Σάββατο, 20 Απρ, 2024
Ο Σκοτ Άτλας ακούει τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στον Λευκό Οίκο, στην Ουάσινγκτον, στις 10 Αυγούστου 2020. (Μπρένταν Σμιόλοσκι / AFP μέσω Getty Images)

Το Twitter κατεβάζει ανάρτηση του συμβούλου του Λευκού Οίκου για την COVID σχετική με τις μάσκες

Το Twitter κατέβασε μια ανάρτηση ενός μέλους της ειδικής ομάδας για την πανδημία του Λευκού Οίκου, Δρ. Σκοτ Άτλας, κατηγορώντας τον ότι παραβίασε την πολιτική του σχετικά με «παραπλανητικές πληροφορίες».

Εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε στο CNN στις 18 Οκτωβρίου ότι η ανάρτηση αφαιρέθηκε. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η πολιτική του Twitter που φέρεται να παραβίασε ο Άτλας απαγορεύει την κοινή χρήση ψευδούς ή παραπλανητικού περιεχομένου που σχετίζεται με την πανδημία.

«Οι μάσκες λειτουργούν; ΟΧΙ: LA, Μαϊάμι, Χαβάη, Αλαμπάμα, Γαλλία, Φιλιππίνες, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ισραήλ. ΠΟΥ: «η ευρεία χρήση δεν υποστηρίζεται» + πολλές βλάβες. Heneghan/Oxf CEBM: «παρά τις δεκαετίες, μεγάλη αβεβαιότητα στην αξία τους». CDC rvw Μάιος: “no sig red’n in inflnz transm’n”; μάθετε γιατί», έγραψε ο Άτλας στην ανάρτηση που διαγράφηκε στις 17 Οκτωβρίου. Περιείχε πληροφορίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μασκών εν μέσω της πανδημίας του ιού του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα).

Η ανάρτηση, η οποία δεν εμφανίζεται πλέον στην ιστοσελίδα από τις 18 Οκτωβρίου, αντικαταστάθηκε με μια σημείωση που γράφει: «Αυτό το Tweet δεν είναι πλέον διαθέσιμο επειδή παραβίασε τους κανόνες του Twitter. Μάθε περισσότερα».

Το Twitter δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα της Epoch Times για σχολιασμό.

Ο Άτλας έγραψε επίσης στις 17 Οκτωβρίου ότι «η σωστή πολιτική είναι η κατευθυντήρια γραμμή του [Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ] με «την χρήση μάσκας για τον επιδιωκόμενο σκοπό τους, όταν είμαστε κοντά σε άλλους, ειδικά υψηλού κινδύνου. Διαφορετικά, κοινωνική απόσταση. Καμία υποχρέωση σε εκτεταμένα επίπεδα».

Ο Μπρετ Τζιρουάρ, βοηθός του υπουργού Υγείας και  επικεφαλής της απόκρισης των δοκιμών της κυβέρνησης Τραμπ, φάνηκε να εκδίδει απάντηση στον Άτλας.

«#Οι μάσκες λειτουργούν; ΝΑΙ!” έγραψε στις 17 Οκτωβρίου.

«Και παρόλο που τα κρούσματα/οι νοσηλείες αυξάνονται, μπορούμε να ελέγξουμε την #COVID19 φορώντας μάσκες όταν δεν μπορούμε να κρατήσουμε αποστάσεις, αποφεύγοντας τα πλήθη ειδικά σε εσωτερικούς χώρους, καλή υγιεινή και έξυπνα τεστ επαφών και τον εντοπισμό/απομόνωση των ασυμπτωματικών αλλά μολυσματικών», πρόσθεσε.

Η κίνηση του Twitter έρχεται ύστερα από πολλές αμφιλεγόμενες προσπάθειες του κολοσσού των κοινωνικών μέσων αυτήν την εβδομάδα να περιορίσει και να μπλοκάρει την εξάπλωση αναφορών σχετικά με τον Χάντερ Μπάιντεν, γιο του υποψήφιου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν και τους φερόμενους επιχειρηματικούς δεσμούς της οικογένειάς τους με την Ουκρανία και την Κίνα. Κάποια στιγμή την περασμένη εβδομάδα, το Twitter κλείδωσε τους λογαριασμούς της εκστρατείας Τραμπ και της γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Κέλι ΜακΕνάνι αφού κοινοποίησαν συνδέσμους προς το άρθρο της New York Post που περιέχει τους ισχυρισμούς.

Αυτό ώθησε την Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας να ανακοινώσει ότι θα προβεί σε ψήφισμα ώστε να κληθεί ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ για φερόμενη εκλογική παρέμβαση με την υποστήριξη της εκστρατείας Μπάιντεν.

Μια ημέρα αργότερα, η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών υπέβαλε καταγγελία μέσω της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής εναντίον του Twitter και του Ντόρσεϊ, ισχυριζόμενη ότι η διαδικτυακή λογοκρισία του άρθρου της Post σχετικά με τις επιχειρηματικές συναλλαγές του Χάντερ Μπάιντεν είναι μια «παράνομη εταιρική πολιτική συνεισφορά σε είδος» στην εκστρατεία του Μπάιντεν.

Η επιτροπή είπε ότι «πιστεύει ότι το Twitter έχει παραβιάσει τον [Ομοσπονδιακό Νόμο περί Αποζημίωσης Εργαζομένων] και τους Κανονισμούς της Επιτροπής προβαίνοντας σε εταιρικές συνεισφορές σε είδος στον Μπάιντεν για να γίνει Πρόεδρος», σύμφωνα με την καταγγελία. Η Fox News ανέφερε για πρώτη φορά την κατάθεση στις 16 Οκτωβρίου.

Ο Τραμπ και άλλοι Ρεπουμπλικανικοί νομοθέτες έχουν προτείνει πως σύμφωνα με το Άρθρο 230 του Νόμου «περί ευπρέπειας στις επικοινωνίες», το Twitter πρέπει να θεωρηθεί εκδότης και επομένως να υπόκειται σε αγωγές.

Η εκστρατεία Μπάιντεν και ο δικηγόρος του Χάντερ Μπάιντεν εξέδωσαν τις διαψεύσεις τους μετά την κυκλοφορία του άρθρου της NY Post.

Ακουλουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε