Πέμπτη, 26 Δεκ, 2024
Το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας, σε μια φωτογραφία αρχείου. (Graeme Robertson/Getty Images)

Το Έτος της Δικαίωσης, Μέρος 3: Σβετλάνα Λόκοβα

Το παρόν άρθρο αποτελεί μέρος της σειράς άρθρων «Το Έτος της Δικαίωσης» που πραγματεύονται το σκάνδαλο Russiagate ή αλλιώς Obamagate, που διερευνάται τα τελευταία τέσσερα χρόνια στις ΗΠΑ. Μπορείτε να διαβάσετε τα υπόλοιπα άρθρα εδώ:

Το Έτος της Δικαίωσης, Μέρος 1
Το Έτος της Δικαίωσης, Μέρος 2: Υποστράτηγος Μάικλ Φλυν

Σχολιασμός

Πριν τελειώσει το έτος 2020, πιστεύω ότι έξι άτομα που στοχεύτηκαν και δυσφημίστηκαν ως προδότες από την φάρσα του Russiagate θα έχουν δικαιωθεί εντελώς.

Η πρώτη στήλη σε αυτήν τη σειρά άρθρων επικεντρώθηκε στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, πώς επέμεινε ότι το Russiagate ήταν φάρσα και πόσα στοιχεία έχουν αποκαλυφθεί που επιβεβαιώνουν αυτά που έλεγε.

Στη δεύτερη στήλη, συζητήθηκε η μακροχρόνια υπόθεση του υποστράτηγου Μάικλ Φλυν και πώς τον στόχευσαν βρώμικοι αστυνομικοί μέσα από το DOJ/FBI.

Αυτό το τρίτο μέρος καλύπτει τη Σβετλάνα Λόκοβα, η οποία ήταν Ιστορικός Πληροφοριών στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ με ειδίκευση στην κατασκοπεία της σοβιετικής εποχής.

Ήταν έτσι, μέχρι που κάποιο ανώνυμο άτομο άρχισε να τροφοδοτεί ιστορίες στα μέσα ενημέρωσης για το πώς ένας Ρώσος πράκτορας στο Κέιμπριτζ προσπάθησε ανοιχτά να συμβιβάσει τον στρατηγό Φλυν το 2014, όταν ήταν ακόμα επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας (DIA). Ως άμεσο αποτέλεσμα αυτών των ψεύτικων ιστοριών που κυκλοφόρησαν στα μέσα ενημέρωσης, η Λόκοβα έχασε τη θέση της στο Κέιμπριτζ καθώς και ένα συμβόλαιο βιβλίου.

Η Λόκοβα υποψιάζεται έντονα ότι η ανώνυμη πηγή αυτών των κατηγοριών ήταν ο πρώην καθηγητής του Κέιμπριτζ και πληροφοριοδότης του FBI Στέφαν Χάλπερ, κάτι που ο Χάλπερ αρνήθηκε.

Σύμφωνα με την Λόκοβα, ο στόχος ήταν να τεθεί ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ, υποστράτηγος Μάικλ Φλυν, υπό υποψίες ότι είναι Ρώσος πράκτορας μέσω μιας σειράς στοχευμένων διαρροών στα μέσα ενημέρωσης.

Λόγω αυτών των διαρροών, αυτή η αθώα ακαδημαϊκός του Κέιμπριτζ κατέληξε να χάσει τη δουλειά της και σύρθηκε μέσα στο μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο στην ιστορία.

Η κ. Λόκοβα ετοιμάζει ένα βιβλίο για τον Χάλπερ, «The Spider: Stefan A. Halper and the Dark Web of a Coup», [Η Αράχνη: Ο Στέφαν Α. Χάλπερ και ο Σκοτεινός Ιστός ενός Πραξικοπήματος] το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Αύγουστο.

Τον Φεβρουάριο του 2014, όταν ο Φλυν ήταν ακόμα διευθυντής της DIA, προσκλήθηκε να παρακολουθήσει το ετήσιο Σεμινάριο της Κοινότητας Πληροφοριών του Cambridge, το οποίο περιελάμβανε ένα ιδιωτικό δείπνο. Παρευρέθηκαν επίσης στο δείπνο ο Σερ Ρίτσαρντ Ντίαρλοβ και ο Κρίστοφερ Άντριου, πρώην κορυφαίοι αξιωματούχοι της MI6, και ο σύνδεσμος της DIA του Ηνωμένου Βασιλείου Νταν Ο’Μπράιεν. Με άλλα λόγια, αυτό το δωμάτιο ήταν γεμάτο με μακροχρόνιους επαγγελματίες πληροφοριών. Έχετε υπόψη αυτό καθώς βλέπετε την ιστορία να εκτυλίσσεται.

Η ανώνυμη πηγή είπε σε δημοσιογράφους ότι όλοι αυτοί οι επισκέπτες στο δείπνο κοιτούσαν γύρω τους με αυξανόμενη ανησυχία καθώς η Λόκοβα άρχισε να προσπαθεί να «συμβιβάσει» τον διευθυντή της DIA (το οποίο υποθέτω σημαίνει ότι προσπαθούσε να τον αποπλανήσει μέσα σε ένα πολύ γεμάτο δωμάτιο).

Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι ο Φλυν και η Λόκοβα — που είχαν μόλις συναντηθεί για πρώτη φορά — άφησαν το δείπνο μαζί, δημιουργώντας μεγάλη ανησυχία στους άλλους προσκεκλημένους.

Τόσο πολύ ανησύχησαν αυτοί οι θεατές για τις κατάφωρες προσπάθειες της Λόκοβα να συμβιβάσει τον διευθυντή της DIA, που κανείς δεν είπε αυτό το γελοίο παραμύθι στα μέσα ενημέρωσης μέχρι τρία χρόνια αργότερα, τον Μάρτιο του 2017, μετά τις εκλογές και αφού ο Φλυν είχε ήδη παραιτηθεί από Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ.

Τώρα, εάν αυτή η ιστορία που είπε αυτή η ανώνυμη πηγή σας φαίνεται εντελώς παράλογη, δεν είστε μόνοι.

Γκρεμίζοντας το ψέμα

Η πρώτη εξιστόρηση αυτής της αφήγησης Φλυν-Λόκοβα εμφανίστηκε στην Wall Street Journal στις 17 Μαρτίου 2017, με τίτλο «Ο Μάικ Φλυν δεν ανέφερε την αλληλεπίδρασή του το 2014 με Ρωσο-βρετανή υπήκοο».

Η πρώτη παράγραφος αυτής της ιστορίας περιέχει ένα ολοφάνερο ψέμα:

«Ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Μάικ Φλυν αλληλεπίδρασε με μια διδακτορική φοιτήτρια με διπλή Ρωσική και Βρετανική υπηκοότητα σε μια διάσκεψη ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου το 2014, μια επαφή που έγινε γνωστή στην αμερικανική κοινότητα πληροφοριών, αλλά ο κ. Φλυν, τότε διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας, δεν αποκάλυψε, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα».

Όπως ανέφερα προηγουμένως, ο σύνδεσμος της DIA στο Ηνωμένο Βασίλειο, Νταν Ο’Μπράιεν, ήταν παρών και θα είχε παρατηρήσει τις αλληλεπιδράσεις του Φλυν με την Λόκοβα.

Το άρθρο ισχυρίζεται ότι ο Φλυν και η Λόκοβα κάθονταν ο ένας δίπλα στον άλλον. Σύμφωνα με την Λόκοβα, αυτό δεν ισχύει, καθώς κάθονταν σε διαφορετικές πλευρές του τραπεζιού.

Η ιστορία ισχυρίζεται επίσης ότι ο Φλυν και η Λόκοβα εγκατέλειψαν το δείπνο του Κέιμπριτζ μαζί. Στην πραγματικότητα, ο Φλυν άφησε το δείπνο μαζί με τον Ο’Μπράιεν και η Λόκοβα έφυγε με τον σύντροφό της.

Ο Χάλπερ, η φερόμενη πηγή των ισχυρισμών, δεν ήταν ο ίδιος παρών σε αυτό το δείπνο του 2014. Έτσι, εάν αποδειχθεί ότι ήταν η πηγή για αυτό το άρθρο της WSJ και για παρόμοιες ιστορίες, οι εταιρείες που δημοσίευσαν αυτούς τους ισχυρισμούς θα έχουν κάποιες εξηγήσεις να δώσουν.

Η λυπηρή αλήθεια είναι ότι αυτή η ψεύτικη ιστορία για τον Φλυν και την Λόκοβα έκανε την δουλειά της. Ταυτόχρονα με άλλες ψεύτικες ιστορίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα ενημέρωσης εκείνη την εποχή, εκκινήθηκε μια ισχυρή αφήγηση ότι είχε αποδειχθεί ότι ο Φλυν ήταν Ρώσος πράκτορας.

Επί του παρόντος, ο Αμερικανός Εισαγγελέας του Έθνους Τζον Ντούραμ ερευνά την προέλευση του σκανδάλου Spygate. Από όσα έμαθα για την κ. Λόκοβα μέσω της έρευνάς μου και των αλληλεπιδράσεων μαζί της, εάν τελικά υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Στέφαν Χάλπερ ήταν πίσω από αυτές τις ψεύτικες ιστορίες για αυτήν, πρόκειται πραγματικά να μετανιώσει που την επέλεξε να παίξει τη Ρωσίδα Μάτα Χάρι.

Εάν δεν το έχει ήδη.

Ο Brian Cates είναι αρθρογράφος με έδρα το Νότιο Τέξας και συγγραφέας του βιβλίου «Κανείς δεν ζήτησε τη γνώμη μου … Αλλά εδώ είναι ούτως ή άλλως!» [Nobody Asked For My Opinion … But Here It Is Anyway!]

Λαμβάνει μηνύματα στο Twitter @drawandstrike.

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι οι απόψεις του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα την γνώμη της Epoch Times.

Το γνωρίζατε;

Η Epoch Times είναι η πρώτη και μοναδική εφημερίδα που εκθέτει την πραγματική φύση, τον αντίκτυπο και τον τελικό στόχο του κομμουνισμού. Εξηγούμε τη ζημιά του στα ηθικά μας θεμέλια και στις ανατολικές και δυτικές παραδόσεις. Συζητάμε επίσης τα αποτελέσματα του σοσιαλισμού και τον αντίκτυπό του στην οικονομική και πολιτική σταθερότητα των χωρών.

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε