Παρασκευή, 01 Δεκ, 2023

Το Παιδικό Μουσείο Exploration γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με την ψηφιακή δράση: Εξερεύνηση στην πόλη!

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς εορτάζονται φέτος για 24η χρονιά από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου με θέμα «Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση: η δια βίου μάθηση». Στο πλαίσιο του εορτασμού, το Παιδικό Μουσείο Exploration προσκαλεί παιδιά και γονείς να εξερευνήσουν την πόλη του του Ηρακλείου και να την ανακαλύψουν μέσα από το παιχνίδι!

Μία από τις βασικές υπηρεσίες του Exploration είναι οι θεματικές πολιτιστικές διαδρομές (walking tours), που δίνουν τη μοναδική ευκαιρία σε οικογένειες από όλο τον κόσμο να «περπατήσουν» την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου. Οι θεματικές διαδρομές είναι ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους, μνημεία και χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος με στόχο οι επισκέπτες να γνωρίσουν την πόλη μας μέσα από το παιχνίδι. Διαβάζουμε χάρτες και παλιές ιστορίες, εξερευνούμε μνημεία και δημόσια κτίρια, λύνουμε γρίφους και αποκρυπτογραφούμε μυστικά. Γονείς και παιδιά εξερευνούν μαζί την ιστορία της πόλης, ανακαλύπτουν τη φυσική και πολιτιστική της κληρονομιά, γνωρίζουν ανθρώπους του σήμερα και του χθες.

Ελάτε, λοιπόν, να γίνουμε τουρίστες στη δική μας πόλη και να την ανακαλύψουμε… διαδικτυακά! 8 προορισμοί σε περιμένουν στην επίσημη ιστοσελίδα του Exploration και σε προσκαλούν να τους επισκεφτείς, να διαβάσεις τις ιστορίες τους και να ξεκλειδώσεις τα μυστικά που κρύβουν!

Η #Εξερεύνηση στην πόλη ξεκινά!

Η ψηφιακή δράση #Εξερεύνηση στην πόλη είναι δωρεάν και βρίσκεται online στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου www.exploration.gr/gr/exploration-in-the-city. Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας για τις διαδικτυακές δράσεις του Μουσείου, γραφτείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε την ενημέρωση των επισκεπτών μας.

Περισσότερες πληροφορίες:

Exploration Children’s Museum

www.exploration.gr | info@exploration.gr

+30 6948 822 622

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε