η κατανομή του πρώτου ψηφίου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με οποιουδήποτε είδους εκλογική απάτη», είπε.

Χρησιμοποιώντας το Εργαλείο Εκλογικής Εγκληματολογίας που συνέγραψε το 2015, πέρασε τα αποτελέσματα στο Μιλγουόκι και στην κομητεία Αλεγκένι χωρίς να βρει κάτι ασυνήθιστο.

Βρήκε κάποιες ανωμαλίες στην κομητεία Φούλτον, αλλά τις χαρακτήρισε «πιθανώς καλοήθεις».

Ένας δείκτης για τις ψήφους των Δημοκρατικών στην κομητεία «μπορεί να είναι ανησυχητικός», είπε, αλλά πρόσθεσε ότι ο δείκτης «σχεδόν» υπερέβαινε το αναμενόμενο όριο και για τους Ρεπουμπλικάνους.

Χρησιμοποίησε επίσης μια παραλλαγή του νόμου του Μπένφορντ που ισχύει για τα δεύτερα ψηφία.

Στο Μιλγουόκι, η ανάλυση έδειξε μια ανωμαλία στις ψήφους Τραμπ, η οποία, ωστόσο, είναι «απόλυτα συμβατή με μη στρατηγικές ψήφους», είπε.

Οι καταμετρήσεις των ψήφων του Μπάιντεν δεν είναι επίσης φυσιολογικές και με τρόπο που «είναι πιο δύσκολο να εξηγηθεί», είπε.

«Αλλά ταιριάζει με τα αποτελέσματα που παρατηρήθηκαν σε ορισμένες γερμανικές εκλογές … που γενικά δεν θεωρούνται προβληματικά».

Ένας χρήστης του Twitter πήγε βαθύτερα στην ανάλυση του Μιλγουόκι και διαπίστωσε ότι σε πολλούς θαλάμους της πόλης, οι ψήφοι που μετρήθηκαν μετά τις 3 π.μ. στις 4 Νοεμβρίου πήγαν στο Μπάιντεν με πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από εκείνες που μετρήθηκαν πριν. Μερικές φορές, η διαφορά ήταν τόσο υψηλή όσο 40 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο υπάλληλος της κομητείας του Μιλγουόκι δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα της Epoch Times για σχόλιο σχετικά με την απόκλιση. Το Ουισκόνσιν κατευθύνεται σε επανακαταμέτρηση, δείχνοντας τον Μπάιντεν λίγο πιο μπροστά.

Ένας άλλος διαδικτυακός ερευνητής παρατήρησε ότι στην Πενσυλβάνια, σχεδόν 10.000 ψήφοι αφαιρέθηκαν από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις 9 μ.μ. Στις 4 Νοεμβρίου είπε ότι οι απώλειες προήλθαν από τρεις κομητείες: Αλεγκένι (-1.063 ψήφοι), Μπακς (-2.972 ψήφοι) και Τσέστερ (-7.135 ψήφοι).

Στη συνέχεια, περίπου στις 9 π.μ. στις 6 Νοεμβρίου, περισσότερες από 27.000 ψήφοι προστέθηκαν στην καταμέτρηση, σχεδόν όλες στον Μπάιντεν, είπε.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Πενσυλβανία δεν απάντησε αμέσως σε ερωτήσεις σχετικά με τις ανωμαλίες. Ενώ ο Μπάιντεν προηγείται στην πολιτεία, ο Τραμπ έχει αμφισβητήσει τα αποτελέσματα στο δικαστήριο.

Η καταμέτρηση στο Μίσιγκαν, όπου ο Μπάιντεν προηγείται με ένα μικρό ποσοστό, φαίνεται επίσης να είναι στατιστικά περίεργο.

Περίπου στις 5 π.μ. στις 4 Νοεμβρίου, τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας δεδομένων Decision Desk ενημέρωσαν τον αριθμό ψήφων για το Μίσιγκαν, προσθέτοντας 138.339 ψήφους στον Μπάιντεν, αλλά μηδέν στον Τραμπ. Η στατιστική απιθανότητα ενός τέτοιου σεναρίου ώθησε τους ανθρώπους να υποθέσουν ότι οι ψήφοι εισήχθησαν παράνομα.

Μέσα σε 40 λεπτά, η Decision Desk δημοσίευσε μια άλλη ενημέρωση που αφαιρούσε 110.796 ψήφους από το σύνολο του Μπάιντεν και πρόσθεσε 16.638 στον Τραμπ. Αργότερα είπε ότι ένα «σφάλμα γραφείου» στην κομητεία Σιαουάσι προκάλεσε τη διανομή λανθασμένων δεδομένων και έκτοτε έχει διορθωθεί.

Στις 5:54 π.μ. και 6:05 π.μ., η εταιρεία δημοσίευσε δύο ακόμη ενημερώσεις για τον αγώνα του Μίσιγκαν που δεν φαίνεται να δείχνουν κάτι ασυνήθιστο.

Στη συνέχεια, στις 6:18 π.μ., η εταιρεία δημοσίευσε μια άλλη ενημέρωση, η οποία προσέθεσε 158.902 ψήφους στον Μπάιντεν και 29.295 ψήφους στο Τραμπ. Αυτές οι ψήφοι μοιράστηκαν με περίπου 85 τοις εκατό αυτών να πηγαίνουν στον Μπάιντεν – μια εξαιρετικά υψηλή αναλογία.

Μια εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι αυτές οι ψήφοι προέρχονται από μια βαθιά μπλε κομητεία και περιελάμβαναν μόνο επιστολικές ψήφους, οι οποίες αναμένεται να ευνοήσουν σε μεγάλο βαθμό τους Δημοκρατικούς.

Ωστόσο, ακόμη και οι επιστολικές ψήφοι από την κομητεία Ουαστένο, στην οποία βγήκε νικητής ο Μπάιντεν με το μεγαλύτερο προβάδισμα, μοιράστηκαν υπέρ του με λιγότερο από 82 τοις εκατό. Επιπλέον, ο υποψήφιος συγκέντρωσε μόνο 125.927 επιστολικές ψήφους εκεί, οπότε πολλοί θα έπρεπε να είχαν έρθει από μια άλλη κομητεία λιγότερο ευνοϊκή για τον Μπάιντεν.

Εκπρόσωπος του υπουργού Εξωτερικών του Μίσιγκαν δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με αυτές τις ψήφους.

Ενημέρωση: Το άρθρο έχει ενημερωθεί με πληροφορίες από ένα έγγραφο του καθηγητή Walter Mebane.

Ακολουθήστε τον Petr στο Twitter: @petrsvab

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε