Κυριακή, 17 Ιαν, 2021
Ο Cangjie που στάλθηκε στην Κίνα από τους Ουρανούς για να δημιουργήσει την Κινέζικη Γραφή, γεννήθηκε με τέσσερα μάτια. Αυτό το πορτρέτο του Cangjie είναι πίνακας του 18ου αιώνα που βρίσκεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας. (Δημόσιος τομέας, εικόνα που επιλέχθηκε από την Epoch Times)

Το μυστικό μέσα στον κινέζικο χαρακτήρα που σημαίνει εχθρός

Ίσως έχετε αυτήν την περίοδο κάποιον που είναι σε σύγκρουση με τα συμφέροντά σας, και αναφέρεστε σε αυτόν ή αυτήν ως «εχθρό σας». Μπορεί να
εκπλαγείτε όταν μάθετε το κρυμμένο νόημα στο κινέζικο ιδεόγραμμα 仇 (Τσου), που σημαίνει μίσος, εχθρότητα, ή εχθρός.

Στην αριστερή πλευρά (του ιδεογράμματος) είναι η ρίζα της συλλαβής 亻, η οποία αναφέρεται στον άνθρωπο. Όταν βλέπουμε αυτή τη ρίζα ως συλλαβή σε ένα κινεζικό χαρακτήρα, ακόμη και αγράμματοι άνθρωποι μπορούν να μαντέψουν ότι σχετίζεται με την λέξη άνθρωπος.

Στη δεξιά πλευρά (του ιδεογράμματος) είναι η συλλαβή 九. Η ρίζα αυτής της συλλαβής διπλασιαζόμενη δίνει τον χαρακτήρα που σημαίνει « αριθμός εννέα»,
αλλά μερικές φορές αναφέρεται σε ένα γενικό όρο για την «αφθονία» ή το «πολυάριθμο».

Στο χειρόγραφο των οστών της Oracle, του αρχαιότερου κινέζικου γραπτού, ο χαρακτήρας 九 αντιπροσωπεύει μια δύναμη που ωθεί προς τα πάνω:

Έτσι, η έννοια του χαρακτήρα 仇, εχθρός, είναι ένα πρόσωπο που βοηθά την ανύψωσή σας σε υψηλότερα επίπεδα.

Οι άνθρωποι γύρω μας έχουν διαφορετικά ηθικά πρότυπα, και αναγνωρίζουμε ένα άτομο με ανώτερο ηθικό επίπεδο ως καλό άτομο. Κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης με έναν εχθρό, αν ένας άνθρωπος χειριστεί την κατάσταση καλά, αυτός ή αυτή μπορεί να γίνει καλύτερο άτομο μέσα από αυτή την διαδικασία.

Τόσο οι ανατολικές όσο και οι δυτικές κουλτούρες πιστεύουν ότι αν ένας καλός άνθρωπος συνεχίσει να βελτιώνεται και να ανυψώνει τον εαυτό του, να γίνεται όλο και καλύτερος άνθρωπος, μπορεί να πάει στον παράδεισο και να γίνει ουράνιο ον.

Ο θρύλος λέει ότι όταν δημιουργήθηκε η Κινέζικη Γραφή 5.000 χρόνια πριν από τον Cangjie, τα ουράνια μυστικά αποκαλύφθηκαν. Ήταν τόσο συγκινητικό που οι θεότητες και τα πνεύματα έκλαιγαν, και τα δάκρυά τους έπεσαν σαν μέλι από τους ουρανούς.

Αφού μάθαμε το μυστικό σε αυτόν τον κινεζικό χαρακτήρα, μπορούμε επίσης να καταλάβουμε γιατί ο Ιησούς, που έζησε στη Μέση Ανατολή 2.000 έτη πριν, είπε στους μαθητές του να αγαπούν τους εχθρούς τους, χωρίς να εξηγήσει το λόγο.

Μετάφραση κειμένου: Ιωάννα Τάγαρη

Επιμέλεια κειμένου: Παύλος Αναστασάκης

Κεράστε μας έναν καφέ

Προσωπικές Πληροφορίες

Πληροφορίες Κάρτας
Ασφαλής SSL κρυπτογραφημένη πληρωμή

Συνολική Δωρεά: €6,00

Σχολιάστε