Τρίτη, 01 Δεκ, 2020
Μια υπάλληλος της Εφορευτικής Επιτροπής της κομητείας Φούλτον επεξεργάζεται ψηφοδέλτια στην Ατλάντα της Τζόρτζια, στις 4 Νοεμβρίου 2020. (Brandon Bell / Reuters)

Τζόρτζια: Ο αριθμός των μη καταμετρημένων ψηφοδελτίων διπλασιάστηκε στις 5 Νοεμβρίου

Ο αριθμός των ψηφοδελτίων στη Τζόρτζια που απομένουν να καταμετρηθούν αυξήθηκε την Πέμπτη το πρωί.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τζόρτζια Μπραντ Ράφενσπεργκερ δήλωσε κατά τη διάρκεια εμφάνισης στο WSB-TV ότι απομένουν να καταμετρηθούν λιγότερα από 25.000 ψηφοδέλτια.

Αλλά το γραφείο του αργότερα είπε στον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν περισσότερα ψηφοδέλτια.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών της Πολιτείας λέει ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν 50.000-60.000 ψηφοδέλτια που δεν έχουν υπολογιστεί από τις 8:30 π.μ., περισσότερα από ότι υπολογιζόταν νωρίτερα το πρωί», ανέφερε το WSB-TV.

Από τις 9 π.μ., ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ νικούσε τον προεδρικό υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν με περίπου 19.000 ψήφους, σύμφωνα με μια ανεπίσημη καταμέτρηση της Πολιτείας.

Ο εκπρόσωπος του Ράφενσπεργκερ δεν απάντησε σε τηλεφωνική κλήση και δεν απάντησε σε τηλεφωνικό μήνυμα ζητώντας περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο ρεπουμπλικανός Ράφενσπεργκερ είπε ότι η τελική ανεπίσημη καταμέτρηση θα πρέπει να έχει τελειώσει το πολύ μέχρι το μεσημέρι.

Την προηγούμενη μέρα, είπε στους δημοσιογράφους ότι έχουν απομείνει πάνω από 240.000 ψήφοι για καταμέτρηση.

Η Τζόρτζια έχει 16 εκλεκτορικές ψήφους. Εάν κερδίσει ο Μπάιντεν, μπορεί να έχει αρκετές ψήφους για να δηλώσει τη νίκη του.

Η Τζόρτζια έχει ταλαιπωρηθεί από διάφορα ζητήματα κατά τη διάρκεια αυτών των εκλογών. Μια έκρηξη ενός σωλήνα καθυστέρησε την καταμέτρηση ψήφων μέσω ταχυδρομείου στην κομητεία Φούλτον, ενώ προβλήματα λογισμικού προκάλεσαν προβλήματα σε δύο άλλες κομητείες.

Η εκστρατεία του Τραμπ κατέθεσε αγωγή την Τετάρτη ζητώντας από έναν δικαστή να διαχωρίσει τα αργοπορημένα ψηφοδέλτια.

«Ο πρόεδρος Τραμπ και η ομάδα του αγωνίζονται για το καλό του έθνους και για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου, και ο νόμος της Τζόρτζια είναι πολύ σαφής: για νόμιμη καταμέτρηση, τα ψηφοδέλτια αλληλογραφίας πρέπει να παραληφθούν έως τις 7:00 μ.μ. την Ημέρα των Εκλογών», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της εκστρατείας, Τζάστιν Κλαρκ.

Ακολουθήστε τον Zachary στο Twitter: @zackstieber

ΣΧΕΤΙΚΑ

Κεράστε μας έναν καφέ

Προσωπικές Πληροφορίες

Πληροφορίες Κάρτας
Ασφαλής SSL κρυπτογραφημένη πληρωμή

Συνολική Δωρεά: €6,00

Σχολιάστε