Πέμπτη, 28 Μαρ, 2024
Εκδήλωση συλλογής δοκιμών αντισωμάτων στο Miami International Mall στο Ντόραλ της Φλόριντα, στις 18 Ιουνίου 2020. (Jason Koerner / Getty Images for BioReference Laboratories)

Το CDC δεν είναι πλέον υπεύθυνο για την COVID-19, τα νοσοκομεία θα στέλνουν στοιχεία απευθείας στην Ουάσινγκτον

Νοσοκομεία των ΗΠΑ δεν θα στέλνουν πλέον δεδομένα σχετικά με τον ιό του ΚΚΚ ή COVID-19 στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και υποχρεούνται, αντίθετα, να τα στέλνουν σε μια κεντρική βάση δεδομένων στην Ουάσινγκτον, ξεκινώντας από τις 15 Ιουλίου, σύμφωνα με δήλωση του HHS που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Το HHS δήλωσε ότι ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έστειλε μια επιστολή σε διαχειριστές νοσοκομείων σε όλη τη χώρα ζητώντας τους να στέλνουν καθημερινά δεδομένα σχετικά με «δοκιμές, ικανότητα, χρήση και ροή ασθενών» στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

«Ο στόχος είναι να επιτρέψουμε στις πολιτείες και στα νοσοκομεία είτε να αξιοποιήσουν τις υπάρχουσες δυνατότητες αναφοράς δεδομένων είτε -όπου αυτές οι δυνατότητες είναι ανεπαρκείς- να παρέχουμε καθοδήγηση για το πώς να αξιοποιήσουν τις υπάρχουσες δυνατότητες», δήλωσε το HHS σε δήλωση.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία δήλωσε ότι χρειάζεται καθημερινές πληροφορίες για να βοηθήσει στον σχεδιασμό, την παρακολούθηση και την κατανομή πόρων κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία.

«Αυτά τα δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για την ενημέρωση των αποφάσεων σε ομοσπονδιακό επίπεδο, όπως η κατανομή των προμηθειών, οι θεραπείες και άλλοι πόροι», δήλωσε το HHS.

Η ομοσπονδιακή διοίκηση είπε ότι η κεντρική βάση δεδομένων θα της επιτρέψει να απομακρυνθεί από τη διαδικασία μη αυτόματης εισαγωγής προς μια αυτοματοποιημένη και θα μειώσει το βάρος της συλλογής δεδομένων.

«Δεν θα στέλνουμε πλέον εφάπαξ αιτήματα για δεδομένα που θα βοηθούν στη διανομή του Remdesivir ή οποιωνδήποτε άλλων θεραπειών ή προμηθειών. Αυτή η καθημερινή αναφορά είναι ο μόνος μηχανισμός που χρησιμοποιείται για τους υπολογισμούς διανομής και τα [δεδομένα] χρειάζονται καθημερινά για να διασφαλιστούν οι ακριβείς υπολογισμοί», δήλωσε το HHS.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είπε ότι δεδομένου ότι οι πολιτειακές κυβερνήσεις ήδη συλλέγουν δεδομένα από τα νοσοκομεία, μπορεί να θέλουν να συνεχίσουν να το κάνουν.

«Ως εκ τούτου, τα νοσοκομεία μπορεί να απαλλαγούν από την άμεση αναφορά στην Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση εάν λάβουν γραπτή ανακοίνωση από την Πολιτεία που δηλώνει ότι η Πολιτεία θα συλλέγει τα δεδομένα από τα νοσοκομεία και θα αναλάβει τις ομοσπονδιακές αρμοδιότητες αναφοράς», δήλωσε το HHS.

Τα νοσοκομεία τα οποία αναφέρονται ότι στέλνουν δεδομένα καθημερινά στην κεντρική βάση δεδομένων στην Ουάσινγκτον, περιλαμβανομένου νοσοκομεία κρίσιμης πρόσβασης, παιδικά νοσοκομεία, γενικά νοσοκομεία (συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων οξείας, τραύματος και διδασκαλίας), μακροχρόνια νοσοκομεία οξείας περίθαλψης, στρατιωτικά νοσοκομεία, ογκολογικά νοσοκομεία, ορθοπεδικά νοσοκομεία, παιδιατρικά νοσοκομεία μακροχρόνιας οξείας περίθαλψης, ψυχιατρικά νοσοκομεία, νοσοκομεία αποκατάστασης, χειρουργικά νοσοκομεία, νοσοκομεία Διοίκησης Βετεράνων, γυναικεία νοσοκομεία και γυναικεία και παιδικά νοσοκομεία.

Οι Epoch Times έχουν επικοινωνήσει με το CDC σχετικά με το συντονισμό του με το HHS για το θέμα και για το πώς θα λαμβάνει τα δεδομένα που χρειάζεται για τις καθημερινές του δραστηριότητες, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση.

 

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.

Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

[give_form id=”3924″]

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε