Παρασκευή, 19 Απρ, 2024

Το Project Veritas διεισδύει στην Antifa, αποκαλύπτει οργανωμένη εκπαίδευση πάνω στην βίαιη δράση

Ορισμένα τμήματα του αναρχο-κομμουνιστικού κινήματος Antifa είναι ιδιαίτερα οργανωμένα, έχοντας διαδικασίες μύησης, πρωτοκόλλα ασφαλείας και «διαλέξεις» για βίαιη δράση, σύμφωνα με έναν μυστικό δημοσιογράφο που διείσδυσε σε έναν από τους πυρήνες της Antifa για λογαριασμό του Project Veritas, ένα ερευνητικό μη κερδοσκοπικό δημοσιογραφικό οργανισμό.

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος έκρυψε το πρόσωπό του μπροστά στην κάμερα και δεν αποκάλυψε το όνομά του, μίλησε για την εμπειρία του και τις πληροφορίες που συνέλεξε σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε το Veritas στις 4 Ιουνίου.

Το βίντεο έρχεται σε μια στιγμή όπου διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα, για τη δολοφονία του Τζώρτζ Φλόυντ από αστυνομικούς, έχουν συχνά καταλήξει βίαιες. Αξιωματούχοι και από τις δύο πολιτικές πλευρές έχουν δηλώσει ότι εξωτερικές ομάδες έχουν εκμεταλλευτεί τα πρόσφατα γεγονότα για να προωθήσουν τη δική τους ατζέντα. Οι πυρήνες της Αntifa, ειδικότερα, έχουν χαρακτηριστεί μεταξύ των πρωταρχικών ενόχων για υποκίνηση βίας.

Ο δημοσιογράφος είπε ότι εντάχθηκε στον πυρήνα της Antifa στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, τον Ιούλιο ενός έτους που η Veritas δεν αποκάλυψε.

«Ανάλογα με το σκηνικό, εάν με έπιαναν ή με ανακάλυπταν σε ένα περιβάλλον όπου ήμουν μαζί τους, θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε βία εναντίον μου», είπε.

Είχε εγκαταλείψει την οργάνωση «πριν από λίγο», σύμφωνα με το Veritas.

Ο δημοσιογράφος περιέγραψε τη διαδικασία μύησης, όπου ήρθαν σε επαφή μαζί του μέσω μιας ασφαλούς πλατφόρμας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και του δώθηκε οδηγία να πάει σε μια καθορισμένη τοποθεσία φορώντας ένα άσπρο μπλουζάκι και κρατώντας ένα μπουκάλι νερό.

Στη συνέχεια τον πήραν με ένα αμάξι και μεταφέρθηκε σε άλλη τοποθεσία για «συνέντευξη».

«Τα μέλη που αναζητούν» πρέπει πρώτα να παρακολουθήσουν «απαιτούμενες διαλέξεις» σχετικά με τις τακτικές της Antifa, είπε.

Οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν σε ένα βιβλιοπωλείο πριν από τις ώρες λειτουργίας του. Οι παρευρισκόμενοι υποχρεώθηκαν να αφήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα στην τουαλέτα του καταστήματος, η οποία είχε έναν ανεμιστήρα για να μειώνει τον ήχο από έξω.

Αρκετοί άνθρωποι έδωσαν διαλέξεις στους υποψήφιους για το πώς να δρουν βίαια με μυστικό τρόπο και πώς να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο για τον εαυτό τους.

«Μην γίνεις αυτός ο [εκρηκτικός] τύπος με τις σιδερογροθιές με καρφιά, που σε τραβάνε φωτογραφίες», ακούγεται ένας από τους ‘λέκτορες’ στο βίντεο που κυκλοφόρησε το Veritas.

Προφανείς ενδείξεις βίαιης πρόθεσης θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τις αρχές επιβολής του νόμου εναντίον τους, πρότεινε.

«Η αστυνομία θα είναι σαν: «Τέλεια, μπορούμε να διώξουμε αυτούς [τους εκρηκτικούς], κοιτάξτε πόσο βίαιοι είναι». Και όχι ότι δεν είμαστε, αλλά πρέπει να να το κρύψουμε», είπε.

Ο ‘λέκτορας’ φαίνεται να έδωσε οδηγίες στους υποψήφιους να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στους αντιπάλους τους.

«Εξασκηθείτε σε πράγματα όπως ένα μάτι. Χρειάζεται πολύ μικρή πίεση για να τραυματιστούν τα μάτια κάποιου», είπε.

Ο στόχος δεν ήταν να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα, αλλά να βλάψουν σοβαρά, είπε.

«Σκεφτείτε το σαν να καταστρέφετε τον εχθρό σας. Όχι σαν να προσφέρουμε ένα πραγματικά καλό δεξί χέρι, δεξί μάτι, αριστερό μάτι, ξέρετε. Δεν είναι πυγμαχία, δεν είναι kickboxing, είναι σαν να καταστρέφεις τον εχθρό σου», είπε.

Ο δημοσιογράφος είπε ότι κατάφερε να φτάσει «περίπου στα μισά της διαδικασίας μύησης για να γίνει πλήρες μέλος».

Είπε ότι ο πυρήνας του Πόρτλαντ, που ονομάζεται Rose City Antifa (RCA), «φαίνεται πολύ πιο δομημένος, σχεδόν σαν μια εταιρεία ή σαν μια επιχείρηση, οπότε αισθάνομαι ότι υπάρχει κάποιο είδος εξωτερικής χρηματοδότησης, επιρροής ή πόρων που χρησιμοποιούνται».

Τα μέλη της Antifa «δεν διστάζουν να υποκινήσουν κάποιο είδος βίας», δήλωσε ο δημοσιογράφος.

Αλλά η προσέγγιση έχει προγραμματιστεί εκ των προτέρων.

«Στις τάξεις και στις συναντήσεις μας, πριν κάνουμε οποιαδήποτε διαδήλωση ή Μπλακ Μπλοκ, μιλάμε για λεπτομέρειες όπλων, τι φέρουμε μαζί μας και τι πρέπει να έχουμε», είπε.

Το “Μπλακ Μπλοκ” είναι ένας τρόπος λειτουργίας όπου τα μέλη είναι όμοια ντυμένα φορώντας μάσκα «ώστε να φαίνονται ομοιόμορφα και κανείς να μην μπορεί να αναγνωριστεί για μια εγκληματική πράξη», είπε.

 

«Όλο αυτό έχει σαν στόχο να βγούμε έξω και να κάνουμε επικίνδυνα πράγματα όσο το δυνατόν ασφαλέστερα», δήλωσε ένας άλλος ‘λέκτορας’ που καταγράφηκε στο βίντεο.

Σε μια οθόνη προβολής δίπλα του φαινόταν μια διαφάνεια από μια παρουσίαση. Μίλησε για το “Δουλεύω ως ομάδα”, ένα σύστημα όπου κάθε μέλος έχει έναν “φίλο” κατά τη διάρκεια της δράσης.

«Παρακολουθήστε τη συναισθηματική κατάσταση του φίλου τους και προσπαθήστε να τους ηρεμήσετε / να τους παρηγορήσετε όταν είναι απαραίτητο», λέει η διαφάνεια και ακολουθεί με άλλες οδηγίες.

Τα μέλη καλούνται να παρέχουν λεπτομέρειες στο «άτομο νομικής υποστήριξης» όταν συλλαμβάνεται ο φίλος τους. Θα πρέπει επίσης να βοηθήσουν στο «να πολεμήσουν έναν αντίπαλο, να καλέσουν ένα ασθενοφόρο, να βρουν έναν πρώτο βοηθό ή να ζητήσουν από κάποιον με κάμερα να καταγράψει την κατάσταση» όταν «ο φίλος τους τραυματίζεται» και επίσης «να φύγουν με τον φίλο τους όποτε θέλουν, για οποιονδήποτε λόγο».

«Λάμβαναν αυτό το επαγγελματικό σχέδιο από κάποιον άλλο, κάποιον με πολύ περισσότερη εμπειρία, κάποιον που το έκανε ως επάγγελμα», είπε ο δημοσιογράφος.

Είπε ότι ο πυρήνας διατηρούσε σύνδεση με την Antifa στο εξωτερικό καθώς ο ιδρυτής του RCA μετακόμισε στη Σουηδία. Οι Epoch Times δεν μπόρεσαν να επαληθεύσουν τον ρόλο του ατόμου στη δημιουργία του πυρήνα.

Σε συνέντευξη τύπου στις 30 Μαΐου, ο Γενικός Εισαγγελέας Γουίλιαμ Μπαρρ δήλωσε ότι η πρόσφατη βία φαίνεται ότι «σχεδιάζεται, οργανώνεται και καθοδηγείται από ακροαριστικές εξτρεμιστικές ομάδες και αναρχικές ομάδες που χρησιμοποιούν τακτικές που μοιάζουν με αυτές της Antifa».

Ο Μπερνάρντ Κέρικ, πρώην αστυνομικός επίτροπος του Αστυνομικού Τμήματος της πόλης της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι η Antifa «εκμεταλλεύτηκε 100% αυτές τις διαμαρτυρίες», σημειώνοντας ότι οι διάφοροι ιστότοποί τους ελέγχουν και υπαγορεύουν από πού ξεκινούν οι διαδηλώσεις.

«Είναι σε 40 διαφορετικές πολιτείες και 60 πόλεις. Θα ήταν αδύνατο για κάποιον εκτός της Antifa να το χρηματοδοτήσει αυτό», είπε στην The Epoch Times. «Είναι μια ριζοσπαστική, αριστερή, σοσιαλιστική απόπειρα επανάστασης».

Σύμφωνα με τον Τζον Μίλερ, τον αναπληρωτή Επίτροπο Πληροφοριών και Αντιτρομοκρατίας της NYPD, αυτές οι εξωτερικές ριζοσπαστικές ομάδες έχουν οργανώσει ανιχνευτές, γιατρούς, ακόμη και προμήθειες από πέτρες, μπουκάλια και επιταχυντές «για αποσπασμένες ομάδες να διαπράξουν βανδαλισμούς και βία». Αυτές οι ομάδες έχουν προγραμματίσει τη βία εκ των προτέρων, χρησιμοποιώντας κρυπτογραφημένες επικοινωνίες, είπε.

Ο ειδικός σε θέματα κομμουνισμού Τρέβορ Λούντον είπε στην The Epoch Times ότι η Antifa είναι μόνο ένα μέρος της όλης εικόνας, σημειώνοντας ότι «κάθε σημαντικό κομμουνιστικό ή σοσιαλιστικό κόμμα στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει εμπλακεί σε αυτές τις διαμαρτυρίες και ταραχές από την αρχή».

O Μπόουεν Σιάο συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Ακολουθήστε την Epoch Times στο Twitter: @EpochTimesGr

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε