Πέμπτη, 18 Απρ, 2024
Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ μιλάει στο δημαρχείο του Νέου Δελχί της Ινδίας, στις 12 Νοεμβρίου 2018. (Anushree Fadnavis / Reuters)

Το Twitter μπλοκάρει τον λογαρισμό της εκστρατείας Τραμπ λόγω ανάρτησης για τον Χάντερ Μπάιντεν

Η εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ ανέφερε την Πέμπτη ότι το Twitter μπλόκαρε τον επίσημο λογαριασμό της εκστρατείας, λέγοντας ότι η ανάρτηση της Ομάδας Τραμπ σχετικά με τον υποψήφιο των προεδρικών εκλογών Τζο Μπάιντεν και τον γιο του  Χάντερ, παραβιάζει την πολιτική τους.

«Ο λογαριασμός σας έχει κλειδωθεί», λέει το μήνυμα Twitter. «Τι συνέβη; Διαπιστώσαμε ότι αυτός ο λογαριασμός παραβίασε τους κανόνες του Twitter. Συγκεκριμένα για: Παραβίαση των κανόνων μας κατά της δημοσίευσης προσωπικών πληροφοριών».

Το περιστατικό συμβαίνει λιγότερο από τρεις εβδομάδες από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Δεν επιτρέπεται να δημοσιεύετε ή να αναρτείτε προσωπικές πληροφορίες άλλων ατόμων χωρίς τη ρητή εξουσιοδότηση και άδειά τους», αναφέρει το μήνυμα Twitter, σύμφωνα με τον Μάικ Χαν, διευθυντή των κοινωνικών μέσων της εκστρατείας Τραμπ 2020.

Διαβάστε επίσης:

Η δημοσίευση ανέφερε ότι «Ο Τζο Μπάιντεν είναι ένας ψεύτης που διχάζει τη χώρα μας εδώ και χρόνια», απηχώντας τις δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για τον προεδρικό αντίπαλό του.

Ο Τιμ Μέρτο, εκπρόσωπος της εκστρατείας, σε δήλωσή του είπε ότι η κίνηση ισοδυναμεί με «εκλογική παρέμβαση» εκ μέρους του Twitter.

«Αυτό είναι εκλογική παρέμβαση, απλά και ξάστερα. Για να φτάσει στο σημείο το Twitter να κλειδώσει τον κύριο λογαριασμό της εκστρατείας του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, πρόκειται για ένα συναρπαστικό επίπεδο πολιτικής ανάμειξης και τίποτα λιγότερο από μια προσπάθεια να νοθεύσει τις εκλογές», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής επικοινωνιών της εκστρατείας Τραμπ, Τιμ Μέρτο. «Οι φίλοι του Τζο Μπάιντεν στην Σίλικον Βάλεϊ εμποδίζουν με επιθετικό τρόπο τις αρνητικές ειδήσεις σχετικά με τον τύπο τους και εμποδίζουν τους ψηφοφόρους να έχουν πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες. Αυτό μοιάζει σαν να προέρχεται από την κομμουνιστική Κίνα ή την Κούβα, όχι από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

«Πρόκειται για μια τρομακτική λογοκρισία μιας εκλογικής εκστρατείας ενός προεδρεύοντος προέδρου 19 ημέρες πριν τις εκλογές, απλά και ξάστερα», σημειώνει ο Άντριου Κλαρκ, διευθυντής ταχείας απόκρισης της εκστρατείας Τραμπ. «Το Twitter παρεμβαίνει στις εκλογές και προσπαθεί να εμποδίσει το κοινό από την εκμάθηση καταδικαστικών πληροφοριών σχετικά με τη διαφθορά της οικογένειας Μπάιντεν με κάθε κόστος, αλλά η εκστρατεία μας και οι υποστηρικτές μας δεν θα σιγήσουν».

Την Τετάρτη το βράδυ, ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ απάντησε σε παράπονα της New York Post και άλλων για τον αποκλεισμό ενός άρθρου σχετικά με τα email του Χάντερ Μπάιντεν.

«Η επικοινωνία μας σχετικά με τις ενέργειές μας στο άρθρο της @nypost δεν ήταν και η καλύτερη. Και μπλοκάροντας την διεύθυνση URL μέσω tweet ή DM με κανένα πλαίσιο σχετικά με το γιατί το αποκλείουμε: απαράδεκτο», έγραψε ο Ντόρσεϊ στο Twitter την Τετάρτη.

Το Twitter δεν απάντησε σε αίτημα σχολιασμού σχετικά με τον λογαριασμό της ομάδας Τραμπ.

Διαβάστε επίσης

Ο προσωπικός λογαριασμός της γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Κέλι ΜακΕνάνι κλειδώθηκε την Τετάρτη για ένα απροσδιόριστο χρονικό διάστημα μετά το μοίρασμα του άρθρου της NY Post.

Ο Πρόεδρος Τραμπ είπε ότι το Twitter θα αντιμετωπίσει νομική δίωξη για το περιστατικό αυτό.

«Τόσο τρομερό που το Facebook και το Twitter κατέβασαν την ιστορία των email του «Smoking Gun» που σχετίζονται με τον κοιμισμένο Τζο Μπάιντεν και τον γιο του, Χάντερ, της @NYPost. Είναι μόνο η αρχή για αυτούς. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από έναν διεφθαρμένο πολιτικό. ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ 230!!!» έγραψε ο πρόεδρος στο Twitter αργά την Τετάρτη.

Οι εκδότες μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για οποιοδήποτε περιεχόμενο δημοσιεύουν, ενώ οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων προστατεύονται από  το Άρθρο 230 του νόμου «περί ευπρέπειας στις επικοινωνίες», το οποίο ορίζει ότι «κανένας πάροχος ή χρήστης μιας διαδραστικής υπηρεσίας σε υπολογιστή δεν αντιμετωπίζεται ως ο εκδότης ή ο ομιλών οποιασδήποτε πληροφορίας που παρέχεται από άλλο πάροχο πληροφοριών».

Η Mimi Nguyen-Ly συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε