Πέμπτη, 28 Μαρ, 2024
Το Πεντάγωνο έχει δημοσιοποιήσει επίσημα τρία σύντομα βίντεο που δείχνουν «αγνώστου ταυτότητας εναέρια φαινόμενα» που είχαν προηγουμένως κυκλοφορήσει από μια ιδιωτική εταιρεία. (Υπουργείο Άμυνας)

Το Πεντάγωνο δημοσιοποιεί επίσημα 3 βίντεο που δείχνουν θεάσεις ΑΤΙΑ από πιλότους του Ναυτικού

Το Πεντάγωνο στις 27 Απριλίου κυκλοφόρησε τρία αποχαρακτηρισμένα [ως απόρρητα] βίντεο που δείχνουν ότι οι πιλότοι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ συναντούν άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα, τα οποία αναφέρονται ως «ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα», κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών πτήσεων.

Ένα από τα βίντεο τραβήχτηκε τον Νοέμβριο του 2004 και τα άλλα δύο τραβήχτηκαν τον Ιανουάριο του 2015. Και τα τρία είχαν προηγουμένως αναγνωριστεί ως αληθινά από το Ναυτικό.

Μπορείτε να δείτε τα βίντεο εδώ.

Δύο από τα βίντεο κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο μετά την κυκλοφορία τους χωρίς άδεια το 2017 από την New York Times σε άρθρο που εξηγούσε πώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ διεξήγαγε ένα πρόγραμμα για τη διερεύνηση αναφορών αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων μέχρι το 2012. Το τρίτο βίντεο κυκλοφόρησε επίσης το 2018 από την ομάδα «To the Stars Academy of Arts and Science», έναν ιδιωτικό επιστημονικό και δημοσιογραφικό οργανισμό.

Τα βίντεο δείχνουν τι είδαν οι πιλότοι του Ναυτικού κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών πτήσεων το 2004 και το 2015 και καταγράφονται με υπέρυθρες κάμερες. Η συνάντηση του 2004 σημειώθηκε στον Ειρηνικό περίπου 100 μίλια μακριά από την ακτή, αφού ένα πλοίο του Ναυτικού ζήτησε εναέρια βοήθεια μετά από επανειλημμένες συναντήσεις με άγνωστα αεροσκάφη. Ένα άλλο από τα βίντεο του 2015 δείχνει έναν πιλότο να αναφέρεται στο μη αναγνωρισμένο αντικείμενο, το οποίο μπορεί να φανεί περιστρεφόμενο στην οθόνη, ως «drone». Ο πιλότος μπορεί να ακουστεί να φωνάζει: «Κοίτα αυτό το πράγμα, φίλε! Περιστρέφεται!»

Το Υπουργείο Άμυνας (ΥΑ) είπε τη Δευτέρα ότι κυκλοφόρησε τα βίντεο «προκειμένου να ξεκαθαρίσει τυχόν παρανοήσεις από το κοινό σχετικά με το εάν το υλικό που κυκλοφόρησε ήταν πραγματικό ή όχι ή αν υπάρχουν περισσότερα [στοιχεία] ή όχι στα βίντεο».

«Μετά από διεξοδική ανάλυση, το υπουργείο έχει αποφασίσει ότι η επίσημη δημοσιοποίηση αυτών των αποχαρακτηρισμένων βίντεο δεν αποκαλύπτει ευαίσθητες δυνατότητες ή συστήματα, και δεν επηρεάζει τυχόν μεταγενέστερες έρευνες για εισβολές στον στρατιωτικό εναέριο χώρο από αγνώστου ταυτότητας εναέρια φαινόμενα», ανέφερε η δήλωση.

Μετά τη δημοσίευση του άρθρου της New York Times, το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε την ύπαρξη του Προηγμένου Προγράμματος Αναγνώρισης Απειλών του Διαστήματος, το οποίο ανήκε στο Πεντάγωνο και λειτουργούσε από το 2007 έως το 2012. Ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε στο CNN ότι το πρόγραμμα σταμάτησε επειδή «κρίναμε ότι υπήρχαν και άλλα, ζητήματα υψηλότερης προτεραιότητας που άξιζαν χρηματοδότηση και ήταν προς το καλύτερο συμφέρον του ΥΑ να κάνει μια αλλαγή».

Το Πεντάγωνο έχει δημοσιοποιήσει επίσημα τρία σύντομα βίντεο που δείχνουν «αγνώστου ταυτότητας εναέρια φαινόμενα» που είχαν κυκλοφορήσει στο παρελθόν από μια ιδιωτική εταιρεία. (Υπουργείο Άμυνας)

 

Ο Λουί Ελιζόντο, πρώην επικεφαλής του εμπιστευτικού προγράμματος, είπε στο CNN το 2017 ότι προσωπικά πιστεύει πως «υπάρχουν πολύ πειστικά στοιχεία ότι ενδέχεται να μην είμαστε μόνοι».

«Αυτά τα αεροσκάφη —  θα τα ονομάσουμε αεροσκάφη —  εμφανίζουν χαρακτηριστικά που δεν βρίσκονται επί του παρόντος στις δυνατότητες των Η.Π.Α. ούτε σε ξένες δυνατότητες για τις οποίες γνωρίζουμε», δήλωσε ο Ελιζόντο στο κανάλι.

Ο Ελιζόντο, ο οποίος είναι τώρα διευθυντής παγκόσμιας ασφάλειας και ειδικών προγραμμάτων στο «To the Stars Academy of Arts and Science», δήλωσε ότι παραιτήθηκε από το Υπουργείο Άμυνας το 2017 σε διαμαρτυρία για την μυστικότητα που περιέβαλλε το πρόγραμμα και την εσωτερική αντίδραση για την χρηματοδότησή του.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε