Τετάρτη, 24 Απρ, 2024
Ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο γιος του Χάντερ Μπάιντεν έτοιμοι να παρακολουθήσουν την εναρκτήρια παρέλαση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα μπροστά από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον στις 20 Ιανουαρίου 2009. (Alex Wong / Getty Images)

Τα αρχεία καταγραφής των μυστικών υπηρεσιών συμφωνούν με τα email του Χάντερ Μπάιντεν

Τα αρχεία καταγραφής των μυστικών υπηρεσιών που νωρίτερα φέτος πήραν στα χέρια τους οι ερευνητές της Γερουσίας, περιλαμβάνουν ημερομηνίες και τοποθεσίες που φαίνεται να ταιριάζουν με αυτές που συζητιούνται μέσα στα email που φέρεται να ανήκουν στον Χάντερ Μπάιντεν, γιο του Δημοκρατικού προεδρικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν.

Η αντιστοίχιση των ημερομηνιών μέσα στα email με τα απόρρητα αρχεία καταγραφής των μυστικών υπηρεσιών είναι σημαντική διότι η αυθεντικότητα των email, που δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά από την New York Post την περασμένη εβδομάδα, αποτελούν αντικείμενο έντονων διαξιφισμών. Το FBI, το οποίο φέρεται να απέκτησε φορητό υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν τον περασμένο Δεκέμβριο, δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη επίσημα ότι έχει στην κατοχή του τη συσκευή και αν τα μηνύματα είναι γνήσια.

Σε ένα φερόμενο email, που γράφτηκε μετά τα μεσάνυχτα στις 13 Απριλίου 2014, ο Χάντερ Μπάιντεν έγραψε στον Ντέβον Άρτσερ, επιχειρηματικό του συνεργάτη, ότι θα ταξιδέψει στο Χιούστον την επόμενη μέρα. Τα αρχεία καταγραφής των μυστικών υπηρεσιών που ελήφθησαν από την Επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας της Γερουσίας δείχνουν ένα ταξίδι του Μπάιντεν στις 13-14 Απριλίου 2014.

Σε ένα άλλο υποτιθέμενο email, ο Βαντίμ Ποζάρκσι, ανώτατο στέλεχος της ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου Burisma, έγραψε στους Μπάιντεν και Άρτσερ στις 12 Μαΐου 2014: «Εν συνεχεία των συνομιλιών μας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη λίμνη Κόμο και τις περαιτέρω συζητήσεις μας, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο ακόλουθο ζήτημα». Παρόλο που το email δεν αναφέρει ημερομηνία ταξιδιού, στα αρχεία καταγραφής περιλαμβάνεται μια καταχώριση ταξιδιού για τον Μπάιντεν στις 3-6 Απριλίου 2014.

Σε ένα άλλο φερόμενο email, ο Άρτσερ έγραψε στις 12 Μαΐου 2014, ότι είναι με τον Μπάιντεν στη Ντόχα του Κατάρ. Τα αρχεία καταγραφής περιλαμβάνουν ένα ταξίδι του Μπάιντεν στη Ντόχα του Κατάρ, στις 11-14 Μαΐου 2014.

Η αντιστοίχιση των ημερομηνιών και των τοποθεσιών έγινε για πρώτη φορά από το προσωπικό των Επιτροπών Εσωτερικής Ασφάλειας και Οικονομικών της Γερουσίας. Πιο συγκεκριμένα, ορισμένα από τα φερόμενα email του Χάντερ Μπάιντεν περιλαμβάνουν συζητήσεις για τα ταξίδια του αφότου φέρεται να αρνήθηκε την προστασία των μυστικών υπηρεσιών. Ο γερουσιαστής Ρον Τζόνσον και ο γερουσιαστής Τσακ Γκράσλεϊ έγραψαν ένα γράμμα (pdf) στον διευθυντή της μυστικής υπηρεσίας στις 20 Οκτωβρίου ζητώντας τα αρχεία ύστερα από την ημερομηνία που ο Μπάιντεν υποτίθεται ότι σταμάτησε να δέχεται την προστασία των μυστικών υπηρεσιών.

Ο Ρούντι Τζουλιάνι, προσωπικός δικηγόρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, παρείχε αντίγραφο του  σκληρού δίσκου που φέρεται να ανήκε στον Χάντερ Μπάιντεν στην Post νωρίτερα αυτό το μήνα. Ο Τζουλιάνι αρνήθηκε να παράσχει ένα αντίγραφο στην Epoch Times, η οποία δεν μπόρεσε να προβεί σε μια ανεξάρτητη πιστοποίηση των αρχείων.

Τα εικαζόμενα email στις ιστορίες της Post υποδηλώνουν ότι ο Χάντερ Μπάιντεν χρησιμοποίησε τη θέση του πατέρα του ως αντιπροέδρου για προσωπικό κέρδος μέσω επιχειρηματικών συναλλαγών με την Κίνα και την Ουκρανία.

Η εκστρατεία του Μπάιντεν έχει απορρίψει τα επαναλαμβανόμενα αιτήματα για σχολιασμό για τον φορητό υπολογιστή.

Ακολουθήστε τον Ivan στο Twitter: @ivanpentchoukov

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε