Παρασκευή, 26 Απρ, 2024
Εργαζόμενη ταξινομεί επίσημα ψηφοδέλτια στο εκλογικό τμήμα της επαρχίας Κλαρκ στο Βόρειο Λας Βέγκας, 5 Νοεμβρίου 2020. (Ronda Churchill / AFP μέσω Getty Images)

Το GOP Νεβάδας ανακοινώνει: «Τουλάχιστον 3.062 περιπτώσεις απάτης ψήφου»

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της Νεβάδα στις 5 Νοεμβρίου ανακοίνωσε ότι οι δικηγόροι του έστειλαν ποινική παραπομπή στον Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ, Γουίλιαμ Μπαρ, η οποία ισχυρίζεται ότι τουλάχιστον 3.062 περιπτώσεις απάτης ψήφου έλαβαν χώρα στην πολιτεία.

«Περιμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά», έγραψε το GOP της Νεβάδα στο Twitter την Πέμπτη το απόγευμα. «Χιλιάδες άτομα έχουν εντοπιστεί που φαίνεται να έχουν παραβιάσει τον νόμο, ψηφίζοντας αφότου είχαν φύγει από την Νεβάδα».

Η ποινική παραπομπή έρχεται αμέσως μετά από ανακοίνωση της εκστρατείας επανεκλογής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που ανέφερε ότι καταθέτουν αγωγή στην πολιτεία καθώς χιλιάδες ψηφοδέλτια προέρχονταν από ψηφοφόρους που δεν ζουν πλέον στην πολιτεία. σύμφωνα με την ομάδα επανεκλογής.

Σύμφωνα με επιστολή που ελήφθη από το CBS News, οι δικηγόροι του κόμματος έστειλαν στον Μπαρ περισσότερες από 60 σελίδες αρχείων με στοιχεία ψηφοφόρων, για τις οποίες οι δικηγόροι λένε ότι τις συνέκριναν με την βάση δεδομένων της Εθνικής Αλλαγής Διεύθυνσης Κατοικίας.

«Γράφουμε για να σας ενημερώσουμε για εγκληματική απάτη ψήφου στην Πολιτεία της Νεβάδα στις εθνικές εκλογές του 2020. Συγκεκριμένα, έχουμε εντοπίσει μέχρι σήμερα, 3.062 άτομα που φαίνεται να έχουν ψηφίσει παράνομα στις εκλογές», έγραψαν οι δικηγόροι, σημειώνοντας ότι αναμένουν ότι ο τελικός κατάλογος των παράνομων ψηφοφόρων «θα αυξηθεί σημαντικά».

Στην επιστολή αναφέρεται επίσης ότι ένα ξεχωριστό έγγραφο περίληψης των ευρημάτων στάλθηκε στον Τζόσεφ Γκλόρια, γραμματέα της επαρχίας Κλαρκ.

«Η απάτη ψήφου είναι ένα σοβαρό εθνικό κακούργημα, που βάλλει στην καρδιά της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας», πρόσθεσαν. «Κατανοούμε ότι πρόκειται για σοβαρούς ισχυρισμούς και δεν τους ανακοινώνουμε ελαφρά».

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η επαρχία Κλαρκ δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα σχολιασμού από την Epoch Times.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε στην Fox News ότι έχει λάβει την ποινική παραπομπή του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και ότι οι δικηγόροι θα ακολουθήσουν την τυπική διαδικασία έρευνας.

Μετά από νέα σχετικά με την ποινική παραπομπή, η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) της Νεβάδα δήλωσε στο Twitter την Πέμπτη ότι οι ψηφοφόροι στην πολιτεία δεν χάνουν την δυνατότηα ψήφου όταν αλλάζουν κατοικία προσωρινά.

«Η ACLU της Νεβάδα παρακολουθεί για να βεβαιωθεί ότι αυτές οι εκλογές παραμένουν δίκαιες και είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε εάν υποβληθούν σοβαρές υποθέσεις», έγραψε η δικηγόρος του προσωπικού Νίκι Λίβαϊ σε δήλωση.

 

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της Νεβάδα ανήρτησε μια εικόνα σε ένα ξεχωριστό tweet που ισχυριζόταν ότι τέσσερα ψηφοδέλτια στην περιοχή Washoe υποβλήθηκαν ταχυδρομικά από άτομα κάτω των 18 ετών, ένα εκ των οποίων εγγεγραμμένο ως μέλος του Δημοκρατικού κόμματος.

«Ψηφοφορία στην Νεβάδα για παιδιά; 4 ταχυδρομικές ψήφοι στο Washoe Co από άτομα κάτω των 18 ετών! 1 Δημοκρατικός & 3 μη καταγεγραμμένοι σε κόμμα», έγραψε το GOP της Νεβάδα. «Ο πατέρας του 17χρονου που γράφτηκε στον εκλογικό κατάλογο και ψήφισε επικοινώνησε με την επαρχία σχετικά με την δυνατότητα συμμετοχής του… Η Ριζοσπαστική Αριστερά ονειρεύεται να μειώσει την ηλικία ψηφοφορίας αλλά… δεν μπορούν να ψηφίσουν νόμιμα!»

Η Epoch Times αιτήθηκε σχολιασμό από εκπρόσωπο της επαρχίας Washoe.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο πρόεδρος της εκστρατείας του Τραμπ στη Νεβάδα, Άνταμ Λάξαλτ, δήλωσε ότι υπήρχαν «παραδείγματα ψήφων (προς μελλοντική ψήφιση) που ταχυδρομούνταν σε όλη την επαρχία… μέσα σε κάδους απορριμμάτων… υπήρξαν άνθρωποι που έλαβαν έως και 18 σύνολα ψηφοδελτίων» στο γραμματοκιβώτιό τους, αναφέροντας ότι είναι ένδειξη εκλογικής ανωμαλίας.

«Ακόμα δεν καταφέραμε να μελετήσουμε αυτές τις υπογραφές ή να εξετάσουμε ουσιαστικά τις ταχυδρομικές ψήφους από εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους», δήλωσε ο Λάξαλτ, ο πρώην γενικός εισαγγελέας της Νεβάδα, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Ρίτσαρντ Γκρένελ, πρώην αναπληρωτής διευθυντής εθνικών μυστικών υπηρεσιών του Τραμπ, δήλωσε στην συνέντευξη: «Αν δεν είσαι στην πολιτεία για 30 ημέρες είναι παράνομο να ψηφίσεις… υποβάλλουμε αυτήν την αγωγή για την προστασία των νόμιμων ψηφοφόρων».

Μέχρι νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ο Τραμπ βρισκόταν πίσω από τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν στη Νεβάδα με περίπου 11.400 ψήφους, ενώ το 84% των ψήφων είχε καταμετρηθεί.

Ο γραμματέας της επαρχίας Κλαρκ Γκλόρια δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η πολιτεία δεν θα ολοκληρώσει την επεξεργασία όλων των ψηφοδελτίων της μέχρι την επόμενη Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου.

Ο Ιβάν Πεντσούκοφ συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε